مجلس در روز‌های گذشته از کاهش خدمت سربازی به ۱۲ ماه خبر داد، اما وزیر دفاع می‌گوید ستادکل نیرو‌های مسلح باید درباره آن تصمیم‌گیری کند.

یکی از دغدغه‌های جوانان  در کشورمان پس از اتمام دوره تحصیلی خود در آموزش و پروش و رسیدن به سن ۱۸ سالگی خدمت سربازی است. خدمتی ضروری که پسران باید در صورت اتمام درس خود چه پس از مدرسه و یا پس از اتمام تحصیلات عالیه آن را بگذرانند. خدمتی که شاید برای بعضی از افراد و خانواده‌های آن‌ها به دلیل تغییرات در شرایط، مدت و موضوعات دیگر به مشکل تبدیل شده است.

خدمت سربازی البته به غیر از کشور ما در برخی از کشور‌های دیگر نیز به صورت اجباری است و جوانان باید این دوره ضرورت را بگذرانند. قانون سربازی اجباری جوانان در برخی از کشور‌های اروپایی لغو شده، ولی در کشور‌های دیگر آسیایی، آمریکای جنوبی و آفریقایی در حال اجراست.  

در میان کشور‌های عضو اتحادیه اروپا طی خدمت سربازی در کشور‌های اتریش، دانمارک، سوئد، لیتوانی، استونی، فنلاند و جمهوری چک همچنان اجباری قلمداد می‌شود، هر چند که حداکثر طول دوره آن حدود یک‌سال است.

قدمت خدمت سربازی در ایران اکنون به ۱۰۰ سال رسیده است. موضوعی که اکنون دغدغه جوانان شده تغییرات و بحث‌ها درباره کاهش و یا عدم کاهش مدت زمان خدمت سربازی است. جایی که روزی در مجلس خبر از کاهش خدمت سربازی به ۱۲ ماه می‌دهد و روزی دیگر مسئولان ستادکل نیرو‌های مسلح به جد آن را رد می‌کنند.

مدت خدمت سربازی کم می‌شود؟

مسئولان درباره کاهش مدت خدمت سربازی چه گفتند؟

اواخر ماه گذشته بود که خبر‌هایی درباره کاهش مدت خدمت سربازی منتشر شد. سردار تقی مهری رییس سازمان وظیفه عمومی فراجا اعلام کرد: «در راستای طرح تحول خدمت سربازی و اجرای عدالت برای همه سربازانی که در مناطق گوناگون کشور خدمت می‌کنند، با تهیه و پیشنهاد طرحی توسط ستاد کل نیرو‌های مسلح و تصویب فرمانده معظم کل قوا، مدت خدمت سربازی برای تمامی سربازان نیرو‌های مسلح سه ماه کاهش پیدا کرد.»

تنها چند روز پس از آن بود که نمایندگان مردم در مجلس مدت خدمت سربازی را میانگین ۱۲ ماه تعیین کرده و مقرر کردند که مشمولان بالای ۳۰ سال با دو فرزند از خدمت سربازی معاف شوند.

بر اساس بند (ت) ماده ۱۰۲ این لایحه؛ ستاد کل نیرو‌های مسلح به منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده از ظرفیت‌های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارت‌های آن‌ها در طول سال‌های اجرای برنامه هفتم توسعه نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه و جایگزینی سایر عضویت‌ها، تعیین تکلیف مشمولان غایب و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور که به تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی آموزش حوزه‌های علمیه می‌رسد اقدام نماید.

نظر امیرآبادی درخصوص مصوبه مجلس درباره سربازی

احمد امیرآبادی فراهانی رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس در ارتباط با تغییرات در قانون خدمت سربازی اظهار کرد: مجلس نباید قانونی را تصویب کند که منجر به هزینه برای کشور شود. اختیارات قانون سربازی باید طبق اصل ۱۱۰ با ستاد کل نیرو‌های مسلح هماهنگ شود.

وی افزود: اگر هماهنگی باشد قطعا شورای نگهبان هم ایراد نمی‌گیرد و به اجرا در می‌آید و اگر هماهنگ هم نشده باشد قطعا به مشکل خواهد خورد و حالا این که این هماهنگی میان دوستانی که این بحث تغییر قانون سربازی را به مجلس آورده‌اند با نیرو‌های مسلح انجام شده است یا خیر را متاسفانه در جریان نیستم.

رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس درباره بحث کاهش مدت سربازی به ۱۲ ماه گفت: اگر این اتفاق به موضع دفاع و امنیت ملی در کشور لطمه نزند خوب است و برای همین عنوان می‌کنم که باید در این موضوع ستاد کل نیرو‌های مسلح نظر بدهد؛ به هر حال آن‌ها از وضعیت نیرو‌های انسانی و بحث موالید و تعداد یگان‌ها و تعداد سرباز‌ان مورد نیاز خود مطلع هستند.

اما پس از این تغییرات و این لایحه‌ها بود که وزیر دفاع آخرین حرف را در این ارتباط مطرح کرد و به نوعی مخالفت خود را با قانون مجلسی‌ها مطرح کرد.

نظر وزیر دفاع درباره کاهش مدت سربازی

امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در حاشیه جلسه هفته گذشته هیئت دولت درخصوص مصوبه مجلس درباره کاهش مدت خدمت سربازی اظهار کرد: در این زمینه مسئولیت با ستادکل نیرو‌های مسلح است و این موضوع باید با ستادکل هماهنگ شود.

این که خدمت سربازی به ۱۲ ماه کاهش پیدا می‌کند و یا همان ۲۱ ماه خواهد ماند موضوعی است که اکنون جوانان و خانواده‌های  افرادی که قصد انجام خدمت سربازی را دارند و یا در حال گذراندن آن هستند را با چالشی بزرگ رو به رو کرده است و چه بهتر بود که اگر مسئولین هر چه سریعتر و به صورت رسمی اعلام کنند که سربازی بالاخره چند ماه است و افراد بنا بر چه قانونی باید به سربازی بروند.

گزارش از محمدحسین نیک خوی متین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
ایشالا که ۱۲ بشه اگه بشه همه به خدمت میرونداگه دوسال باشه هیچکس خدمت نمیره اگه یکسال بشه همه خدمت می روند و این به نفع ایرانه سرباز ها زیاد میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
انشالله که کم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
ایشالا که ۱۲ بشه اگه بشه همه به خدمت می‌روند اگه دوسال باشه هیچکس خدمت نمیره اگه یکسال بشه همه خدمت می‌روند و این به نفع ایرانه سرباز ها زیاد میشه
Iran (Islamic Republic of)
مهناز
۲۳:۳۰ ۰۴ آذر ۱۴۰۲
همسر من ۴۵ سالشه پس کی میخواهیم معافیت اعلام کنید والا بالله همه اینا کا تا این سن موندن شرایط نداشتن نه بخرن نه غیبت ۸ سال پول بدن نا خرجشون کسی بده کا برن خدمت ...کاریشون نیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۱۳:۴۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
سربازی بشه 12 ماه با خوشحالی و سریعا به سربازی میرم چون همین الانشم خودم کار و درامد خوب دارم چرا باید واسه ماهی پنج تومن عمرمو تلف کنم؟
Iran (Islamic Republic of)
حمیدرضا کارگر
۲۲:۵۰ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
سلام وقت عالی بخیر به نظر بنده خدمت حال حاضر خدمتی است که فقط بیکاری کشیدن درون آن هست و هیچ سودی هم ندارد چه مهارتی ما باد می گیریم برای آینده ؟

را نمی آییم تفکر کنیم ؟چرت نیروی انسانی خود را درست بکار نمی گیریم ؟
امیدوارم دغدغه ام به گوش مسولین برسه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
نماینده مجلس در اصل نماینده مردم هست ولی برا دولت کار می کند تا مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
اکثر بالای ۳۰ سال دوستان مجرد هستن خواهشا طرحی رو ارائه بدین که شامل اکثریت بچه ها بشه
دست کسی رو بگیرید که شغلی نداره و به خاطر نداشتن کارت سربازی بهش زن نمیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
تکلیف این مجرد ها 30سال به بالا مشخص کنید تا تشکیل زندگی بدهند و موانع شغلی و محرومیت های اجتماعی که بر ۳ میلیون جوان تحمیل شده برداشته بشه سرمایه سوزی نیروی جوان دیگه بس هست
ممنون از رهبری که دستور اصلاح سربازی ومعافیت را داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
اکثر غایبین بالای ۸۰ درصد مجرد هستن و بالای 30 هم هستن
در اصل قانون باید واسه مجردها بیاد تا سر و سامان بگیرند
حقیقتش کسی که محروم شده دیگه نمی تونسته ازدواج کنه حداقل معافش کنید بتونه بره ازدواج کنه این منطقی تر نیست آخه
Germany
ناشناس
۰۴:۱۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
خیلی واضح هست نظر عموم مردم حذف یا کاهش مدت سربازی اجباری هست که توسط نمایندگان مطرح شده حتی یک نظر موافق با سربازی اجباری در جایی نمیبینید ولی یکسری افراد کمر بسته اند به ناامید کردن مردم و نابودی شوق و انگیزه جوانان در جوانی. نرفتن به سربازی تا حذف این رویه ظالمانه بهترین راهکار است.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۱۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
چه اشکالی داره خرید خدمت برای جوون های حتی ۱۸ ساله هم باز شه؟ هم کسری بودجه یه بخشیش برطرف میشه هم باعث میشه کسایی که میرن سربازی، حرفه ای و با حقوق بالا بگذرونن. مثل کشور های پیشرفته. الان ما چه فرقی با کسایی داریم که در سال حدودا ۷۲ سربازی رو خریدند؟( بدون داستان غیبت و سن و فرزند و.... هزار جور شرط دیگه)
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۰:۵۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
کی میخوان ما را که دارای دو فرزند با 37 سال سن معاف کنن عمرمون تموم شد تا دم مرگ هم باید منتظر معافیت باشیم
اگه اسلام باشه تو این کشور به خاطر خانواده هایمان گره از مشکلات ما باز میشد
Iran (Islamic Republic of)
Ali
۲۳:۱۵ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
سلام نظر بنده در این مورد این است که.
1.دو فرزندی
تمام افرادی که دو فرزند دارند معاف شوند. چون واقعا ظلمه ی مرد بچه و زنشو ول کنه بره خدمت...
2.مدت زمان خدمت
خدمت سربازی ۱۲ ماه شود که شوقی بشه واسه جوون ها و برای خدمت اقدام کنند
3.خرید خدمت
و اما در مورد خرید خدمت بنظرم بهترین کار اینه که فقط کسایی ک متاهل هستند بتوانند خرید کنند
این هم شوقی میشه واسه جوونا ک زود تر اقدام کنند به ازدواج و خود به خود مشکل جمعیت کشور هم حل میشود
4.حقوق سرباز ها
حقوق تمامی سرباز ها دو سه برابر بشه که حق اون بدبختی ک پول نداره خدمت رو بخره پایمال نشه

چند برابر شدن پول سرباز ها درآمد حاصل از فروش خدمت سربازی میتواند باشد
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۲۰:۱۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
باید مشمولان بالای سی سال چه مجرد چه متاهل معافیت سنی بدهند
بالای سی سال حتی اگر بخواد دیگه توانایی جسمی لازم برای سربازی نداره.
از ما گفتن بود و از مسولان نشنیدن
۱۲۳۴
آخرین اخبار