دکتر حسین رستگار درباره شناسایی و تشخیص منشا ژلاتینهای مصرفی در فرآوردههای سلامت محور اظهار کرد: در حال حاضر روشهای متفاوتی برای تشخیص ژلاتین استخراجی از گونههای جانوری مختلف در دنیا ارائه شده است که در این رابطه مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، تحقیقات وسیعی در این زمینههای تشخیصی بکار گرفته است.
وی افزود: برای شناسایی منشا ژلاتین از فناوریهایی مانند آنالیزهای دستگاهی، روشهای مولکولی پیشرفته و همچنین مدلهای پیشرفته ریاضی و آماری و هوش مصنوعی استفاده میشود.
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه این مرکز با بکارگیری این روشها و مدلهای پیشرفته توانسته است حتی ظرفیت تشخیصی افتراقی منشاء نوع ژلاتین از پوست و استخوان را کسب کند، گفت: در این رابطه یافتههای مرکز حلال ایران در مجلات معتبر با ایمپکت بالا به چاپ رسیده است.
وی در پایان ضمن تاکید بر نظارت بر حلیت کالاهای سلامت محور بعنوان وظایف ذاتی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت تصریح کرد: برنامههای تخصصی و پایشهای عالی در حوزه حلیت کالاهای سلامت محور در حال حاضر در این مرکز در حال اجرا و پیگیری است.