ساخت سامانه باور ۳۷۳ در باور کشور‌ها نبود

جانشین پدافند هوایی شهید نصر گفت: ما سامانه باور ۳۷۳ را ساخته‌ایم که شاید روزگاری در باور کشور‌ها نبود.

جانشین پدافند هوایی شهید نصر در خطبه‌های پیش از نماز جمعه اصفهان گفت: ما سامانه باور ۳۷۳ را ساخته‌ایم که شاید روزگاری در باور کشور‌ها نبود، اما امروز می‌سازیم و استفاده می‌کنیم و به جهان ثابت کرده‌ایم تحریم‌ها نه تنها کوچک‌ترین خللی در اراده ملت ما ندارد بلکه روز به روز قوی‌تر می‌شویم.

امیر سرتیپ دوم حسین نوروزی  با اشاره به سالروز تشکیل پدافند هوایی و نقش آن در طول ۸ سال دفاع  مقدس افزود: رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده کل نیرو‌های مسلح در فرمایشاتشان خطاب به فرماندهان و مسئولین بیش از ۶۰۰ بار به پدافند هوایی و در خط مقدم بودن آن اشاره داشته‌اند که این نشان می‌دهد که پدافند تا چه اندازه حائز اهمیت است.

او  با اشاره به تاریخچه پدافند هوایی گفت: تاریخچه پدافند هوایی به سال ۱۲۹۷ باز می‌گردد، زیرا به واسطه حضور هواپیما‌های مسلح بر فراز آسمان کشورمان در جنگ جهانی نیاز بود کشور در برابر این هواپیما‌ها از خود دفاع کند؛ بنابراین تصمیم گرفته شد سازمانی به نام سازمان دفاعی ایجاد شود و وظیفه آن مقابله با تهدیداتی بود که علیه کشورمان به وجود آمد. در سال ۱۳۲۰ مجدداً هواپیما‌ها وارد کشور ما شدند و بمباران خود را شروع کردند که اولین سامانه‌های توپخانه آن زمان به نام آتشبار ضد طیاره مستقر شد.

نوروزی ادامه داد: با توجه به تحولات در نیرو‌های هوایی و پیشرفت جنگنده‌های دشمن نیاز بود پدافند هم خود را تجهیز کند، بنابراین در سال ۱۳۴۵ یک سری تجهیزات جدید و موشک به مجموعه پدافندی اضافه شد و عملاً سازمان دفاع هوایی تبدیل به پدافند هوایی شد. در سال ۱۳۵۰ نیاز بود قبل از اینکه هواپیما‌ها وارد خاک کشور شوند، رصد و پالایش شوند تا مشخص شود چه نوع هواپیمایی وارد می‌شود، بنابراین اولین سامانه راداری کشور خریداری و مستقر شد.

جانشین پدافند هوایی تصریح کرد: سیر تحولات پدافند از دهه ۷۰ به بعد، پیشرفت‌های خوبی داشته است. موشک‌هایی مانند موشک S۲۰ و انواع و اقسام دیگر وارد سامانه پدافندی شد. تا سال ۱۳۸۷ پدافند مستقل از نیروی هوایی نبود، امابه دلیل اینکه نیاز بود در لحظه با توجه به افزایش حجم تهدیدات و نوع و ماهیت نبرد‌هایی که انجام می‌شد، مقام معظم رهبری با تدبیر خود، دستور دادند که در دهم شهریور ۱۳۸۷، پدافند هوایی از بدنه نیروی هوایی جدا شود و به عنوان یک نیروی مستقل فعالیت خود را انجام دهد.

نوروزی افزود: امروز پدافند هوایی در قالب ۹ منطقه پدافند هوایی و بیش از ۳۷۰۰ نقطه پدافندی انجام وظیفه می‌کند. یکی از مناطقی که ما خادمین در خدمت شما مردم عزیز هستیم منطقه شهید نصر است که وظیفه دفاع از آسمان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری بر عهده ماست. اماکن حیاتی و حساس استان‌های یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری از جمله صنایع مادر و دو منطقه هسته‌ای UCF و نطنز به عهده پدافند هوایی است که مشغول انجام وظیفه هستیم.

او خاطرنشان کرد: پدافند هوایی عهده دار ۴ مأموریت کلیدی یعنی کشف، شناسایی و رهگیری و انهدام است. به طور کلی هر هواپیما و پرنده مشکوکی که وارد خاک کشور ما شود اولین مرکزی که باید شناسایی و اقدام انجام دهد، پدافند هوایی است. اگر آن هواپیما با معیار‌های مطابقت نداشته باشد، اجازه ورود ندارد. وظیفه اطلاع رسانی و اعلام خطر به موقع به سازمان‌های نظامی و غیرنظامی مانند صدا و سیما در شرایطی که کشور مورد تهاجم بگیرد بر عهده پدافند هوایی است. همچنین کمک به هواپیما‌های در حال اضطرار و صد‌ها مأموریت دیگر از وظایف پدافند هوایی است.

جانشین پدافند هوایی تاکید کرد: فرزندان شما دائماً در یک اتاقک تاریک در حال رصد هستند و اجازه نمی‌دهند کوچک‌ترین لغزشی اتفاق بیفتد. دشمنان بدانند اینجا دیار سربداران است و اجازه تجاوز به آن‌ها داده نخواهد شد. اما نقش پدافند در ۸ سال دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست و به جرأت می‌توان گفت که پدافند در این ۸ سال در تمامی عملیات‌ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم حضور داشته است و به عنوان یک چتر حمایتی بر سر رزمندگان اسلام بوده است.

نوروزی افزود: شروع فعالیت پدافند به روز‌هایی برمی‌گردد که هنوز جنگی در کشور آغاز نشده بود، ولی تجاوز هواپیما‌های بعضی به خاک کشورمان را داشتیم که با حضور مقتدرانه پدافند هوایی بیش از ۵ فروند از آن‌ها ساقط شد.

او با اشاره به حضور پدافند در بعضی از عملیات‌های زمان جنگ گفت: عملیات فتح‌المبین که در سال ۱۳۶۱ موجب آزادسازی بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مساحت کشورمان در ارتفاعات غرب شد، پدافند در کنار سایر نیرو‌های مسلح در بحث تأمین هوایی نقش مؤثر و سازنده‌ای داشت که در آن عملیات بیش از ۳۰ فروند از هواپیما‌های دشمن را ساقط کرد. عملیات شاخص دیگر عملیات والفجر ۸ بود که با تاکتیک بسیار هوشمندانه‌ای که شهید ستاری به کار بردند توانستند اقدام بی نظیری در جنگ‌ها به وجود آورند.

جانشین پدافند هوایی ادامه داد: اقدامی که شهید ستاری انجام داد این بود که هواپیما‌های دشمن به واسطه سامانه ضد راداری مستقیم رادار‌های ما را مورد تهاجم قرار می‌دادند، ولی شهید بزرگوار توانستند در آن عملیات بیش از ۸۰ فروند از هواپیما‌های دشمن را ساقط کنند. خنثی سازی بیش از ۲۴۸۰۰۰ بار تجاوز نیرو‌های بعثی به مناطق عملیات جنگی از اقدامات شاخص پدافند در طول ۸ سال دفاع مقدس بود. همچنین انهدام بیش از ۶۰۰ فروند از هواپیما‌ها و بالگرد‌های رژیم بعثی از دیگر اقدامات پدافند بود.

نوروزی یادآور شد: ما در اواخر جنگ، جنگ نفت کش‌ها را داشتیم و نیرو‌های آمریکا و صدام کشتی‌های نفت کش را که قصد تردد داشتند مورد تهاجم قرار می‌داند که پدافند مقتدرانه در این عرصه حضور پیدا کرد و اجازه نداد این اتفاق بیفتد. در زمان جنگ در همین شهر اصفهان، به واسطه وجود جنگنده‌های پیشرفته دشمن بمباران شهر انجام می‌شد، اما وقتی پدافند وارد عملیات شد و توانست آن هواپیما‌ها را ساقط کند دیدیم که از آن به بعد شهر ما در برابر بمباران هوایی ایمن شد.

او ادامه داد: اقدام دیگر دفاع از جزیره همیشه بیدار خارک بود، که بیش از ۹۶ درصد از صادرات نفت ما از طریق آن انجام می‌شود و بیش از ۲۸۸۰ بار مورد تهاجم دشمن قرار گرفت، اما پدافند اجازه نداد حتی یک روز صادرات نفت ما از این جزیره قطع شود و اگر این صادرات قطع می‌شد معلوم نبود سرنوشت جنگ ما به کجا کشیده می‌شد. اقدام دیگر اقتدار در نشاندن هواپیمای بویینگ ۷۳۷ امارات بود که قصد عبور از خاک کشور ما با معرف هواپیمای مسافربری داشت درحالیکه ۱۰۸ نفر نیرو‌های نظامی آمریکا درآن بودند. پدافند با اقتدار این هواپیما را به زمین نشاند و فرماندهان و مسئولین داخل هواپیما مجبور به عذرخواهی شدند.

جانشین پدافند هوایی خاطرنشان کرد: امروز شاهد رشد شکوفایی بالندگی در نیرو‌های مسلح هستیم و جوانان و رزمندگان این انقلاب متخصصین امروز ما هستند. متخصصینی که با بهره‌گیری از تعهد تخصص و کارآمدی در کنار ایمان و شجاعت توانسته‌اند به دستاورد‌های بسیار خوبی در عرصه‌های دفاعی نیرو‌های مسلح برسند. روزگاری دشمن کمترین تجهیزات نظامی مانند سیم خاردار را از ما دریغ می‌کرد و ما را تحریم و تهدید می‌کرد غافل از اینکه این‌ها تحریم نبود بلکه فرصتی بود تا ما تحریم‌ها را تبدیل به فرصت کنیم و امروز شاهد رشد و شکوفایی در صنایع دفاعی هستیم.

نوروزی افزود: ما در صنعت موشکی جزو برترین‌ها هستیم، صنعتی که دشمن قصد اختلال در آن را داشت، اما در ادامه دیدیم که نه تنها نتوانست بلکه شاهد رشد روزافزون آن هستیم. در بحث صنایع راداری جزو ۶ کشور برتر دنیا هستیم. گیرنده و فرستنده رادار جزو تجهیزات پیشرفته و نیازمند تخصص است، اما ما امروز تولید کننده گیرنده و فرستنده آن هستیم. همچنین در صنعت نانوتکنولوژی جزو کشور‌هایی هستیم که حرفی برای گفتن داریم.

اوتاکید کرد: امروز افتخار می‌کنیم از تجهیزاتی استفاده می‌کنیم که تماماً ساخت داخل است و به همت متخصصین جزو قطب برتر غرب آسیا در حوزه پهپادی شدیم. ما سامانه باور ۳۷۳ را ساخته‌ایم که شاید روزگاری در باور کشور‌ها نبود، اما امروز می‌سازیم و استفاده می‌کنیم و به جهان ثابت کردیم که این تحریم‌ها نه تنها کوچک‌ترین خللی در اراده ملت ما ندارد بلکه روز به روز قوی‌تر می‌شویم.

جانشین پدافند هوایی یادآور شد: همه این دستاورد‌های به واسطه خون شهدا به دست آمده است و خون آنان باعث تنومند شدن درخت انقلاب شده است. شهیدانی مانند شهید صیاد شیرازی، شهید ستاری، شهید نصر اصفهانی و هزاران شهیدی که در این راه خونشان ریخته شد تا امروز شاهد رشد و شکوفایی در تمامی زمینه‌های نظامی باشیم. امروز وظیفه ما پاسداری از خون این شهیدان و ادامه راه آنان است.

منبع : ایمنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۶:۵۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۲
به امید رصد هر ریز پرنده از هزاران کیلومتر فراتر از مرزهای مان توسط پدافند و نابودیشان توسط سامانه های خودی و وطنی
آخرین اخبار