
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - حمید رسولپور هدایتی، یکی از فیلمنامهنویسان سریال «حضرت معصومه (س)» درباره آخرین وضعیت این پروژه به ارائه جزئیات پرداخت، که ادامه میخوانید.
آقای رسولپور سریال «حضرت معصومه (س)» در چه مرحلهای از تولید است؟
رسولپور: در حال حاضر، سریال «حضرت معصومه (س)» در مرحله پیش تولید متوقف مانده است. هنوز این سریال به مرحله پیش تولید اصلی نرسیده است و فکر میکنم سریال در پیچ و خم کارهای اداری متوقف مانده است؛ وگرنه سریال «حضرت معصومه (س)» نوشته شده و رسانهای هم شده بود که ما با قم تعاملاتی داشتیم. انشاءالله هرچه سریعتر به مرحله تولید برسد.
پیشتر آقای جواد افشار در مصاحبهای اعلام کرده بود که زمان زیادی را صرف تحقیقات سریال «حضرت معصومه (س)» کرده است.
رسولپور: من از سال ۱۳۸۸ شروع به پژوهش این سریال کردم. آقای جواد افشار هم به طور جداگانه تحقیقاتی را روی زندگی حضرت معصومه انجام دادند. در نهایت، من و آقای افشار در سال ۱۳۹۸ بهم رسیدیم و آنچه را که سالها بر رویش تحقیق کرده بودیم، یکپارچه کردیم. بنابراین، بر اساس آن عقبه تحقیقاتی، فیلمنامه سریال «حضرت معصومه (س)» را نوشتیم. بعد از ۱۰ سال پژوهش، فیلمنامه تا سال ۱۴۰۰ به نگارش درآمد. در حال حاضر هم در انتظار حل شدن مسائل اداریاش هستیم.
شاید سازمان صداوسیما به دلیل اینکه درگیر دو پروژه الف ویژه به نامهای «حضرت موسی» و «سلمان فارسی» است، این سریال را وارد مرحله اجرایی نکرده است؟
رسولپور: من در جریان روال اداری نیستم، ولی به یاد دارم اولینبار در زمان آقای ضرغامی جلسه الف ویژه تشکیل شد و آقای حسین صابری تهیهکننده سریال بود. در این جلسه بنا بود من و آقای علیرضا محمودی فیلمنامه را بنویسیم. مجدد این جلسه در زمان آقای علی عسگری برگزار و قرارداد منعقد شد. الحمدالله مدیران امروز سازمان صداوسیما دغدغه ساخت این سریال را دارند.
رسولپور: سریال «حضرت معصومه (س)» دکترینی دارد و آن هم تعیین ژئوپلیتیک (جغرافیای) تشیع در ۱۲۰۰ سال گذشته است. یعنی کاری که حضرت معصومه (س) انجام دادند، میتوان ذیل تعیین جغرافیای سیاسی تشیع ارزیابی کرد. از آنجایی که ما این سریال را با الهام از کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» مقام معظم رهبری به نگارش درآوردیم، بیشتر هم و غممان این بود که بتوانیم تبیینی از سیر مبارزاتی و سیره سیاسی اهل بیت (ع) داشته باشیم. ما این سریال را ناظر به این هدف نوشتیم. سریال «حضرت معصومه (س)» به نوعی تبیین تلاش ایشان برای تعیین جغرافیای سیاسی تشیع است، که یک امر امروزی است.
رسولپور: اگر امروز دعوا بر سر ایران است، دعوا بر سر مفهومی به نام هارتلند (قلب زمین) است. امریکاییها مفهوم هارتلند را ابتدای قرن بیستم گفتند. یعنی قلب سرزمینی و حیاتی جهان که هرکس بر آن چیره داشته باشد، قابلیت این را دارد که بر کل جهان چیرگی سختافزاری و نرمافزاری داشته باشد. به روایت آنها امروز هارتلند ایران است! تعیین قلب زمین چه زمانی انجام شده است؟ ما در سریال «حضرت معصومه (س)» نشان دادیم که ۱۲۰۰ سال گذشته اینکار طرحریزی و بنیان نهاده شد. کل سریال معطوف به این موضوع است. من فکر میکنم همین موضوع سبب شده مدیران سازمان در تمام این سالها تلاش کنند آن چیزی که نوشته شده، به بهترین حالت ساخته شود.