در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

اشعار حضرت ام البنین (س) برای حضرت ابوالفضل (ع)؛ عاشقانه‌هایی از جنس مادرانه

یک کارشناس مذهبی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی حضرت ام البنین (س) به علاقه فراوان این بانوی بزرگ اسلام به حضرت ابوالفضل العباس (ع) تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی، کارشناس مذهبی درمورد نحوه تربیت حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها بیان کرد: مادر حضرت ام البنین (س) ثمامه نام داشتند و بر اساس آن چه که مورخین در تاریخ نقل کرده اند زن ادیب، عاقله و کامله بوده اند و آداب معاشرت و همسرداری و زندگی را به صورت کامل به دختر بزرگوارشان حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها تعلیم دادند؛ به طوری که وقتی حضرت سلام الله علی‌ها از روز اول وارد خانه حضرت امیر مومنان علیه السلام شدند امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام بیمار بودند و حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها به محض ورود به خانه حضرت علی علیه السلام همچون مادری مهربان خود را به بالین امام حسن و امام حسین علیه السلام رساندند و دلجویی کرده و از این دو بزرگوار پرستاری و مراقبت کردند. این در حالی است که تازه ازدواج کرده بودند و این نشان دهنده تربیت ایشان بود.

«تو آمدی‌ای گل در خانه گل‌ها 

 وقتی غم زهرا شد همدم مولا

یعنی که کنیز این خانه تو هستی 

بر درب حریم کاشانه نشستی» 

حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها وارد خانه حضرت علی علیه السلام شدند و به مادری و کنیزی این خانواده پرداختند. 

این کارشناس مذهبی درمورد چگونگی انتخاب حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها به عنوان همسر حضرت علی علیه السلام گفت: زمانی که حضرت امیر مومنان علیه السلام بعد از شهادت حضرت زهرا سلام الله علی‌ها می‌خواستند همسری انتخاب کنند به برادر بزرگوارشان عقیل فرمودند: «بگرد برای من همسری پیدا کن که بتواند یک فرزند دلیر و شجاع و جوانمرد به دنیا بیاورد.» و عقیل هم به واسطه نسب شناسی که از عرب داشت حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها را به حضرت علی علیه السلام معرفی کرد و ثمره‌ی این ازدواج چهار فرزند رشید بود که اولین فرزند، حضرت ابوالفضل العباس علیهم السلام، دومین، عبدالله، سومین، جعفر و چهارمین، عثمان بودند.

حجت الاسلام غلامی ادامه داد: حضرت ابوالفضل العباس علیهم السلام، علمدار کربلا با تولدشان چشم امیر مومنان علیه السلام را روشن کردند و در روز هفتم تولد ایشان، حضرت علی علیه السلام طبق رسم عقیقه‌ای را ذبح کردند و بعد از این که قرار شد نامگذاری کنند حضرت علی علیه السلام، نام ایشان را عباس به معنی شیر بیشه گذاشتند. درواقع، شجاعت و قهرمانی که حضرت امیر مومنان علیه السلام در حضرت عباس علیه السلام می‌دیدند باعث انتخاب چنین نامی شد. 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: هنگامی که حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام قصد ترک مدینه را داشتند و به سمت مکه راهی شدند حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها به همراهان امام حسین (ع) که در این کاروان بودند از جمله فرزندانشان سفارش کردند و فرمودند که چشم و دل مولایم امام حسین علیه‌السلام و فرمانبردار ایشان باشید. 

حجت الاسلام غلامی گفت: یکی از ویژگی‌ها و صفات بارز حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها فصاحت و بلاغت این بانوی بزرگ اسلام است که این موضوع را می‌توان در اشعاری مشاهده کرد که برای ایشان است؛ به طوری که در شعری که حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها به عربی سروده اند، فرموده اند: مرا ام البنین نخوانید که به یاد شیران دلاور می‌افکنیدم. مرا فرزندانی بود که با آن‌ها خوانده می‌شدم، ولی امروز فرزندی ندارم. چهار فرزند داشتم که همچون باز‌های شکاری و همگی به شهادت رسیدند.

این کارشناس مذهبی افزود: در شعر دیگری، حضرت ام البنین سلام الله علی‌ها فرموده اند:‌ای کسی که عباس را دیدی که بر دشمن حمله می‌کرد و فرزندان حیدر پشت سر او بودند. می‌گویند دست فرزندم قطع شده و بر سرش عمود فرود آمده است. اگر شمشیرت را در دست داشتی کسی به تو نزدیک نمی‌شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار