خودکفایی تولید برنج در داخل شدنی است

بسیاری از دست اندرکاران بخش کشاورزی براین باورند که با توجه به پتانسیل و ظرفیت تولید برنج در ۳ استان شمالی کشور، اجرای پروژه زهکشی و توسعه مکانیزاسیون می‌تواند ما را از واردات بی نیاز کند.

 بنابر آمار اعلامی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و تشکل های تولیدی، سالانه ۳ تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کشور مصرف می شود که با احتساب تولید داخل و ذخایر استراتژیک، ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول از طریق واردات باید تامین شود که متاسفانه سال گذشته واردات بی رویه برنج موجب شد تا محصول تولیدی روی دست کشاورزان بماند که در نهایت دولت در راستای پایداری تولید و حمایت از کشاورزان ناگریز به خرید حمایتی برنج از کشاورزان شد.

آقای مختاریانی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج کشور گفت: سال گذشته میزان واردات برنج زیاد بود به طوریکه بیشتر از نیاز داخلی این محصول به کشور وارد شد که در نهایت برنج مازاد وارد شده توسط خود دولت و برای تامین ذخایر استراتژیک خریداری شد.

مختاریانی می گوید: با توجه به نگرانی‌هایی که بابت برنج باقی مانده کشاورزان داخلی از سال گذشته وجود داشت، تفاهمنامه‌ای با استانداری مازندران برای خرید توافقی برنج انجام شد به طوریکه اکنون دیگر نگرانی بابت خرید برنج کیفی باقیمانده از سال گذشته در این استان وجود ندارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: سال گذشته قیمت تمام شده برنج ۴۵ هزار تومان بود، اما ما برنج را با قیمت  روز بازار خریداری می‌کنیم به طوریکه هر کیلوگرم برنج بوجاری شده ۷۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود.

طبق آمار اعلامی انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج، واردات برنج  نسبت به سال قبل ۴۰ درصد کاهش یافته است که براین اساس بازار برنج در تعادل به سر می برد به طوریکه کشاورزان نیز می‌توانند محصول خود را با قیمت مناسبی به فروش برسانند.

با توجه به پتانسیل تولید برنج در سه استان شمالی با فراهم کردن زیرساخت ها همچون توسعه مکانیزاسیون، توسعه زهکشی در اراضی شمال و اقدامات ترویجی به راحتی می‌توان به خودکفایی رسید.

آقای عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه از سال آینده واردات برنج ممنوع می شود، گفت: برای سال آینده نیاز ۳.۲ هزار تنی برنج در داخل تامین می شود که براین اساس واردات برنج کاملا ممنوع خواهد شد.

عسگری می گوید: رانت و فساد در بحث واردات وجود دارد که برنامه ریزی کرده ایم تا با وضع قوانین این مسائل را از بین ببریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: طی یک برنامه یک ساله همه اراضی مشکل دار را بررسی کرده ایم تا با تخصیص اعتبار زهکشی و اجرای پروژه، صفر تا ۱۰۰ تولید برنج در ۳ استان شمالی انجام شود.

نیازی به واردات برنج تا پایان سال نداریم

آقای قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به پتانسیل تولید برنج در استان های شمالی و ذخایر استراتژیک نیازی به واردات تا پایان سال نداریم، اما واردکنندگان به سبب منافع خود بدنبال واردات هستند.

به گفته او، بنابر آمار سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج وارد شد که در مقایسه با سنوات قبل یک میلیون تن مازاد واردات داشتیم که این امر آسیب جدی به تولید وارد کرد، کمااینکه هنوز برنج مازاد روی دست کشاورز مانده است.

پیشه ور با بیان اینکه سال گذشته ۲۵ درصد تولید برنج افزایش داشت، گفت: امسال هم با احتساب کشت دوم پیش بینی می شود که تولید برنج ۱۵ درصد افزایش یابد که با این وجود نیازی به واردات نداریم. 

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی برنج وجود دارد، افزود: با توجه به ظرفیت سه استان شمالی طرح ها داده شده است به طوریکه با اجرای مسیرهای طرح جامع آب و همچنین استفاده از دانش بنیان ها بدون نیاز به افزایش سطح زیرکشت امکان خودکفایی وجود دارد.

او با بیان اینکه ارزان بودن برنج خارجی نسبت به تولید داخل نباید بهانه ای برای واردات باشد، گفت: دولت همانگونه که به بخش نان و مرغ یارانه می دهد، مکلف به پرداخت یارانه و حمایت از تولید داخل در این بخش هم است تا محصول به قیمت تمام شده به دست مصرف کننده نرسد. از این رو با خرید حمایتی به قیمت تمام شده و پرداخت یارانه باید بدست مصرف کننده برسد تا فشار به بخش تولید وارد نشود.

واردات بی رویه برنج نوعی کج سلیقگی در امر تجارت

مسعود اسدی رئیس مجمع هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با بیان اینکه دولت در واردات برنج شتاب زده عمل کرد، گفت: با توجه به وضعیت برق، وزارت نیرو ناچار به تخلیه سدهاست که آخرین گزارش ها از استان خوزستان حاکی از آن است که خروجی آب سدها بر روی کارون ۶۰۰ متر مکعب است چراکه برای تولید برق در تابستان ناگریز به رها کردن آب هستیم. حال چه بهتر است که در مسیرش کشاورزی باشد.

به گفته او، در استان خوزستان کشت شلتوک کاملا بدیهی است چراکه وزارت نیرو برای تولید برق در فصل تابستان ناچار به رها کردن آب است که اگر در مسیر کشاورزی انجام نشود، آب رها شده از دست رفته است.

اسدی ادامه داد: با کشت برنج در سه استان شمالی و همچنین استان خوزستان به راحتی امکان خودکفایی وجود دارد.

رئیس مجمع هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: امسال بخش اعظم برنج مورد نیاز در داخل تولید می شود که براین اساس حجم بالای واردات برنج تنها کج سلیقگی در امر واردات بوده است که آسیب جدی به بخش تولید می زند.

توسعه مکانیزاسیون کشاورزی راهی برای رسیدن به خودکفایی برنج

آقای عطااله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با اشاره به مشکلات تولید برنج گفت: سال گذشته در ارتباط با تولید برنج مشکلاتی داشتیم که در وهله اول کشت قراردادی که دولت قول داد محصول تولیدی را خریداری می کند، اما این بدعهدی هایی در این خصوص رخ داد که هنوز برنج روی دست کشاورز مانده است و از طرفی واردات بی رویه برنج بود که مشکلاتی را برای تولید ایجاد کرد.

به گفته او، اگر دولت برای تنظیم بازار اقدام به خرید حمایتی می کرد، دیگر نیازی به واردات نبود.

هاشمی ادامه داد: با فراهم شدن الزامات نظیر توسعه مکانیزاسیون و کارهای آموزشی و ترویجی از سوی دولت نیازی به واردات برنج نداریم چراکه پتانسیل خوداتکایی و خودکفایی تامین برنج در سه استان شمالی وجود دارد.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: در شرایط کنونی اقتصاد که برخی مردم قدرت خریدشان کاهش یافته است، برای تامین برنج مورد نیاز می توانند اقدام به خرید برنج های پرمحصول داخلی کنند که قابل رقابت با برنج خارجی است.

با توجه به تولید برنج پرمحصول و کیفی در استان های شمالی، اجرای پروژه های طرح جامع آب، زهکشی اراضی شمال و توسعه مکانیزاسیون می تواند ما را از واردات بی رویه برنج و خروج ارز از کشور بی نیاز کند که در همین راستا کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرده که با اجرای پروژه زهکشی طی برنامه یک ساله می توان به خودکفایی رسید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
چرا دولت میخاد برنج مفت از کشاورزان بخره با سود بالا به ملت بفروشه قیمت پایین از کشاورزان سود کلان از دولت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
۶ماهش به مردم دروغ میگید واردات برنج باعث عدم خرید مردم نمیشه آرزو داریم یبار برنج داخلی بخوریم آنقدر گران است نمیدونم چند ساله برنج ایرانی نتونستم بخرم اگه تولید بالا بود قیمت هم پایین می‌آمد دروغ به ملت نگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
آنقدر خود کفا هستیم ولی برنج ایرانی رو سفره ما گرون البته هرچی داخلی تولید بیشتر گرونتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
باید از دستکاری ودستوری کردن اقتصاد و اداره کشوردست برداشت،باید مصرف آب شرب و کشاورزی هر منطقه با اهرم قیمت،در حد جایگزینی کم شود،و منابع (برق وبنزین و گاز و گازوییل و ارز و...) به قیمت واقعی یعنی بالاترین پیشنهاد داخلی یا خارجی ،فروخته شود،باید از کل املاک کشور مالیات متناسب با ارزشش گرفته شود،و درآمد کشور،که رقم چند میلیون تومانی ماهیانه آن برای هر نفر است بین همه تقسیم شود،و باید صادرات و واردات و دستمزد و تولید،آزاد ورقابتی باشد،وهر کاری به صرفه بود انجام شود،وحتی در صورت بیکاری هم توان زندگی نزدیک به متوسط به وجود می اید وفقر واسراف وفساد ورانت وقاچاق و نابودی محیط زیست و... برطرف میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
مشکل مافیای وزارت صنعت و وزارت کشاورزیه. کشت برنج وگندم و بقیه محصولات کشاورزی اصلا اقتصادی نیست. آخرین باری که گوجه ۳تومنی دیدید کی بوده؟ امثال اگه از کشاورز ۳تومن میخریدن از ذوق، ایست قلبی میکرد. درحالی که توی بازار با ۳تومن فقط میتونی گوجه رو بو کنی. یعنی رب گوجه رو باید کیلویی ۱۵ بخری، میخری؟ با ۱۵ تومن پاکت خالی چیپز بهت میدن. ها؟ عجیبه؟
توی این مملکت بیچاره تر از کشاورز نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
برنج ایرانی کیفیت بالایی داره و کشاورزان حق دارند از برنج خارجی گران‌تر بفروشند ولی مردم توان خرید برنج ایرانی ندارند . بزارین برنج داخلی صادر بشه که برنج کار ضرر نکنه و برنج خارجی وارد بشه که افراد فقیر هم بتوانند بخرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
واقعا شدنی است یک کم دیگر قیمت را بالا ببرید الان ۳۰ دردمندم برنج داخلی مصرف می کنند وبا گران‌تر شدن ۲۰ کم میشه وتازه صادرات هم میشه کرد جمعیت هم که دارد کم میشه خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
تو خوزستان در زمستان بدلیل شروع بارش های خوب زاگرس میشه محصولات گندم وجو وسبزیجات وچغندرقند ووووتولید کرد...درتابستان هم بدلیل تخلیه سدها براتولید برق آن هم حجم عظیم آب 5رودخانه میشه دوبرابر کل سه استان شمالی برنج تولید کنه اما عملا با انتقال آب وسدسازی برزوی رودخانه کارون و دز برای استان های کویری آن رانابودکردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
برنج ایرانی چرا باید انقدر گران باشه خود شمالیها میگت برنج در بدترین حالت چهل هزار تومان باشه ااما چون هرکی هرکیه با قیمتهای گران میفروشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
داداش من شمالی هم رو سفره خودم نمی تونم برنج منطقه خودم بخرم گرونه
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۰:۵۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
سلام،

واردات برنج برای تنظیم بازار لازم است.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۰:۴۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
پارسال هرکیلوبرنج هاشمی لاهیجان درکرج130000تومان بود.دستمال کاغذی ده عددی اقتصادی65000تومان. امسال دستمال کاغذی ده عددی اقتصادی96500تومان درمرداد1402.یک ماه مانده تابرنج تازه کوب ازلاهیجان به کرج بیادبااحتساب هزینه حمل ونقل وکارگروکودوسم وغیره چه قیمتی مناسب درکرج هست.همین الان قیمت موبایل افزایش پیداکرده.
Iran (Islamic Republic of)
R
۱۰:۱۹ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
سلام...
- این چه کارشناسی هست که میگه قیمت تمام شده برنج سال گذشته ۴۵ هزار تومان بود و ۷۰ هزار تومان خریداری شد.
برنج بالای ۶۰ هزار تومان هزینه تمام شد بود و از کشاورز نقدی کیلویی ۶۰ هزار تومان و چک ۲ الی ۵ ماهه از ۶۰ تا ۷۰ هزارتومان خریداری شد.
ارقام پرمحصول بماند......
- همین الان هم بیش از ۷۰درصد زمین های کشاورزی مکانیزه انجام میشود، مشکل قیمت ادوات کشاورزی هست که چند برابر شده.
مثلاً تیلر کشاورزی که ساده ترین و واجب ترین وسیله برای زمین هست درسال ۱۴۰۰ از ۵۰ میلیون به ۹۰ میلیون رسیده، دستگاه نشاءکار و کمباین و ادوات دیگر بماند....
- کدام خرید تضمین...؟ الان برنج طارم تازه در آمده کشاورز رو کیلویی ۵۰الی۵۵ هزار تومان خریداری میکنن. این انصاف هست، با این همه هزینه و گرانی....
در استان های دیگه برنج ۲۰۰ هزار تومانی رو کردین ۱۶۰ هراز تومان میگین ارزون شد. تازه مخلوط شده به اسم طارم میدین ۱۰۰ هزار تومان........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
به شرط اینکه قیمتش رو بیارین پایین. والله به خدا قشر آسیب پذیر توان خرید برنج ایرانی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
ا برای قشر متوسط و پایین فقط رهاوردش گرونی
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۰۹:۴۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
مسلما در کشور ما خودکفایی با بستن مرزها و انحصار حاصل نمیشه ، همونطوری که در مورد اژدهای فساد در خودروسازی شاهد هستیم .
در هر موردی هر وقت ممنوعیت واردات اتفاق میفته ، عده ای با رانت اطلاعاتی و یا سوء استفاده از قانون شروع به احتکار و گران‌فروشی و ... میکنن و در نهایت مردم زیان میبینن . ( نظر شخصی )
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
با اصلاح نژاد گیاه برنج این کار شدنی هست همینطور که چینی‌ها در حال کاشت برنج پر محصول در آب نسبتا شور هستند
Germany
ناشناس
۰۹:۴۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
آب رو برای آیندگان بذاریم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
چطوری برای آیندگان بزاریم....آن آب آب زیرزمینی هست نه آب های جاری ....آب جاری روباید استفاده کرد تا هم محصول تولید بشه وهم آن آب به درون زمین نفوذکنه وبه آب های زیرزمینی نفوذ کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
بارون کجا بود زمین ها وباغ ها جان ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
به شرطی که ویلاهای شما خراب بشه و برنج کاشته بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
ویلاها برای شمالی ها نیست کشاورز از هزینه زندگی مجبور زمین بفروش در آخر هم هیچ
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۹:۰۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
شما کشاورزی و دامداری اینارو نابود نکنین خودکفا نمیخواد بشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
بلایی که سر زمین های چین آمد سر زمین های محدود حاصلخیز ایران نکنید ایران تبخیر آب بالا میباشد و زمین رفته رفته شور می‌شود.
Iran (Islamic Republic of)
Hossein
۰۸:۳۱ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
خوکفایی؟ به نظرم بیشتر تحقیر کشاورزان هست این صحبتا‌...اون از وضعیت پرداخت پول گندم..اینم از خرید برنج...اون از وضعیت بازار صیفیجات
آخرین اخبار