برنامه مستند-روایی «لیلی من»، با هدف معرفی و بازآفرینی عروسک‌های بومی و آیینی ایران از ششم اردیبهشت روی آنتن شبکه مستند رفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محسنی - احمد رمضانی، تهیه‌کننده برنامه «لیلی من» در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهداف این مجموعه گفت: «این برنامه با تمرکز بر معرفی و بررسی عروسک‌های بومی، محلی و سنتی ایران ساخته شده است؛ عروسک‌هایی که فراتر از کارکرد بازی، در تربیت فرزندان – به‌ویژه دختران – و انتقال فرهنگ و سبک زندگی به نسل آینده نقش داشته‌اند.»

وی افزود: «در فصل اول این مجموعه، ۲۶ قسمت ۲۵ دقیقه‌ای تهیه شده و تولید آن در گروه تولیدات غیرنمایشی مرکز سیمرغ انجام شده است.»

۱۲ استان، ۵۲ عروسک، ۲ سال پژوهش

رمضانی با بیان اینکه این برنامه حاصل بیش از دو سال پژوهش و تولید است، تصریح کرد: «از میان بیش از صد عروسک محلی شناسایی‌شده در سراسر کشور، ۵۲ عروسک با قصه‌ها و کارکردهای ویژه برای فصل نخست انتخاب شد. استان‌های گلستان، قزوین، سمنان، اردبیل، مرکزی، مازندران، خوزستان، فارس، یزد، خراسان شمالی، خراسان رضوی و البرز در این فصل پوشش داده شده‌اند.»

وی ادامه داد: «بخشی از این عروسک‌ها، عروسک‌های آیینی هستند که در مراسم‌هایی نظیر برداشت برنج یا طلب باران استفاده می‌شده‌اند.»

ساختاری مستند-نمایشی با تأکید بر لباس بومی

تهیه‌کننده «لیلی من» در خصوص فرم و ساختار برنامه گفت: «این مجموعه یک مستند نمایشی-روایی است که در آن برخی از قصه‌های عروسک‌ها بازسازی و بازآفرینی شده‌اند. همچنین مصاحبه‌هایی با کارشناسان و پژوهشگران میراث فرهنگی نیز در برنامه گنجانده شده است.»

وی تاکید کرد: «تاکید جدی بر پوشش و فرهنگ بومی هر منطقه در بخش‌های مختلف برنامه وجود دارد و روایت‌ها گاه از زبان دختران بومی و گاه از طریق راوی مرد برای معرفی جغرافیا و کلیات ارائه می‌شود.»

پخش از شبکه مستند و حضور در فضای مجازی

رمضانی درباره زمان پخش برنامه گفت: «فصل اول از شنبه ششم اردیبهشت آغاز شده و هر شب به جز پنج‌شنبه‌ها، ساعت ۱۸ از شبکه مستند پخش می‌شود. بازپخش برنامه نیز صبح روز بعد در دو نوبت انجام می‌شود. همچنین نسخه‌های بازنشر آن در فضای مجازی و سایت تلوبیون نیز در دسترس است.»

چالش‌ها و برنامه برای فصل دوم

وی در پایان درباره چالش‌های تولید و برنامه‌های آتی اظهار داشت: «بزرگ‌ترین چالش ما گستردگی جغرافیای ایران و دسترسی به روستاهای صعب‌العبور بود. همچنین برخی عروسک‌ها هنوز ثبت ملی نشده‌اند و نیاز به تأییدیه‌های وزارت میراث فرهنگی داشتند. با این حال، تعامل بسیار خوبی با شبکه مستند داشتیم.»

رمضانی گفت: «در صورت تأمین شرایط لازم، فصل دوم این مجموعه با تمرکز بر استان‌های غربی و جنوبی کشور ساخته خواهد شد. در این فصل نیز سعی داریم با حفظ ساختار روایی-نمایشی، کیفیت بازآفرینی و روایت قصه‌ها را ارتقا دهیم.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار