نشست خبری تشریح برنامههای بیست و یکمین جشنواره و اختتامیه بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و چله رضوی برگزار شد.
مرتضی سعیدیزاده مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت: طی ماههای گذشته جلسات متعددی را در حوزه رسانهای برگزار کردیم که طی آن جزییات جشنوارههای مختلف ارایهشده بود، ما در حوزه رویکردهای تحولی، اقداماتی را در بنیاد امام رضا (ع) انجام دادهایم.
وی افزود: در این چارچوب تلاش برای برگزاری یک رویکرد محتوامحور مبتنی بر منظومه معارف امام رضا (ع)، تلاش برای ارایه رویکردهای نوین برای برگزاری جشنوارههای رضوی، راهاندازی سامانه منظومه رضوان همزمان با میلاد امام رضا (ع) با هدف تبیین ابعاد موضوعی و رویکردی پرداخت به سیره اهل بیت و امام رضا (ع) با محوریت مخاطب و تعریف اصالت بر مبنای محتوا، دسترسی آسانتر هنرمندان به منظومههای فکری حوزه سیره رضوی، استفاده از هنرمندان شاخص و تراز در فضای مدیریتی و شوراهای سیاستگذاری جشنواره با هدف برگزاری یک رویداد حرفهای و تخصصی در تمام بخشها، حضور یک هسته حرفهای، متعهد و متخصص در بنیاد امام رضا (ع)، حمایت مادی و معنوی از هنرمندان در جهت تولیدات مرتبط با توسعه فرهنگ رضوی، توجه به برگزاری دورههای آموزشی با ارتقای دانش فنی هنرمندان شرکتکننده در جشنواره امام رضا (ع)، برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف، انتخاب موسسات تخصصی با رویکرد مردممحور برای تقویت ارکان مردمی جشنواره از جمله تاسیس کانون هنر شیعی، از جمله رویکردهای تحولی است که در بنیاد امام رضا (ع) انجام گرفته است.
سعیدیزاده بیان کرد: امیدواریم جشنواره امام رضا (ع) در پنج سال آینده به عنوان یکی از حرفهایترین جشنوارههای دینی کشور تثبیت شود. ما از دوره گذار جشنواره عبور کردیم و اکنون به آینده فکر میکنیم.
وی ادامه داد: بنابراین امیدوارم با رویکردهای جدیدی که در این زمینه انجامگرفته بتوانیم در حوزه توسعه فرهنگی رضوی با مشارکتهای دیگر دستگاههای فرهنگی شاهد اتفاقات اثرگذار باشیم. برداشت اولیه من یک افق ۱۰ ساله بود اما با کارهایی که صورت گرفته تصور میکنم در یک افق پنج سال در سال ۱۴۱۱ یا ۱۴۱۲ شاهد همترازی جشنواره امام رضا (ع) در سطح جشنوارههایی چون جشنواره فجر باشیم.
مردم روستای «کردر» خانه خود را در اختیار جشنواره گذاشتند
فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت: در جشنواره امام رضا (ع) سعی کردیم بلافاصله شوراهای سیاستگذاری جشنوارههای مختلف را راهاندازی کنیم. در این زمینه توجه به روستاها و شهرهای مختلف کشور یکی از رویکردهای جدید ما بود. من اعتراف میکنم که در بخش روستایی و عشایری که در حوزه تئاتر و سرود متمرکز بود شاهد اتفاقات حیرتآوری بودم که موجب شد تمام مردم روستای «کردر» در اختیار هنرمندان و مخاطبان جشنواره قرار دادند و تلاش کردند در بهترین شکل ممکن میزبان شایستهای باشند؛ شرایطی که در محیطی سرشار از الطاف رضوی اتفاقات شگفتانگیز و ارزشمندی را رقم زد که برایم مثالزدنی بود. شرایطی که اصلا قابل مقایسه با جشنوارههای ملی ما نبود، اما افتخار میکنیم که در یک روستا شاهد بهترین و موثرترین رویدادها بودیم.
وی افزود: در این دوره از جشنواره سعی کردیم ماجرا را به سمتی هدایت کنیم که آثار راهیافته به بخش نهایی در شهرهای مختلف به مخاطبان ارایه شود.در تدارک برگزاری نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام هستیم و امیدوارم هنرمندان عزیزمان در این عرصه افتخارآمیز باشند و ما بتوانیم شاهد برگزاری یک رویداد مهم باشیم. در این مسیر برگزاری رویداد آوای رضوی، جشنواره سرود رضوی و رویدادهای مختلف دیگر که پیشتر درباره آن توضیحات لازم ارایه شده بود از جمله بخشهایی است که امیدوارم دربرگیرنده نتایج مطلوبی باشد.