بسیاری از دست‌اندرکاران بازار گوشت اذعان می‌کنند که با افزایش حجم واردات گوشت گرم و منجمد گوسفندی و گوساله، بازار به ثبات رسیده است که با استمرار این روند شاهد تثبیت و کاهش قیمت خواهیم بود.

 از دیرباز تاکنون گوشت قرمز به عنوان یکی از اساسی ترین مواد غذایی موجود در سفره ایرانیان شناخته می شود که طی ۱۰ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۱۰۰ هزار تن از نیاز کشور از مبادی وارداتی تامین می شود.

بنابر آمار اعلامی سالانه ۸۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که با اتخاذ سیاست های حمایتی و مدیریتی، امکان رسیدن به خودکفایی و بی نیازی از واردات وجود دارد.

بررسی ها نشان می دهد که طی ماه های اخیر  واردات دام زنده و گوشت گوساله و گوسفندی منجمد و گرم و عرضه به بازار منجر به روند کاهشی قیمت در بازار شده است که استمرار این روند بازار گوشت را به ثبات و آرامش می رساند.

در همین رابطه آقای علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی می گوید:در سه ماهه اخیر سعی شده با واردات روزانه ۱۸۰ تن گوشت گرم گوسفندی از افزایش قیمت جلوگیری شود‌.

پیمان پاک گفت: با اضافه شدن کنیا به یکی از مبادی وارداتی، از اوایل مهرماه میزان واردات روزانه گوشت گرم گوسفندی به ۲۵۰ تن می رسد. براین اساس برآورد وزارت جهاد این است که با این حجم واردات تا اواسط آبان بازار به ثبات می رسد.

قائم مقام وزیر جهاد می گوید: با این حجم واردات تا اواسط آبان قیمت لاشه گوشت گرم گوسفندی بین ۳۲۰ تا ۳۳۰ هزار تومان تثبیت می شود.

مشکلات سیستم توزیع علت اصلی التهاب قیمت در بازار

آقای افشین صدردادرس گفت: بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک کشور تا پایان  فصل بهار ۶۴ میلیون راس بوده است.

او افزود: پس از اصلاح نظام یارانه، هزینه های کارگری و حمل و نقل بدون دخالت دولت افزایش یافته است و مسئولان به جای اتخاذ سیاست های حمایتی از تولیدکنندگان برای چرخه تولید به سراغ واردات رفتند که استمرار این روند ضربه مهلکی به تولید داخل می زند.

صدردادرس ادامه داد: با توجه به آنکه آسیب افزایش حجم واردات متوجه سطح کلان کشور می شود، از این رو سیاست های حمایت از تولید داخل باید اتخاذ شود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک افزود: علی رغم واردات روزانه ۱۵۰ تن گوشت قرمز، اما بدلیل مشکلات سیستم توزیع و کمبود نظارت کماکان قیمت ها بالاست.

به گفته او، با توجه به عدم سیاست های حمایتی، زایش های بهاره را از دست دادیم و بدلیل حجم گسترده واردات فرصت برای زایش های پاییز هم از دست می دهیم که نتیجه این امر رونق قاچاق است.

صدردادرس قیمت هر کیلو دام را ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: براین اساس نرخ منطقی هرکیلو شقه گوسفندی ۴۲۰ تا ۴۳۵ هزارتومان است.

او افزایش نظارت بر سطح بازار را راهکار تنظیم بازار گوشت اعلام کرد و گفت: مسئولان به جای آنکه مشکلات سیستم توزیع را حل کنند، فشار بر بخش واردات گذاشتند، درحالیکه این امر به تولید داخل آسیب می زند.

در پی سفر رئیس جمهور به قاره آفریقا نخستین محموله گوشت گرم گوسفندی از کنیا به ایران ارسال شد، این درحالی است که پیش از سفر رئیس جمهور به آفریقا، ایران هیچ همکاری تجاری در زمینه مواد غذایی به این‌منطقه نداشت.

بازار گوشت قرمز به آرامش و ثبات می‌رسد

آقای منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: طبق اذعان قائم مقام وزیر جهاد، گوشت گوسفندی و گوساله وارداتی با نرخ مصوب در حال توزیع است.

به گفته او، آرامش بازار مرغ و واردات گوشت قرمز بر بازار این محصول پروتئینی نیز اثرگذار است.

پوریان ادامه داد: بنابر بررسی های صورت گرفته، تولید دام سبک در کشور مناسب است، اما در بخش گوساله در فصل پاییز و زمستان با جمعیت انبوهی از گوساله های آماده کشتار روبرو می شویم که برای جلوگیری از مشکلات دامداران باید مدیریت صورت گیرد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه واردات در ۲ بخش گوسفندی و گوساله در حال انجام است، افزود: دام زنده در کشتارگاه های مرزی ذبح و وارد می شود که استمرار این روند به تنظیم بازار گوشت کمک می کند.

او ادامه داد: فروشگاه های زنجیره ای و میادین بزرگترین مصرف کننده و عرضه کننده های گوشت هستند که گوشت مورد نیازشان از طریق واردات در حال تامین است که بنابر پیش بینی های قبلی شاهد کاهش و رسیدن به نرخ منطقی در بخش دام و گوشت خواهیم بود‌.

پوریان گفت: با توجه به ذخیره سازی مناسب و فراوانی عرضه گوشت، شاهد ثبات قیمت و توزیع با نرخ مناسب در بازار خواهیم بود.

طبق آمارهای اعلامی روزانه ۲۰۰ تن گوشت گوسفندی و گوساله وارداتی به کشور وارد می شود که ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن آن گوشت گرم گوسفندی و حدود ۸۰ تن گوشت گرم گوساله است.

روند کاهشی قیمت گوشت در بازار کلید خورد

آقای علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: اکنون هر کیلو شقه گوسفندی با نرخ ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ درصد سود به خرده فروشی ها عرضه می شود.

او از ثبات و آرامش حاکم بر بازار گوشت خبر داد و گفت: اکنون با افزایش توزیع گوشت‌های وارداتی قیمت گوشت گوسفندی در بازار روند کاهشی به خود گرفته است.

ملکی ادامه داد:طی ماه‌های اخیر دولت برای تنظیم بازار گوشت قرمز از محل ذخایر داخلی شرکت پشتیبانی امور دام و از محل واردات اقدام کرد که این امر موجب جلوگیری از سودجویی برخی دلال‌ها و واسطه‌گران شده است که انتظار می‌رود دولت برای تنظیم بازار گوشت به حضور خود در بازار ادامه دهد.

امکان بی نیازی از واردات با اعمال مدیریت وجود دارد

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه امکان بی نیازی از واردات در صورت مدیریت صحیح بازار وجود دارد، گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر، تولیدکنندگان با کمبود علوفه دامی و مراتع روبه‌رو شدند که در نهایت کشتار دام های مولد منجر به کاهش جمعیت دامی کشور شد.

ملکی گفت: اگر جمعیت دامی کشور  با جلوگیری از قاچاق، رفع ممنوعیت تردد دام از استان ها به تهران و ممنوعیت و محدودیت صادرات مدیریت شود، این میزان کفاف بازار داخل را می دهد.

طی ماه های اخیر قیمت گوشت قرمز با نوساناتی در بازار روبرو شد که اقدامات دولت و وزارت جهاد کشاورزی منجر به روند کاهشی قیمت در هفته های اخیر شده است که انتظار می رود در کنار سیاست واردات برای تنظیم بازار، حمایت از تولید داخل صورت گیرد تا آسیبی به تولید داخل نرسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علی
۱۴:۵۷ ۰۲ مهر ۱۴۰۲
اصلا گیریم به ثبات هم برسد مردم پول دارند گوشت کیلیویی 450000 تومن بخرند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۲ مهر ۱۴۰۲
فعلا گوشت در ۲-۳استان در حال توزیع است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۲ مهر ۱۴۰۲
فعلا گوشت در ۲-۳استان در حال توزیع است.
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۰۷:۳۳ ۰۲ مهر ۱۴۰۲
والا اصفهان گوشت بره بدون استخوان کیلویی 570
در حالیکه اول سال کیلویی 220 بود، کارگرم با حقوق 6 میلیون تومان تخم مرغم نمیتونم بخرم چ رسد به گوشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۱ مهر ۱۴۰۲
مگه کسی هم گوشت میتونه بخره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۰۱ مهر ۱۴۰۲
قربونت اگر گوشت کیلو ۴۵۰ برا تو ارامش هست واسه من فاجعه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۸ ۰۱ مهر ۱۴۰۲
بهترین گوشتهای گوساله و بره های پروار شده در کشور عزیز خودمان در سفره عربها با قیمتی بسیار پایین و اما بعد حکایت گوشتهای یخ زده ومنجمد که معلوم نیست گوشت چه حیوانی هست را با بیشترین قیمتها باید بخریم که البته توان خرید ماهیانه یک کیلو گوشت قرمز را هم نداریم .چرا گوشت قرمز باید ۵۰۰ هزار تومان باشد واقعا به حال ما قشر ضعیف و کارگر وخیلی خیلی پایین تر از خط فقر باید همانطور که عزیزی را از دست میدهی گریه کرد
United States of America
ناشناس
۰۴:۴۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۲
یک کیلو گوشت پانصد هزار تومان شده ،،، پایه حقوق من کارگر ۱۷۰هزار تومان برای خرید یک کیلو گوشت باید سه روز در بدترین شرایط آب و هوایی کار کنم،که فقط گرد وخاکش پدر من کارگر را در میاورد ...چه کسی جوابگو هست ، آیا در خانه کسی هست جواب من را که دارم از شدت فقر و تنگدستی و گرانی انواع کالاهای اساسی درب میزنم را بدهد یا نه همگی خودشان را به خواب زده اند وجواب نخواهند داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
جالبه چند روز قبلش گفته بودید تو اخبار که به اندازه کافی گوشت داخل کشور تولید میشه و نیازی به واردات نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
وقتی که مردم پول ندارن بروند گوشت بخرند خب معلوم هست دیگه آرامش هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
منظور از آرامش اینه که آقایون خودشان به راحتی توان خرید گوشت و تهیه انواع کباب رو دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
واقعا!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
شکم سیر یاد آدم گرسنه نمی افته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
والا من نمی‌دونم این ثبات بازار و گوشت وارداتی و فلان و....در کدوم منطقه از کشور اتفاق می‌افته من والا هر موقع در هر ساعت به هر فروشگاه و ... مراجعه میکنم همچین چیزی نیست
Iran (Islamic Republic of)
یک ایران دوست
۱۴:۰۹ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
دولت باید هر کاری کرده قیمت گوشت را به حوالی ۲۵۰ تا سیصد برساند و نگذارد بیشتر شود ، من خودم از علاقمندان شدبد نظام جمهوری اسلامی ایران هستم و یک بازنشسته واقعا دیگه در توان حدود ۶۰ درصد افراد جامعه نیست خرید گوشت و به سختی تهیه می کنند، چرا بنزین یارانه اش را بردارید اینقدر که گرانی گوشت بر دوش همین ۶۰ درصد سنگینی می کند گرانی بنزین سنگینی نخواهد کرد البته منظور یارانه خودروهایی شخصی است نه خودروهای عمومی .
۱۲۳
آخرین اخبار