لطیفی:ساختار دفاعی معیوب برابر سوریه نمایان شد/ ژاپن حریف خطرناکی در مرحله بعدی است

مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال گفت: ساختار دفاعی معیوب تیم ملی یک بار دیگر در بازی با سوریه نمایان شد و یک پنالتی به حریف هدیه دادیم.

علی لطیفی مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال درباره برد ایران برابر سوریه و صعود به مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا اظهار کرد: در نیمه اول خیلی خوب بودیم و باید با اختلاف گل بیرون می‌آمدیم. یک بازی پویا در فاز تهاجمی انجام دادیم، اما همان طور که قبلا اشاره کرده بودم ساختار دفاعی معیوب ما یک بار دیگر خودش را نشان داد و روی یک اشتباه در خط دفاعی یک پنالتی به حریف هدیه دادیم و آن‌ها پنالتی را گل کردند. بعد از گل سوریه ما بد کار کردیم و حریف در نیمه دوم و بعد از اخراج بچگانه  مهدی طارمی سوار بازی شد.

بازیکنان سوریه در صورت داشتن تجربه بین المللی می توانستند برنده شوند 

او افزود:  در صورتی که بازیکنان سوریه  تجربه بین المللی بیشتری داشتند، می‌توانستند برنده بازی شوند. اعتقاد و باور من این است که تیم ملی کشورمان بازی سختی در دیدار بعدی خود برابر ژاپن دارد.  شاید ژاپنی‌ها مثل ما در ساختار دفاعی شان دچار ضعف هستند و در جام ملت‌های آسیا این موضوع را نشان دادند، اما فراموش نکنیم آن‌ها از  ستاره‌های بین المللی و جهانی برخوردار هستند و لژیونر‌های بیشتر و بازیکنان توانمند تری نسبت به ما دارند.  

بازیکنان مسن تیم ملی در نیمه دوم از لحاظ بدنی  کم آوردند 

لطیفی تصریح کرد: ما به لحاظ تجربه بین المللی از سوریه برتر بودیم، اما  ژاپنی ها به همان میزان و حتی بیشتر از ما برتر هستند. ژاپنی‌ها در فاز هجومی در مقابل  دفاع‌های ضعیف ما به شدت قوی هستند.  آن‌ها فوتبال پویا با تاکنیک‌های متنوع بازی می‌کنند. همان قدر که قلعه نویی تیمش را با روحیه بالا به زمین مسابقه فرستاد، اما در نیمه دوم تیم ملی ایران متحول شد و شکل بازی اش تغییر کرد. تیم ملی فوتبال بازی خوب نیمه اول را به فراموشی سپرد و در نیمه دوم بد بازی کرد. با توجه به اینکه بازیکنان ما سن بالایی دارند از لحاظ بدنی در نیمه دوم کم آوردند.

طارمی را به عنوان بازیکن شیرجه رو می شناسند 

مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال گفت: تیم ما روی اشتباه مهلک و عجیب و غریب طارمی ۱۰ نفره شد. فوتبال دنیا و در سطح آسیا، طارمی را به عنوان یک شیرجه رو می‌شناسند و شاید این خصیصه طارمی در فوتبال پرتغال طرفدار داشته باشد، اما کشور‌هایی نظیر آلمان وانگلیس این شیوه را نمی‌پسندند و بازیکنان شیرجه رو را هواداران مورد اعتراض قرار می‌دهند. کلیزمن همانند طارمی شیرجه می‌زد و در فوتبال انگلیس به شیرجه زن متقلب شناخته شده بود. داور کره  جنوبی هم از حرکت شیرجه رفتن بدش می‌آید. طارمی در ابتدا داور را فریب داد و کارت زرد اول را گرفت، اما با وجود اینکه طارمی تجربه بالایی دارد، اما نتوانست پایش را کنترل کند و بر روی بازیکن حریف خطا کرد و کارت زرد دوم را گرفت و اخراج شد. به نظرم اشتباه طارمی به خاطر این بود که سوری‌ها فشار زیادی در نیمه دوم بر روی بازیکنان ما آوردند.

تیم های آسیایی خیلی به هم نزدیک شدند 

او درباره اینکه انتظار می‌رفت که تیم ملی کشورمان با گل‌های زیاد برابر سوریه برنده شود، اما در نهایت در ضربات پنالتی پیروز شد، گفت: این موضوع ۳ دلیل دارد. تیم‌های آسیایی خیلی به هم نزدیک شدند. ما در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی به تیم مالدیو ۱۷ گل می‌زدیم، اما امروزه چنین چیزی را در فوتبال آسیا نمی‌بینید. تیم‌های درجه سوم و چهارم یک رده بالاتر آمدند  تیم‌های درجه دوم نظیر سوریه و از این دست تیم‌ها خودشان را دارند به سطح اول آسیا می‌رسانند. در این بین اعتقاد دارم تیم‌های سطح اول آسیا مثل ژاپن و کره جنوبی هم خودشان را جدا کردند و پیشرفت داشتند، اما فوتبال ما به همان شکلی  که بود هست.

تیم سوریه رشد کرده اما فوتبال ما درجا زده است 

لطیفی گفت:  تیم‌هایی مثل سوریه رشد کردند، اما فوتبال ما درجا زده است؛ بنابراین فاصله فوتبال سوریه با ما نزدیک شده است. دوم: میانگین سنی تیم ملی فوتبال ما خیلی تعیین کننده است و ما دومین تیم پیر جام ملت‌های آسیا هستیم. وقتی یک تیم پیر است در مسابقاتی که فرسایشی هست و بازی‌ها ۳، ۴ روز یک بار برگزار می‌شود دچار مشکل می‌شود. میانگین سنی بالا و ۱۰ نفره شدن تیم ملی  دلایل افت ما در بازی با سوریه بود؛ بنابراین جمیع جهات باعث شد که اگر ما در نیمه اول سرتر از سوریه بودیم، اما در نیمه دوم و یک ربع اضافه را تیم سوریه از ما برتر بود. اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم اتفاقات می‌توانست باعث صعود یا حذف یک تیم شود که خودشانسی قلعه نویی و تیم ملی باعث شد که ما از این مرحله صعود کنیم.

انتقادات از قلعه نویی با وجود صعود تیم ملی بالا است 

او عنوان کرد: من می‌دانم که چقدر قلعه نویی در فشار هست و همین الان هم تیم ملی صعود کرده انتقادات از قلعه نویی زیاد خواهد بود به دلیل نوع و سبک بازی که تیم ملی داشت. منتقدان تیم ملی به ۲ قسمت تقسیم شدند و یک بخش چشم‌های خود را می‌بندند و از قلعه نویی تعریف می‌کنند و یک بخش هم کاملا از قلعه نویی و تیم ملی انتقاد می‌کنند. من تلاش می‌کنم روی شعور فوتبالی خود حد وسط را ببینم و خوب و بد تیم ملی را بگویم. در مجموع می‌خواهم بگویم که هم سوریه و هم ایران می‌توانستند برنده شوند.

مهاجم اسبق تیم ملی فوتبال درباره اینکه تقابل تیم ملی فوتبال برابر تیم ملی ژاپن در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا چطور ارزیابی می‌کند، گفت: فوتبال مشخص نمی‌کند و همه با امید زنده هستند و هیچ کس فکر نمی‌کرد که تاجیکستان و اردن به جمع ۸ تیم بیایند و حتی آن‌ها تصور نمی‌کردند که از گروهشان صعود کنند. من تصورم این بود که تیم کره جنوبی با اختلاف عربستان را می‌برد، چون عربستان تیم خوبی در این دوره نداشت، اما دیدید عربستان تا دقیقه ۷۰ بازی خوب کار کرد، اما کره جنوبی در ۲۰ دقیقه پایانی همان تیم همیشگی شد و در نهایت در ضربات پنالتی پیروز شد.

لطیفی بیان کرد: تیم ملی فوتبال کشورمان برابر ژاپن ۳  مشکل دارد. یکی اینکه ما یک روز نسبت به تیم ژاپن استراحتمان کمتر است. دوم:  میانگین سنی تیم ملی بالا است و  ریکاوری را سخت می‌کند، اما از آن طرف ژاپنی‌ها جوانتر از ما هستند و شرایط بدنی بهتری دارند. شاید میانگین قدی ما بلند‌تر از ژاپنی‌ها باشد، اما آن‌ها به لحاظ هوازی و دوندگی به خاطر میانگین سنی پایین بهتر هستند. سوم: ساختار دفاعی مان ضعف اساسی دارد. شاید ما در یکی، ۲ بازی شانس آوردیم، اما ژاپن جزو تیم‌هایی هست که نمی‌توانیم  برابر این تیم قسر در بیایم و باید قلعه نویی فکری به حال ساختار دفاعی کند. تیم سوریه یک موقعیت داشت و آن تبدیل به گل شد، اما بعد از آن ضعف‌های تیم ملی نمایان شد. البته بعد از گلی که دریافت کردیم در مواقعی دفاع همه جانبه داشتیم و باید به قلعه نویی و بازیکنان تبریک بگوییم که دوندگی زیادی داشتند و این مسائل می‌تواند در بازی بعدی به شدت به ما آسیب بزند. البته فراموش نکنیم در کنار همه این‌ها سیستم پزشکی، بدنی و علم فوتبال ژاپنی ها  قاعدتا از ما بهتر است و  درنتیجه ریکاوری بهتری خواهند داشت و این‌ها می تواند باعث شود که ژاپن حریف خطرناکی برای ما باشد. باید به انتظار بنشینیم که چه پیش می‌آید.  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۲ بهمن ۱۴۰۲
چه تحلیل آب دوغ خیاری