نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران:

رفع تعهد ارزی هر صنعت باید متفاوت باشد/ لزوم تشکیل شبکه حوزه فرش و صنایع دستی

باقری گفت: ما دراتاق بازرگانی فقط دنبال صنعت فرش نیستیم بلکه بسیاری از صنایع ما خود اتکا هستند و موضوع رفع تعهد‌ها باید برای این صنایع متفاوت باشد.

پیام باقری در نشست تخصصی صنعت فرش با بیان اینکه فرش، صنعت افتخار آفرینی است و ایجاد کمیسیون فرش در اتاق ایران و اتاق‌های استانی اقدام ارزشمندی در این دوره از فعالیت اتاق بازرگانی است گفت: بی شک فعالیت کمیسیون فرش به عنوان یکی از کمیسیون‌های تخصصی در اتاق بازرگانی ایران پیامد‌های خوبی برای حوزه اقتصاد و فرهنگ کشورمان دارد که این کمیسیون می‌تواند ظرفیت مناسبی را جهت برقراری ارتباط و حل مشکلات میان بخش خصوصی و دولتی باشد.  

او با بیان اینکه فرش و صنایع دستی به عنوان شناسنامه ایرانی دارای جایگاه ویژه‌ای در کشور و دنیا است، بیان کرد: از این رو صیانت از این کالا‌ها به عنوان افتخار ملی و وظیفه همگان است.  

باقری ادامه داد: اگر خواستار بازگشت فرش به جایگاه خودش هستیم باید به موضوع صادرات آن بیش از گذشته فکر کنیم.

او افزود: با توجه به شرایط صنایع دستی و فرش و پیدایش یک رقیب جدی به نام فرش ماشینی و حضور رقبای داخلی و خارجی اگر حمایت‌های بخش دولتی و‌خصوصی انجام نشود مشکلات و چالش‌های این حوزه رفع نخواهد شد.  

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادرات را راه برون رفت از رکود در حوزه صنعت فرش و صنایع دستی بر شمرد و افزود: با توجه به اینکه بافندگان فرش و‌ صنایع دستی نمی‌توانند‌به صورت کامل به حوزه صادرات ورود پیدا کنند بنابراین تقویت بخش بازرگانی و تمرکز بر این حوزه نقش مستقیمی بر رونق صنایع دستی و صنعت فرش دارد.

باقری بر لزوم تشکیل شبکه حوزه فرش و صنایع دستی تاکید کرد و افزود: ایجاد شبکه در حوزه فرش و صنایع دستی باعث رونق این دو حوزه می‌شود و از این رو کمیسیون فرش اتاق بازرگانی باید با هماهنگی‌های لازم جهت پیشبرد این هدف انجام دهد.  

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه با تاکید بر رفع تعهد ارزی حوزه فرش و صنایع دستی گفت: موضوع رفع تعهد ارزی تنها مختص صنعت فرش نیست و یک موضوع عمومی است و ما در سطح کلان داریم دنبال می‌کنیم.  

باقری با اشاره به اینکه باید میان صنایعی که از یارانه دولتی بهره‌مند هستند و صنایعی که شامل هیچ یارانه‌ای نیستند تفکیک قائل شویم، گفت: ما دراتاق بازرگانی فقط دنبال صنعت فرش نیستیم بلکه بسیاری از صنایع ما خود اتکا هستند و موضوع رفع تعهد‌ها باید برای این صنایع متفاوت باشد.

او با تاکید بر اختصاص مشوق‌ها و جوایز صادراتی و هدایت منابع ارزان به عنوان سرمایه در گردش در بخش‌های مولد کشور افزود: بی شک این اقدام باعث ایجاد ارزش افزوده می‌شود.

در ادامه این نشست تخصصی آقای حمیدرضا ذوالانواری عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس، سید مرتضی حاجی آقامیری رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران و سایر متخصصان و فعالان صنعت فرش و صنایع دستی استان و کشور به بیان موارد به صورت تخصصی پرداختند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار