در نشست خبری جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) مطرح شد؛

شناسایی استعداد‌ها برای توسعه فرهنگ رضوی

اختتامیه نخستین جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) با تاکید بر فرهنگ و سیره رضوی و پیشرفت اقتصادی در بهمن ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

نشست خبری نخستین جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) با هدف جریان‌سازی و گفتمان‌سازی فرهنگی و اجتماعی در موضوع حفظ هویت ایرانی - اسلامی با تاکید بر امر زیارت، فرهنگ و سیره رضوی و پیشرفت اقتصادی و خلق ثروت برگزار شد.

عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و رئیس شورای سیاست‌گذاری این جشنواره درباره نخستین دوره جشنواره که با هدف شناسایی و حمایت از ظرفیت‌های داخل کشور در توسعه صنایع خلاق رضوی برگزار می‌شود، گفت: حضرت آقا در بخشی از فرمایشات‌شان اشاره کردند که آستان قدس رضوی دارای ظرفیت فرهنگی عظیمی است، که می‌تواند در سطح ملی و جهان اسلام تاثیرگذار باشد.

طالبی ادامه داد: در دوره حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، سازمان علمی - فرهنگی آستان با ۱۲ موسسه با محوریت قرآن و اهل بیت (ع) با هدف نهادینه‌سازی معارف قرآنی، نبوی، اسلامی و اهل بیت و آموزه‌های رضوی فعالیت می‌کند. 

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با بیان اینکه در خصوص محصولات فرهنگی به دنبال آن بودیم تا محصولات متناسب با نیاز مخاطب باشد، افزود: در جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) به دنبال شناسایی استعداد‌ها برای توسعه فرهنگ رضوی هستیم.

جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص)

قاسم صادقی بجستانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) درباره شروع فعالیت جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) توضیح داد: شروع فعالیت این جشنواره از اسفند سال گذشته بود. جشنواره شامل دو بخش مهم دانش‌آموزی و عمومی است. حدود ۱۲۰ اثر در بخش دانش‌آموزی از کل کشور دریافت شد. 

صادقی بجستانی تعداد آثار دریافتی از بخش عمومی را حدود ۴۰۰ اثر اعلام کرد و گفت: محور‌های جشنواره شامل توسعه و ترویج فرهنگ و اندیشه رضوی، خدمت رضوی با هدف تامین نیاز‌های حرم در حوزه خدمات فرهنگی دانش‌بنیان، توسعه وقف و نذر، سوغات فرهنگی زائر و ... است.

به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، حوزه‌های مهم فناوری‌های فرهنگی و نرم‌افزاری شامل بازی‌های ویدئویی و موبایلی، ایده‌های نوآورانه در هنر‌های دیداری و شنیداری، بازی، اسباب‌بازی و سرگرمی، واقعیت افزوده مجازی و ترکیبی، نرم‌افزار‌های کاربردی، مد و پوشاک و ... است.

از اهداف جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) می‌توان به تبدیل دانش و مفاهیم اسلامی به محصولات فرهنگی به منظور ایجاد و انتقال ارزش‌های فرهنگی، رشد و توسعه نوآوری و خلاقیت در محصولات فرهنگی، کمک به توسعه تولید محصولات نوین و خلاقانه فرهنگی محلی، کمک به شکل‌گیری و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی، زمینه‌سازی و هدایت استعداد‌های خلاق جوانان و نخبگان در زمینه‌های اولویت‌دار و ... اشاره کرد. اختتامیه این جشنواره در بهمن سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

جوایز آثار برگزیده شامل اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره به برگزیدگان، حمایت نقدی آثار در سه سطح که سطح یک شامل ۸ سکه تمام بهار آزادی، سطح دو ۵ سکه تمام بهار آزادی، سطح سه ۳ سکه تمام بهار آزادی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار