دبیرکل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام از راه‌اندازی نخستین سکوی تبادل دانش جهان اسلام برای ثبت اطلاعات علمی استادان خبر داد.

کریم نجفی برزگر دبیر کل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام در چهارمین مجمع عمومی شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام (سینوو) به میزبانی دانشگاه پیام نور ، یادآور شد: سازمان همکاری اسلامی ۵۵ سال پیش با عضویت ۵۷ کشور اسلامی تأسیس شد که سه کشور در حوزه اروپا و آمریکا، ۲۷ کشور در حوزه آفریقا و ۳ کشور درحوزه آسیا را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان همکاری اسلامی با عضویت دائمی ۵۷ کشور اسلامی به همراه عضویت ناظر سازمان ملل متحد و چندین کشور غیر اسلامی، بزرگترین سازمان بین دولتی جهان پس از سازمان ملل متحد به شمار می‌آید که یک چهارم جمعیت جهان را در بر می‌گیرد.

نجفی برزگر خاطرنشان کرد: سه شبکه با عنوان شبکه بین‌المللی سینوو در ایران از طرف سازمان همکاری‌های اسلامی در حوزه نانو، پارک‌های علم و فناوری و شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام فعال هستند که تمام بخش‌های آموزشی، دانشجویی و پژوهشی دانشگاه‌ها را شامل می‌شود و حتی بازوی قدرتمند معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای اتصال واحد‌های فناور کشور به حساب می‌آید و می‌تواند در حوزه علمی و تجاری‌سازی جایگاه ارزشمندی را برای ایران پدید آورد و مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی را محقق کند.

ایران، مرکزیت بسیاری از رشته‌های الهیات و‌ام القرای فلسفه اسلامی است

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی نیز در این اجلاس گفت که مرکزیت بسیاری از رشته‌های الهیات و‌ام القرای فلسفه اسلامی در سایه انقلاب اسلامی، ایران است.

آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد به نکته‌ای از ابن‌خلدون؛ مورخ و جامعه‌شناس معروف عرب در قرن هشتم هجری اشاره کرد که یکی از معجزات پیامبر، کتاب قرآن و دیگری وحدتی بود که میان اقوام مختلف آن زمان ایجاد شد در حالی که قبل از پیامبر، میانشان خون و عداوت جاری بود.

وی در ادامه گفت: آیا ننگ ما نیست که گروهی در این منطقه به نام داعش به نام بوکوحرام، شعار دین بدهند، از دین سوء استفاده کنند، به نام خدا سر بِبُرند، برده بسازند، زنان را بیوه و کودکان را یتیم کنند و چرا باید چنین جهلی وجود داشته باشد.

محقق داماد با طرح این پرسش که چرا باید در همسایگی ما در افغانستان دختران از تحصیل محروم شوند، افزود: این ننگ ما اهل علم است اگر الهیات پیشرفت نکند و عقب بماند همه علوم و تکنولوژی از بین خواهد رفت.

محقق داماد گفت: به عنوان یک طلبه کوچک در حوزه‌هایی مثل فلسفه اسلامی، عرفان اسلامی، کلام اسلامی، فقه شیعی و فقه اسلامی آمادگی داریم تا از طریق همین تکنولوژی با دوستانمان در سراسر کشور و منطقه گفت‌و‌گو و بحث کنیم، سمینار تشکیل دهیم و از یکدیگر بهره ببریم.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.