جزئیات پیش فروش متری مسکن تشریح شد

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران گفت: یکی از مزایای پیش فروش متری مسکن، نقدشوندگی بالای اوراق سلف موازی مسکن است.

محمد حسین رحمتی در بیان نحوه کارکرد این اوراق گفت: سازندگان مسکن می‌توانند برای ساخت یا تکمیل یک پروژه ساختمانی با انتشار اوراق سلف موازی مسکن در بورس کالا، بخشی از سرمایه مورد نیاز خود را برای اتمام پروژه و تحویل به مردم تامین کنند. براین اساس، مردم با خرید اوراق سلف مسکن اقدام به پیش خرید واحد‌های آن پروژه می‌کنند و می‌توانند اوراق را تا زمان سررسید و تحویل ملک نگه دارند یا در بازار ثانویه اقدام به فروش اوراق خود به قیمت روز کنند.

رحمتی ادامه داد: در ساده‌ترین شکل سرمایه گذاری در بازار پیش فروش متری مسکن، برای مثال خریدار اقدام به خرید یک متر مسکن می‌کند که در زمان عرضه، تاریخ تحویل آن ملک، دوساله و کوچکترین متراژ هر واحد ۵۰ متر عنوان شده است. آن خریدار اگر قصد خانه دار شدن داشته باشد باید تا زمان سررسید دوساله مقدار اوراق خود را به عدد ۵۰ ورقه یک متری برساند. اما اگر قصد تحویل گرفتن خانه را نداشته باشد و صرفا با نیت سرمایه گذاری در بازار مسکن وارد این معاملات شده باشد، در هر زمانی طی این دوسال، امکان فروش اوراق و تسویه نقدی را دارد.

به گفته معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران، پس شرط خانه دار شدن مردم در این ابزار مالی، رساندن تعداد اوراق سلف مسکن به اندازه حداقل متراژ واحد‌های ساخته شده است.

وی افزود: قیمت اوراق سلف مسکن نیز در بازار ثانویه براساس قیمت‌های بازار مسکن نوسان می‌کند و افرادی که قصد سرمایه گذاری در این بازار را دارند می‌توانند با سرمایه‌های خرد و به صورت خرید متری وارد این بازار شوند.

حمتی در ادامه به تفاوت قیمت واحد‌ها در یک پروژه اشاره کرد و گفت: طبیعتا در یک پروژه، متراژ و شرایط همه واحد‌ها یکسان نیست برای مثال واحد‌هایی که در طبقات بالاتر یک ساختمان قرار دارند، قیمت بیشتری نسبت به واحد‌های طبقات پایین دارند و حتی شرایط دیگری نیز می‌تواند در قیمت واحد‌ها اثرگذار باشد؛ به همین منظور برای مثال واحد طبقه اول به عنوان اوراق پایه در نظر گرفته می‌شود و در امیدنامه ذکر می‌شود که واحد طبقه ۱۵، یک و نیم برابر اوراق پایه ارزش دارد.

او ادامه داد: طبق اطلاعات درج شده در امیدنامه آن پروژه، مشتری برای تحویل گرفتن یک واحد ۱۰۰ متری در طبقه ۱۵ باید به جای ۱۰۰ عدد اوراق سلف، ۱۵۰ عدد اوراق سلف پایه داشته باشد و برهمین اساس نیز تفاوت‌ها در طبقات مختلف با میزان اوراق پوشش داده می‌شود. معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران تاکید کرد که همه شرایط و جزییات قیمتی در کل واحد‌های یک پروژه به طور شفاف در امیدنامه عرضه می‌آید و سرمایه گذاران قبل از خرید باید به طور کامل این بند‌ها را مطالعه کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در اوراق سلف مسکن، تاریخ قطعی تحویل از سوی سازنده به خریدار وجود دارد، پیشنهاد می‌شود پروژه‌هایی که از پیشرفت قابل قبولی برخوردار بوده و سازنده مطمئن به تحویل در زمان مورد نظر است برای انتشار اوراق انتخاب شود؛ موضوع مهم در روند این معاملات همانند سایر معاملات بورس کالا، اخذ تضامین لازم از عرضه کننده به جهت عمل به تعهدات است و از این رو خریداران با اطمینان خاطر می‌توانند از این مسیر وارد بازار مسکن شوند.

به گفته رحمتی، یکی از مزایای پیش فروش متری مسکن، نقدشوندگی بالای این اوراق است چراکه یک بازارگردان در این معاملات حضور داشته و همواره اوراق عرضه شده از سوی سرمایه گذاران را خریداری می‌کند. معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در پایان گفت: اصلاح دستورالعمل معاملات اوراق سلف مسکن در مرحله نهایی قرار دارد و به زودی با مصوبه سازمان بورس شرایط برای آغاز این معاملات فراهم می‌شود؛ همچنین تاکنون دو شرکت سرمایه گذاری در حوزه مسکن مدارک خود را برای انتشار اوراق تحویل داده اند و به نظر می‌رسد به زودی باید از ابزار جذاب پیش فروش متری مسکن در تالار بورس کالا رونمایی کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یوسف
۰۸:۳۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
سلام آقا چرا نظرات منو نمی گذارید لااقل یه کم خنک میشیم .لطفاً گوشت و مرغ و برنج را گرمی ماشین را کیلویی و ارزش و آبروی مردم بزرگ ایران را فله ای بفروشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
فکر خوبی هست به شرط اینکه تمام جوانب سنجیده شوند و مثلا طوری نشود که سازنده کل بنا را در پیش فروش واحدها در بورس بفروشد و بعددیگر انگیزه‌ای برای اتمام آن نداشته باشد در آن موقع چون به تعد خود در مدت مشخص عمل نکرد و بعد آن اوراق به مشکل تحویل می‌خورند و ارزشش کم می‌شود و مردی که خریدند مجبور به فروش با ضرر می‌شوند و سپس یک نفر دیگر اوراق را می‌خرد و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
باید محل ساخت و نقشه خونه از همون اول مشخص باشه نه اینکه از مردم کلاهبرداری کنن بعدا تو بیابونا به مردم بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
عجب !!!!!
و باز هم این دور خانه دار نشدن مستاجرین تا قیامت ادامه داره
سود کلان نصیب دلالان و سرمایه داران میشود
اینا به ۵۰ متر راضی نمیشن که یک دفعه مثلا ۱۰۰۰۰۰ متر میخرن کلا خونه ها برای یک عده خاص میشه

این قانونها رو یک وقت به نفع ضعفا و نیازمندان واقعی مسکن وضع نکنیدا سرمایه دارن و دلالان ناراحت میشن شب خوابشون نمیبره بعد شماها به چه کنم چه کنم میوفتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
بسیارخوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
خیلی خوبه اما انتخاب جا ی پروژه مهم است...حتما قیمت ها هم متنوع وبستگی به مکان پروژه دارد....ترس از خوردن پول هم دیگه نداریم
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۱:۳۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
یادش بخیر یک زمانی زمین را هکتاری میخریدند چون سرمایه داران انرا گروگان نگرفته بودند و به قیمتهای نجومی نرسانده بودند الان باید متری بخرید که جیب یک مشت دلال و سرمایه دار نفوذی و زیاده خواه را پر کنیم زمین مسکونی را ارزان کنید مالکیت خانه و مخصوصاً زمین مسکونی که هیچ ربطی به تحریم و دلار و مصالح ندارد و گروگان گرفته شده را محدود به تعداد انگشت شمار نه یکی و مالیات برای مازاد ان به اندازه 50 تا 100 درصد ارزش روز ملک باشد همه چی درست میشه نیازی به این همه تلاش نیست نسلمان منقرض خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
اول پول مالباختگان 99 را برگردانید بعد برید سراغ سهامداران جدید ما که باختیم باید دیگران را آگاه کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
اول پول مالباختگان ۹۹ در بورس را برگردانید بعد کیسه جدید بدوزید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
اعتماد نکنید اینها فقط، میخوان شما را بکشونند بورس پولهایتان را بخورند از سال ۹۹ پول های ما را هنوز برنگردانده اند
United States of America
ناشناس
۱۵:۲۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
بسیار عالی
و حتما از تقاضای وام مسکن کم می‌شود و در نتیجه به کاهش قیمت و حذف مشاوران املاک و کاهش پرونده در دستگاه قضایی هم کم می‌شود
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۵:۱۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
بجای مسکن متری ،بهتر است قبر خرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
بجای ناامیدی راهکار بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۲ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
آقای ناشناس
چگونه می‌شود راه کار داد ؟؟!!!
دولت‌های ناتوان کشور را به این روز انداختند. دولت ها و مجلسهایی که بدون داشتن تخصص در امور مربوطه وارد میدان شدند. وقتی نمی‌توانند کشور را با راهکارهای درست مدیریت کنند ،مجبورند کشور را گران اداره کنند تا جبران ناکارآمدی آنها بشود. مثل آدم بی عرضه ایی که نمی‌تواند با ماهی ۲۰ میلیون تومان خانواده اش را اداره کند مجبور است برای جبران ناکارایی خود با ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان همان کار را انجام دهد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
وقتی،قبر میخری مالک آن هستی. بعد که پولت جمع شد دوباره یک قبر بخر. تا چند قبر بشود . بدون شریک مالک میشوی. و اختیار کامل آنرا داری . بعد از چند سال قیمت قبرها چند برابر شده. آنها را میفروشی و یک آپارتمان نقلی میخری. این هم راهکار!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
دلالی و تمام.از شکم‌های سیر بیشتر از این توقع نمیره فهم هم نمیکنند .
آخرین اخبار