از تولید ۹ تن بذر خرفه در بیضا تا برداشت خرمالو در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: ۹ تن دانه گیاه داروئی خرفه از سطح ۱۰ هکتار مزارع این شهرستان تولید و به بازار عرضه شد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به اینکه ۹ تن دانه گیاه داروئی خرفه از سطح ۱۰ هکتار مزارع زیر کشت این محصول تولید و به بازار عرضه شد، اظهار کرد: برداشت ۲ مرحله‌ای گیاه دارویی خرفه در بیضا از اواخر مهر ماه آغاز شد و تا دهه دوم آبان ماه ادامه داشت.

او با بیان اینکه متوسط عملکرد خرفه در این شهرستان ۹۰۰ کیلو گرم در هکتار است، تصریح کرد: با اجرای سیستم‌های آبیاری نوین، مرغوبیت خاک و تغذیه مناسب تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار نیز قابل افزایش است.

این مقام مسئول، اشتغال زایی فصلی، ارزش اقتصادی محصول، نداشتن آفت و بیماری خاص، کشت و کار آسان و مشتری پسند بودن را از مزایای کشت این گیاه اعلام کرد.

مویدی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی Global panacea به این گیاه بومی داده است، افزود: علاوه برتازه خوری به صورت سبزی و یا پخته شده همراه با سالاد و سوپ به صورت خام و از تخم آن برای تزئین در شیرین پزی، طعم دار کردن ترشی و طب سنتی استفاده می‌شود.

او گفت: خرفه به دلیل اثرات دارویی در اختلالات عصبی، دیابت، سرطان، بهبود زخم، عفونت‌های میکروبی، بیماری‌های کبدی و به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب مورد توجه قرار می‌گیرد.

خرفه

برآورد تولید ۶۴۰ تن خرمالو در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: پیش بینی می‌شود ۶۴۰ تن خرمالو از سطح ۳۲ هکتار از باغ‌های این شهرستان برداشت شود.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به خرمالو از سطح ۳۲ هکتار از باغ‌های این شهرستان، اظهار کرد: میانگین عملکرد خرمالو در شهرستان ۲۰ تن در هکتار است و پیش بینی می‌شود ۶۴۰ تن از این میوه پاییزی خوشمزه و پرطرفدار روانه بازار شود.

او با اشاره به اینکه عمده رقم موجود در شهرستان از نوع قصردشتی است، افزود: برداشت خرمالو در شهرستان از اوایل آبان ماه آغاز شده و تا پایان آبان ادامه دارد.

امیریان بیان کرد: خرمالو برای افرادی که احساس خستگی و بی حالی می‌کنند، پر ویتامین‌ترین میوه پاییزی و مناسب روز‌های سرد است که می‌توان برای جذب انواع مختلفی از ویتامین‌ها آن را مصرف کرد و همچنین به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدان بتاکاروتن به میوه ضد سرطان معروف شده است.

خرمالو

آغاز کشت گندم در فیروزآباد 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد از آغاز کشت گندم در ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان خبر داد. 

حبیب کوهکن مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد با اشاره به اینکه رعایت تاریخ کاشت مناسب در رشد و تولید بهینه گیاهان زراعی بسیار مهم است، گفت: کشت گندم در شهرستان فیروزآباد از اواسط آبان ماه آغاز شده و تا اوایل دی ماه ادامه خواهد داشت.

او با بیان اینکه بیش از ۷۵۰ تن بذر گندم گواهی شده خریداری و بین کشاورزان توزیع شده است، افزود: بذور توزیع شده شامل ۶۴۰ تن بذر گندم آبی از ارقام سیروان، چمران ۲، تیرگان، ترابی، برات، طلایی، تابان، جلال، پایا و ۱۱۰ تن بذر گندم دیم شامل ارقام کوهدشت، قابوس، ساورز و کریم هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه استفاده از بذر‌های گواهی شده بر افزایش عملکرد محصول اثر گذار است، اضافه کرد: گندم کاران برای تولید بهتر محصول باید تناوب زراعی، عمق کاشت مناسب، تراکم بذور، آبیاری به موقع و استفاده از ادوات کشت مکانیزه را مدنظر داشته باشند.

او گفت: مابقی بذور مورد استفاده به‌صورت خود مصرفی و بعد از ضدعفونی شدن با قارچ کش‌های مناسب زیر نظر کارشناسان تامین می‌شوند.

کوهکن تصریح کرد: افزایش عملکرد در واحد سطح، تسهیل مبارزه با علف‌های هرز، جلوگیری از سرمازدگی و عملکرد مطلوب از نتایج رعایت تاریخ کاشت مناسب است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد تاکید کرد: کشاورزان با توجه به احتمال وقوع مخاطرات طبیعی و تحت تاثیر قرار گرفتن محصولات نسبت به بیمه محصولات زراعی پاییزه اقدام کنند.

سیب‌زمینی پاییزه آباده راهی بازار شد 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت: عملیات برداشت سیب‌زمینی از سطح ۶۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شد. 

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده بیان کرد: برداشت سیب‌زمینی در شهرستان آباده از اوایل آبان ماه آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود بالغ‌بر ۲۹ هزار و ۲۵۰ تن سیب‌زمینی تولید و روانه بازار مصرف شود.

این مقام مسئول با اشاره به ارقام سیب‌زمینی تولید شده در این شهرستان، گفت: بامبا، جلی و سانته از جمله ارقام متناسب با اقلیم منطقه هستند و از کیفیت و بازارپسندی بالایی برخوردارند.

او بیان کرد: برداشت محصول سیب‌زمینی به‌صورت مکانیزه است و تنها جمع‌آوری و بسته‌بندی آن توسط کارگران انجام می‌شود که این امر موجب اشتغال‌زایی فصلی در شهرستان آباده می‌شود.

سیب زمینی

پایش و ردیابی کرم برگ‌خوار پاییزه در فراشبند 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از ردیابی و پایش آفت قرنطینه‌ای کرم برگ خوار پاییزه در مزارع این شهرستان خبر داد.

امیر ارسلان حق شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به ردیابی و پایش آفت قرنطینه‌ای کرم برگ خوار پاییزه در مزارع این شهرستان، اظهار کرد: با نصب تله‌های فرمونی و بازدید‌های میدانی و مشاهده‌ای به صورت هفتگی آفت برگ‌خوار پاییزه در سطح مزارع توسط کارشناسان پایش و رصد می‌شود که تاکنون این آفت در مزارع این شهرستان مشاهده نشده است.

او افزود: کرم برگ‌خوار پاییزه یکی از آفات مهم کشور‌های حوزه آمریکای جنوبی و مرکزی است که در چند سال اخیر کشور خودمان هم آلوده شده و خسارات آن توسط لارو این آفت متوجه برگ، ساقه و اندام‌های مولد می‌شود و دارای بیش از ۷۵ نوع میزبان از جمله گیاهان خانواده گرامینه، گوجه فرنگی، لوبیا و پنبه است.

طرح جهش تولید در دیمزار‌های شهرستان فراشبند 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از اجرای طرح جهش تولید در سطحی بالغ بر ۱۱ هزار و ۹۴۰ هکتار از دیمزار‌های این شهرستان خبر داد.

امیر ارسلان حق شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به سهمیه ابلاغی طرح جهش تولید در سطح ۱۱ هزار و ۹۴۰ هکتار اراضی دیمزار‌های این شهرستان، اظهار کرد: در امسال با استفاده از ظرفیت اراضی دیم، کشت محصولات غلات، دانه‌های روغنی، گیاهان دارویی و محصولات علوفه‌ای در جهش تولید دیمزار‌ها صورت پذیرفته است.

اوافزود: جهش تولید در دیمزار‌ها در جهت پشتیبانی تولید، پایداری اشتغال، رونق کشاورزی، محرومیت زدایی، تنوع کشت و بهبود معیشت بهره‌برداران اراضی دیم و کم بازده است.

برداشت کدوآجیلی در شمال فارس

رئیس مرکز جهاد کشاورزی شهرمیان گفت: برداشت کدو آجیلی از ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده است.

مومنی رئیس مرکز جهاد کشاورزی شهرمیان با اشاره به برداشت کدو آجیلی از پنج هزار و ۳۰۰ هکتار مزارع این شهرستان آغاز شده است، اظهار کرد: متوسط برداشت کدو آجیلی ۹۰ تن در هکتار است. 

او گفت: این محصول به ۲ روش نوار تیپ و روکش پلاستیک کشت می‌شود که کمترین میزان مصرف آب را دارد.

مومنی بیان کرد: برداشت مکانیزه محصول و مدیریت بهینه آب با استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری نقش موثری در توسعه این محصول در شهرستان داشته است.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی شهرمیان ادامه داد: کم آب بر بودن، قیمت مناسب، بازدهی مطلوب، مصرف پسماند به عنوان خوراک دام و قابلیت ذخیره از مزایای کشت این محصول است.

کدو آجیلی به دلیل داشتن فیبر و املاح زیاد در تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش بیماری قلبی عروقی و سکته‌های مغزی و قلبی و انواع سرطان‌ها از جمله پروستات نقش مهمی را ایفا می‌کند.

شهرستان اقلید در فاصله ۲۷۵ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.

کدو آجیلی

کشت گندم در فراشبند

مدیر جهاد کشاورزی فراشبند از کاشت گندم آبی در سطحی بالغ بر ۴ هزار هکتار از اراضی زراعی این شهرستان خبر داد.

امیر ارسلان حق شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به آغاز کاشت گندم آبی در سطحی بالغ بر ۴ هزار هکتار از اراضی زراعی این شهرستان، اظهار کرد: بهترین زمان کاشت گندم در فراشبند از نیمه دوم آبان ماه تا نیمه دوم آذر ماه است.

او تصریح کرد: رعایت تاریخ کشت مناسب در رشد تولید بهینه گیاهان زراعی بسیار مهم است.

حق شناس افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته نهاده‌های مورد نیاز شامل بذر گواهی شده، کود و سم برای کاشت تأمین شده است و از ارقام بذر گواهی شده گندم شهرستان می‌توان به برات، تیرگان، سیروان و چمران ۲ اشاره کرد.

گندم

افزایش لوبیا چشم بلبلی در قیروکارزین 

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: تولید لوبیای چشم بلبلی در این شهرستان نسبت به پارسال افزایش ۱۰ درصدی داشته است.

محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود بیش از هزار و ۴۰۰ تن لوبیا چشم بلبلی از سطح هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان تولید شود، اظهار کرد: برداشت محصول از ابتدای آبان ماه آغاز شد و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.

او افزود: تولید لوبیای چشم بلبلی در شهرستان قیروکارزین نسبت به پارسال افزایش ۱۰ درصدی داشته است.

حیدری گفت: برداشت محصول شامل ۲ مرحله برش دستی و جداسازی مکانیزه دانه توسط کمباین است.

این مقام مسئول بیان کرد: اراضی دهستان فتح آباد در شهرستان قیروکارزین عمده‌ترین مرکز کشت حبوبات از جمله لوبیای چشم بلبلی است.

او تصریح کرد: افزایش حاصلخیری خاک، کاهش مصرف آب و درآمدزایی از جمله مزایای کشت حبوبات در شهرستان قیروکارزین است.

برداشت یاقوت سرخ در باغ‌های نی ریز 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز از برداشت انار در ۳ هزار هکتار از باغ‌های این شهرستان خبر داد. 

علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود در امسال حدود ۴۵ هزار تن انار در ۳ هزار هکتار باغ‌های این شهرستان تولید شود. 

او بیان کرد: به دلیل تنوع ارقام انار در شهرستان نی ریز، برداشت انار‌های زودرس مانند شیرین و فاروق از اواخر شهریورماه شروع شد و برداشت رقم دیررسی مانند رباب، تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: عمده‌ترین رقم انار تولیدی در شهرستان نی‌ریز رقم رباب است و در زمینه تولید این رقم انار، مقام نخست استان فارس را از نظر سطح و میزان تولید به خود اختصاص داده است.

انار

بصیری اضافه کرد: رقم رباب به دلیل ضخامت پوست میوه، رنگ پوست و آریل، درصد بالای فیبر و طعم مناسب میوه، بسیار بازار پسند است و شهرت جهانی دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: محصول تولیدی علاوه بر مصارف داخلی به کشور‌های آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره جنوبی، روسیه و برخی کشور‌های اروپایی صادر می‌شود که زمینه ایجاد حدود ۳ هزار فرصت شغلی موقت را فراهم آورده است.

بصیری اضافه کرد: در بخش صنایع تبدیلی با توجه به ظرفیت بالای شهرستان نی ریز، کارخانه‌های صنعتی فرآوری انار مشغول فعالیت هستند و از جمله تولیدات آن‌ها می‌توان به آب انار، رب انار، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار اشاره کرد که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار