دکتر سمیه گلپور رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر به تشریح دغدغه‌های جامعه کارگری کشور پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی حاجت‌پور و محمد امیرحسینی - اول ماه می مصادف با یازده اردیبهشت، روز جهانی کارگر نام گرفته تا حداقل برای یک روز هم که شده، نقش بی‌بدیل مردان و زنان کارگر در پیشرفت و آبادانی کشور گرامی داشته شود.

این روز که نماد تلاش تاریخی و طولانی کارگران برای دستیابی به حقوق عادلانه، ایمنی شغلی و بهبود شرایط کاری است، بهانه‌ای شد تا با یکی از چهره‌های آشنای جامعه کارگری به گفتگو بنشینیم.

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفتگوی یکساعته باشگاه خبرنگاران جوان با خانم دکتر «سمیه گلپور» رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران است.

- خانم دکتر گلپور ضمن تبریک روز جهانی کارگر، به عنوان اولین سوال بفرمائید از نظر شما دستمزد ۱۴۰۴ با وجود افزایش ۴۵ درصدی، چند درصد از هزینه‌های سبد معیشت کارگران را پوشش می‌دهد؟

بسم‌الله الرحمن الرحیم. خدمت شما عرض کنم که سبد معیشتی که در بهمن ۱۴۰۳ ملاک تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۴ قرار گرفت، قریب به ۲۵ میلیون تومان بود، اما افزایش ۴۵ درصدی دستمزد که متناسب با نرخ تورم هم بود در بهترین حالت پایه حقوق ۷ میلیونی ۱۴۰۳ را به ۱۰ یا نهایتا ۱۲ میلیون تومان رساند. این عدد به این معنی است که دستمزد ۱۴۰۴ بیش از نیمی از سبد معیشتی کارگران را که با قیمت‌های بهمن ۱۴۰۳ در شورای عالی کار مصوب شده بود، پوشش نمی‌دهد. البته این فقط نیاز غذایی جامعه کارگری است و نیاز‌های دیگر مثل بحث مسکن، درمان، آموزش، تفریح، حمل و نقل، مسافرت و خیلی از نیاز‌های دیگر در آن گنجانده نشده است. 

لذا از نظر ما این قاعده افزایش حقوق و دستمزد که به یک شو در پایان هر سال تبدیل شده برای کارگر «یک بازی از پیش باخته» است. چرا؟ چون در شورای عالی کار، سه نماینده از طرف کارفرمایان و چهار نماینده از طرف دولت حضور دارند که از نظر ما هر دوی آنها کارفرما محسوب می‌شوند، چون دولت خودش بزرگترین کارفرماست و کارگر در این قاعده همیشه یک عنصر از پیش بازنده است و قطعا در این فضای چانه‌زنی نمی‌تواند خیلی موفق باشد. 

کارگران ما کار می‌کنند ولی فقیر هستند

ما الان کارگرانی داریم که دو شیفت کار می‌کنند ولی فقیرند. یعنی کسی که با همه سلول‌های بدنش دارد کار می‌کند، فقیر است. ما چرا باید «شاغل فقیر» داشته باشیم. اگر ما مخالف این دستمزد‌ها هستیم به این دلیل است که کارگر دارد کار می‌کند ولی فقیر است. وقتی کارگر با کار کردن در کارخانه نمی‌تواند زندگی خودش را بچرخاند دنبال جمع کردن ضایعات یا کار کردن در تاکسی‌های اینترنتی می‌رود تا شرمنده زن و بچه‌اش نشود وگرنه چه دلیلی دارد کسی کارگر یک کارگاه یا کارخانه باشد و دنبال شغلی برود که معلوم نیست تا آخر شب چقدر برایش درآمد دارد. 

- به بحث درمان اشاره کردید. از نظر شما آیا بیمه تامین اجتماعی کفاف هزینه‌های درمانی کارگران را می‌دهد؟

ببینید، شما وقتی یک بیمه‌ای دارید که گفته می‌شود این بیمه باید تکمیلی هم داشته باشد، این به این معنی است که بیمه شما کامل نیست و نقص دارد. وقتی کارگری به اجبار بیمه می‌شود، معنی آن این است که باید صفر تا صد درمانش توسط آن سازمان یا آن شرکت بیمه‌گر انجام شود. اما در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی هزینه‌های درمانی کارگران را به‌صورت کامل پوشش نمی‌دهد. مثلا شما ببینید دندانپزشکی و خیلی از عمل‌های جراحی پوشش داده نمی‌شوند.

ما الان کارگرانی داریم که دو شیفت کار می‌کنند ولی فقیرند. یعنی کسی که با همه سلول‌های بدنش دارد کار می‌کند، فقیر است. ما چرا باید «شاغل فقیر» داشته باشیم.

ما الان کارگرانی داریم که دو شیفت کار می‌کنند ولی فقیرند. یعنی کسی که با همه سلول‌های بدنش دارد کار می‌کند، فقیر است. ما چرا باید «شاغل فقیر» داشته باشیم.

اصلا فارغ از این، آن بیمارستان‌هایی که هزینه‌های آن برای کارگران رایگان است مثل بیمارستان میلاد تهران باید در هر شهری وجود داشته باشند تا کارگران مجبور نشوند به تهران بیایند و در صف‌های چندین ماهه انتظار بکشند. همه اینها نمادی از این است که سازمان تامین اجتماعی کفاف هزینه‌های درمان کارگران را نمی‌دهد. البته نه اینکه نخواهد این خدمات رو ارائه دهد، بلکه به دلیل بدهی‌های زیادی است که دولت‌های مختلف از دهه ۵۰ تا الان نسبت به این سازمان دارند و آن را ضعیف کردند و این عدد بدهی الان به هزار هزار میلیارد تومان (یعنی هزار همت) رسیده که طبعا بحث درمان کارگران را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

البته ما یه قاعده دیگری هم در این فضا به نام «قاعده الزام» داریم؛ یعنی سازمان تامین اجتماعی مکلف است چنانچه فضا و امکانات کافی را جهت درمان افراد تحت پوشش خود نداشته باشد باید آن کارگر را در بیمارستان دیگری که این تجهیزات را دارد درمان کند که متاسفانه این اتفاق هم نیفتاده یا کمتر دیده شده است. 

- شما در جایی فرمودید که مجلس یازدهم برای کارگران کاری نکرد. از نظر شما مجلس و دولت برای حقوق کارگران چه کاری میتوانند بکنند که نکرده‌اند؟

ببینید وقتی رهبر انقلاب می‌گویند که کارگر ستون فقرات تولید است، شما به عنوان دولت، مجلس یا کارفرما نمی‌توانی به تعهدات خودت عمل نکنی. بنده شخصا در شورای عالی اشتغال که چند روز پیش از این برگزار شده بود به شخص آقای دکتر پزشکیان رئیس محترم جمهور عرض کردم که حق مسکن کارگری متاسفانه فریز شده است و در حقوق ۱۴۰۴ همان ۹۰۰ هزار تومانی است که در حقوق ۱۴۰۳ بود و این در ید و کنف قدرت دولت است که آن را افزایش دهد. سوال ما این است که چرا دو سال است این عدد‌ها تعیین نمی‌شود؟

یک کارگر با حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی چه تاجی می‌تواند به سر خودش بزند؟

ما از اصل ۳۱ قانون اساسی که عبور کرده‌ایم. ما از اصولی که می‌گویند داشتن مسکن حق کارگر است و دولت‌ها موظف به تامین آن هستند عبور کرده‌ایم و دولت‌ها و مجالس ادوار مختلف این حق مسلم قانون اساسی را برای جامعه کارگری کشور محقق نکرده‌اند. حرف ما این است که اگر این کار را نتوانستید انجام دهید حداقل حق مسکنی که در فیش حقوقی کارگر وجود دارد را افزایش دهید. چرا باید دو سال ۹۰۰ هزار تومان باشد؟ اصلا با همان ۹۰۰ هزار تومان ۱۴۰۲ کارگر چه تاجی میتوانست در حوزه مسکن به سر خودش بزند که همان را هم افزایش ندادید؟

چرا دو نفر که با شرایط مساوی، زمان مساوی، کار مساوی و سابقه مساوی در یک اتاق مشترک کار می‌کنند باید حقوق متفاوت بگیرند و حقوق یکی نصف دیگری باشد؟!

سوال ما این است که آیا در این دو سال به کارگر زمین یا مسکن دادید یا قرارگاه مسکن کاری کرده یا تورم ثابت مانده یا مافیای مسکن را شما به میز محاکمه کشاندید؟ چه کاری انجام دادید که عدم افزایش حق مسکن را توجیه کند؟ به جز اینکه به شکل وحشتناک و سرسام‌آوری قیمت مسکن چه در بحث کرایه و چه در بحث خرید افزایش یافته است. پس آیا رواست که هیات محترم وزیران در مورد همین مبلغ ۹۰۰ هزار تومان که ۳۵ درصد در سال ۱۴۰۳ و ۴۵ درصد در سال ۱۴۰۴ باید اضافه می‌شد هیچ اقدامی نکند؟ که البته اگر صد در صد هم اضافه می‌شد، ۹۰۰ هزار تومان، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می‌شد. شما با این مبلغ چند متر خانه می‌توانید کرایه کنید؟! ولی اگر اضافه می‌شد حداقل درد کوچکی از درد کارگران را دوا می‌کرد. 

چرا هر وقت حرف از اصلاح قانون کار می‌شود یک عقب‌گرد از مجلس می‌بینیم. مجلس قبل برای کارگران تلاش کرد ولی نتیجه هم مهم است. چرا در مجلس قبل در مورد قرارداد‌های موقت - که بیش از ۹۸ درصد قرارداد‌های کارگر‌های ما موقت است – کاری انجام نشد؟ کمیسیون اجتماعی مجلس مصوب کرد که اینها باید برچیده شود ولی نشد. الان این قصه به کجا رسید؟ شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت کجا هستند؟ هنوز که هنوز است با گذشت چند سال ما شاهد این هستیم که این اتفاق رقم نمی‌خورد. آیا کسی هست که بگوید این شرکت‌های واسطه، این شرکت‌هایی که به اعتقاد من بخش اعظمی از آنها خون کارگران را در شیشه می‌کنند، چرا برچیده نمی‌شوند؟

وجود شرکت‌های پیمانکاری به نفع چه کسانی است؟

حتی در دل نهاد ریاست‌جمهوری و در دل وزارتخانه‌های مختلف، ما شاهد این هستیم که در یک اتاق مشترک اداری دو نفر با شرایط مساوی، کار مساوی، زمان مساوی و سابقه مساوی دارند کار می‌کنند ولی یکی از آنها نصف دیگری حقوق می‌گیرد، چون یکی از آنها با یک شرکت واسطه‌ای کار می‌کند و آن یکی مستقیما با دولت کار می‌کند. ظلم از این آشکارتر؟! وجود این شرکت‌های واسطه‌ای که خون در دل کارگر می‌کنند به مصلحت چه کسانی است؟

- آیا شما به عنوان نماینده کارگران به وزیر کار دسترسی دارید؟ یعنی هر موقع بخواهید میتونید ایشان را ملاقات کنید؟

یکی از نقد‌های جدی که من مخصوصا در دولت آقای پزشکیان همواره به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشته‌ام، عدم دسترسی بوده است. موارد زیادی پیش آمده که وقتی ما می‌خواستیم مطالباتمان را مطرح کنیم، [آقای وزیر] فرمودند که فرصت ندارند و ما باید به کارشناسان یا معاونین ایشان مراجعه کنیم. این در حالی است که در بسیاری از کشور‌های دنیا نمایندگان تشکل‌های کارگری بسیار مورد تکریم قرار می‌گیرند و حرف کارگران شنیده می‌شود و خودِ این به نوعی تخلیه روانی برای جامعه کارگری به همراه دارد. 

- به نظر شما بزرگترین نگرانی یا دغدغه حال حاضر یک کارگر ایرانی چیست؟

در بسیاری از کشورهای پیشرفته بین شصت تا هفتاد درصد درآمد کارفرما از تولید به صورت حقوق و مزایا در جیب کارگر می‌رود اما این عدد در ایران کمتر از ۱۰ درصد است.

ببینید کارگر در همه جای دنیا یعنی کسی که کار می‌کند و در ازای کاری که می‌کند، انتظار دارد مبلغی را به عنوان حق‌السعی دریافت کند که بتواند با آن زندگی کند. حالا زندگی کردن یعنی چی؟ یعنی سه وعده غذا برای خودش و خانواده‌اش تهیه کند تا دچار سوءتغذیه و بیماری نشود. کار می‌کند که درمان داشته باشد، کار می‌کند که مسکن داشته باشد، کار می‌کند که تفریح داشته باشد، سبد فرهنگی زندگی‌اش را بتواند داشته باشد، و همینطور آموزش داشته باشد و بتواند مهارت خودش را به عنوان یک کارگر پویا نسبت به سال قبل بالاتر ببرد و به‌روز کند. توقع کارگر ایرانی هم مثل بقیه کارگران دنیا همین است و بیشتر از این نیست.

حرف ما این است که کشور‌هایی که در موضوع کارگران کمترین مشکل را دارند، بیش از ۷۰ درصد قیمت تمام‌شده آن کالایی که تولید می‌کنند را صرف کارگرانشان می‌کنند. یعنی چی؟ یعنی از مبلغی که به عنوان قیمت تمام‌شده یک محصول عاید کارفرما می‌شود، بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد آن در قالب حقوق و مزایا به خود کارگر برمی‌گردد. یعنی دولت یا کارفرما بجای اینکه به فکر این باشد که پول روی پول بگذارد، می‌گوید سرمایه من نیروی انسانی من است و به همین خاطر شصت هفتاد درصد از قیمت تمام‌شده تولید من باید صرف کارگرم شود. ولی در کشور ما حقوق کارگر کمتر از ده درصد تولید است و حتی سه یا پنج درصد. 

- شما در مصاحبه‌ای از خصوصی شدن بانک رفاه کارگران گلایه کرده بودید. چرا؟

متاسفانه در دولت قبلی یک اتفاق نامبارکی افتاد و آن این بود که در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی در زمینه خصوصی‌سازی، مدیریت بانک رفاه کارگران به نوعی به وزارت اقتصاد و دارایی - یعنی همان دولت - واگذار شد و الان ما بحثی که داریم این است که اولا بانک رفاه کارگران بانکی است که با سرمایه کارگران و بازنشستگان تاسیس شده و از زمان تاسیس حتی یک ریال هم از دولت دریافت نکرده است. حتی در مقطعی به سمت دولتی شدن رفت ولی با رای دیوان دوباره برگشت.

اما سال گذشته متاسفانه شاهد این بودیم که بانکی که کاملا مردمی است و اصلا دولتی نیست به نوعی در جریان خصوصی‌سازی قرار می‌گیرد و این یک غصب بزرگ در فضای بانکی کشور است. اگر بخواهم واضح‌تر صحبت کنم باید بگویم که ما الان نسبت به این مسئله آنقدر اعتراض داریم که مطالبات دیگر ما در برابر آن اصلا به چشم نمی‌آید. اینکه ما می‌گوییم از دوره‌های قبلی مجلس نارضایتی داریم برای این است که آنها باید مقاومت می‌کردند و نکردند. اصلا برای چه باید دست روی اموال کارگران و سرمایه مردم بگذارند و بانک رفاه کارگران که با سرمایه خود کارگران و برای کمک به رفاه آنها تاسیس شده و هم سرمایه اولیه‌اش و هم اندوخته‌اش مال کارگران بوده از دست آنها خارج شود.

اگر فقط یکبار شاهد کمک دولت‌ها به این بانک بودیم، دلمان نمی‌سوخت ولی این بانک و کلا سازمان تامین اجتماعی اصولا کمک‌کننده به دولت‌ها هم بوده‌اند؛ لذا این قلکی که ریال به ریال آن هر ماه قبل از اینکه عرق کارگران خشک شود از حقوق آنها به اجبار برداشته شده تا آخر خدمتشان یک درمان داشته باشند، یک بازنشستگی داشته باشند، یک آرامشی داشته باشند، الان به صورت قانونی از دستشان خارج شده است. به اعتقاد من این کاپیتولاسیون بانکی است. تسلط یک غیر بر مال شما می‌شود غصب. بر اساس فقه، در اینجا غصب صورت گرفته و حتی اگر قانون هم باشد یک قانون صد در صد اشتباه است.

اموال مردم و اموال کارگران که سندش موجود است که اینها طی هفتاد سال جمع شده و شده اموال آنها، باید به خود سازمان تامین اجتماعی برگردد. ما خواهش می‌کنیم هر کسی که صدای من را می‌شنود کارگران را از این شرایطی که اموالشان دارد غصب می‌شود نجات دهد.

- آیا آماری دارید که در حال حاضر چند درصد از کارگران کشور از اتباع هستند؟

آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد اما خب به دلیل مهاجرت‌های بی‌رویه‌ای که وجود دارد و به دلیل اتفاقاتی که در این حوزه می‌افتد، کارگران ایرانی با ورود اتباع به کشور متضرر می‌شوند، چون فضای کار از آنها گرفته می‌شود. البته خیلی از اتباع بخاطر غیرقانونی بودن شامل قانون کار نیستند ولی بخاطر امنیتی که ایران دارد و قطعا برای آنها بسیار جذاب است، می‌آیند و در این فضا کار می‌کنند و از آنجا که سبک زندگی‌شان با کارگر ایرانی تفاوت‌های فاحشی دارد، چون کارگر ایرانی بعضی از ذلت‌ها را نمی‌پذیرد، کار کردن در چنین فضایی به نفعشان است.

برخی صنایع و حرفه‌ها در کشور به طور کامل در انحصار اتباع است. یعنی هم کارگر از اتباع است و هم کارفرما و هیچ کارگر یا کارفرمای ایرانی در آنها مشغول کار نیست.

نکته جالب توجه اینکه ما الان در حوزه اتباع، نه تنها کارگر که بعضا کارفرما هم داریم. صنایعی هستند که من اسم نمی‌برم ولی کل آن صنعت دست اتباع است و هیچ کارگر یا کارفرمای ایرانی در آن صنعت نیست. متاسفانه این انحصار کار توسط اتباع را در خیلی از صنف‌ها داریم. مجددا عرض می‌کنم ما در حال از دست دادن بعضی از صنوف تخصصی خودمان هستیم نه صرفا در عرصه کارگری بلکه در عرصه کارفرمایی. الان بعضی از صنایع و بعضی از حرفه‌ها و بعضی از تولیداتی که داریم، صفر تا صد آن با اتباع است و ما به نوعی در یکسری از صنوف وابسته به آنها شده‌ایم و این قضیه دارد ادامه پیدا می‌کند.

نقد ما به وزارت محترم کشور این است که این حجم از ورود بی‌رویه و به نوعی هجوم اتباع به ایران فرصت‌های شغلی را فقط نگرفته، بلکه فرصت‌های آموزشی فرزندان ما را هم گرفته، فرصت‌های تغذیه‌ای را گرفته، فرصت‌های رفاهی را گرفته، فرصت‌های بیمارستانی و درمانی را گرفته. ما الان زایشگاه‌هایی داریم که بالغ بر ۸۰ درصد تولد‌هایی که در آن اتقاق می‌افتد مربوط به اتباع است. خب حالا اگر یک ایرانی برای تولد فرزندش به آنجا برود قطعا آن فضا کمتر می‌شود. شما فضای آموزش و پرورش را نگاه کنید، فضای آموزش بچه‌های ما چقدر است و فضای آموزش فرزندان این عزیزان (اتباع) چقدر است؟ بنابراین، اگر جلوی این ورود بی‌رویه که به دلیل ناامنی‌های آن کشور یا هر چیز دیگری بوده، گرفته نشود، اولین آسیبش متوجه جامعه کارگری است؛ چون این جامعه کارگری است که به حداقل‌های معیشتی راضی شده، به حداقل‌های درمانی راضی شده، به حداقل‌های آموزشی راضی شده و ...

- ولی برخی معتقدند اتباع در کارهایی مشغولند که کارگران ایرانی آنها را انجام نمی‌دهند.

نه اینطور نیست. اینقدر بر سر کارگر ایرانی نزنیم که کارگر ایرانی هر کاری را انجام نمی‌دهد. کارگر ایرانی یک کارگر حلال‌خور است که دستش به حرام آغشته نمی‌شود. ما با استثمار کارگر مخالفیم. ما می‌گوییم ما کار می‌کنیم که مطابق اصل ۴۱ قانون کار حقوق درست بگیریم. مطابق اصل ۴۱ قانون کار آقای دولت یا آقای کارفرما به من کارگری که دارم کار یدی انجام می‌دهم باید مثبت ۳۵ میلیون تومان یا مثبت ۴۰ میلیون تومان حقوق بدهد؛ لذا در بعضی جا‌ها کارگر ایرانی ترجیح می‌دهد که برود دنبال یک کار دیگر و در نتیجه، این فضای اشتغال را یک کارگر تبعه می‌گیرد و کارفرما‌ها هم متاسفانه از این شرایط استفاده می‌کنند، چون تعهدی نسبت به آنها ندارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
معتقدم بزرگترین حامی و تسهیل گر حضور افغان ها در تولیدی ها و صنایع ایران، همین دولته.
چون انقدر به اقتصاد ر ده اگه کارفرما رو مجبور به استخدام کارگر ایرانی و پرداخت حقوق واقعی بکنه قیمت محصول نهایی بالا میره و باعث رکود و افت همین اقتصاد درمونده باقیمونده میشه
این چند هزار نفری هم که اخراج کردن یا همین خانم که با کارگر ایرانی همدردی میکنه هم همش ژسته
وگرنه پلیس اگه بخواد میتونه همه رو یک روزه دیپورت کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
چرا دو نفر باید با کار مساوی حقوق متفاوت بگیرند؟چون اینجا ایرانه و رانت و. پارتی بازی حرف اول رو میزنه و قانون حرف آخر و گاهی اصلا حرف نمیزنه چشماشو هم میبنده
Iran (Islamic Republic of)
ناترازی انرژی
۲۰:۵۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
وقتی ناترازی انرژی دارید چرا گازوئیل را که سوخت نیروگاه ها ی تولید برق می باشد را صادر می کنید صادرات گازوئیل ممنوع کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
این کارگران اتباع نیستند که سر کار هستند ؟!
این کارفرمایان ایرانی هستند که کارگر اتباع را ترجیح میدهند . چرا ؟
چون اغلب بیشتر و بهتر کار میکنند و کم تر غر میزنند و از زیر کار در می روند
(واقعیته ، نمیشه ندید گرفتش )
Netherlands (Kingdom of the)
علب
۱۸:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
خواستم عرض کنم که ما مردم ایران در حق این مسؤلان مملکت خودمان چه هیزم تری فروختیم که اینقدر از ما در سختی قرار میدن ما به ممالک دیگر کاری نداریم تورو به هر چی میپرستین نیروی کار وجوان این کشور را دریابید اصلا اگر در قبال شما کوتاهی کردیم من عذرخواهی میکنم
Afghanistan
جاوید
۱۸:۳۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سلام خدمت دوستان ایران اتباع افغانستان هستم کوچیک همتون خدمتتون عرض کنم با یک ویزا ۴۵روزه ک ورود به ایران ۱۱میلیون تومان از ما میگیره سفارت ایران ویزا ۳ ماهه ۴۵میلیون تومان .بعد اگ کارگر افغانی مالیات نمیده همون جور ک به شما فشار میاره به ماهم میاره اما ما کار کسی رو ازش به زور نگرفتیم خیلی ها هم حق مارو میخوره کاش کشور ماهم ظلم نبود کار بود کار میکردیم اما متاسفانه بار دوش شما شدیم ک افغانستان هم برای ما جای نیست ایران هم یعنی بد بخت ترین آدم ها زمین ماهستیم فشار اقتصادی به ایران زیاده سر منو شما فشاره اما از همه ای ما می‌کنه ک کار خودشون راه بیوفته .اگ بی احترامی ازم سرزد به بزرگی تون ببخشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
تنها راه اخراج همه افغانی ها ازایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
باید مردم اقدام کنن تفقانها رو بیرون کنه دولت ازشون پول به جیب می‌زنه فکر کسی رو نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
هاشم غلامی
۱۶:۰۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
تفقانها نه ادب و فرهنگ داشته باش بی سواد درست و محترمانه بگو افغانستانی ها
Iran (Islamic Republic of)
سرمایه دار
۱۴:۲۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
ما کارفرما ها حق داریم به کارگران حقوق بخورو نمیر بدیم و منظورم حقوق ناچیز .گردنمون کلفت میخواهید چکار کنید همینی که هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سال قبل در کارخانه مانیروی افغانی گرفتند با حقوق1400باکارکرد12ساعت کاری ولی کارگرهای کارخانه با همان ساعت کاری و سابقه کاری چند ساله وهمان شغل 700هزار تومان می‌گرفتند این یعنی توهین به یک کارگر ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
برین خجالت بکشین الان دکترا دارن مسافرکشی میکنن و راننده کامیون شدن اونوقت شما دم از کارگرا بی سواد که در درجه آخر اهمیت هر مملکته میزنین
خاک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
فقط اخراج این مغولهای متهاجم
Iran (Islamic Republic of)
ایمان
۱۲:۰۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
صدای کارگران و مردم ایران که در مورد هجوم اتباع و اشغال همه چیز به گوش مسئول که نمیرسد به صدای صنوف و اتحادیه کارگری و مسئولان آن هم توجه نمی کنند که این همه در مورد اشغال کشور و هجوم بی رویه اتباع به ایران تذکر میدهند ...کشور ایران و مردمش چرا باید جور اتباع افغانستان رو بکشند .چرا ما باید کشور آرام و آباد رو با کمترین هزینه یا به رایگان به اتباعی که قاچاقی می آیند بدهیم ...
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
عبدالرضا
۱۲:۰۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
از برکت مدیریت قوی که با اعتقادات و سواد فوق‌العاده مسلولین ترکیب شده .شاهد شکوفایی و عزت در زندگی کارگران هستیم ...آنجا که عده ای از اول نفهمیدن بهشت را به بها دهند نه به بهانه .شد آنچه که نباید میشد ..وقتی مبنای پیش رفت شده وابستگی به فضل پدر.وقتی پیش رفت در شغل شده عدم توجه به سابقه و تجربه نیرو .وقتی برای کار بهتر و بالاتر کسی نیست که به تو و کیفیت سواد تو نظری بندازه .نتیجه همینه ..وقتی صرف حضور در دوره خدمت ضرورت که مصادف شده با جنگ میشود ملاک برتری نیرویی که هیچ نمی‌داند .وقتی که سه سال سابقه داشته باشی و فورا مجلس کشور بی دردسر مصوبه اش برای شما راحت اعمال میشه .وبالای بیست سال تجربه به تخم هم حساب نمیشه از من انتظار کار بهتر نداشته باشید ..انگار عمدی از اول درکار بود که این مبنای خوبی برای ایجاد اختلاف .و ریدن در سیستم اقتصاد و کل کشور ایجاد شد ...یک مشت بیسواد وفراری از درس الان باید دودمانش برای باسوادان تعیین تکلیف کنه ...نود درصد مشکلات کشور در اینجا نهفته
Iran (Islamic Republic of)
ه
۱۲:۰۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
کارگری خودکشی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
اینهمه نوشتین اخراج افغانها،به خدا مردمون زحمتکشی هستن ،تمام زمینای کشاورزی و باغات رو همینا اباد کردن،،حضرت عباسی کارگر ایرانی برای ببخشیدا دهن ادمو اسفالت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
این یعنی عدالت که من و همکارم تو یه اتاق هستیم ولی دوتا حقوق متفاوت میگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
متاسفانه تا بوده و هست این چنین است رابطه جایگزین ضابطه می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناراحتم
۰۹:۳۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
تازه به فکر قشر کارگری. افتادید. چند صبای دیگر صبر کنید. که در کل قشر کارگر. ایرانی نابود است خیالتان راحت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
آنهایی که به تراکتور سازی ایران با زحمت کارگر ایرانی به اوج رسیده افتخار می کنند ، باید نبالند چرا که چند صباح دیگر با وجود رسوب میلیون ها اتباع افغان شکم گشنه یارانه بخور کارگر این شرکت هم جز اتباع می شوند مگر چند ماه پیش نبود اتباع پرستان میدانی را در هرات بنام تراکتور زدند ، کم کم... گفتم ، نگو نگفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
این تبر چی ربطی به اتباع داشت
United States of America
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
احمقا مشکل اصلی کارگرا فشار زیاد بدنیه
Iran (Islamic Republic of)
شرکتی مظلوم
۰۸:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
بله پس چرا کارگران تاسیسات وباغبانی دانشگاه شیراز از یه چیز ساده مثل سامانه سوفا ورفاهیات محروم هستند وتبعیض زشتی رو سالها درحقشون دارن روا می کنند وهیچ کسی نمیتونه کاری کنه اسم وادرس گذاشتم لطفا پیگیری کنید سپاسگزارم. کلیه نیروهای باغبانی و تاسیسات دانشگاه شیراز .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
چرا کارگران شرکت های خصوصی هنگام بازنشستگی از پاداش پایان خدمت برخوردار نمی شوند گناه یک کارگر شرکت خصوصی چیست مگر این شرکت متصل به کل صنعت ایران نیست ؟ نابرابری ها زخم چرکینی است بر بدن این جامعه،به داد جامعه کارگری برسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
وقتی یه ایرانی تو کشور ایران بجای کارگر ایرانی میره اتباع کشور دیگه رو استخدام میکنه باید بعنوان خائن مجازات بشه
Iran (Islamic Republic of)
کامبیز
۲۳:۴۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
نسل جدید ایران هیچ علاقه ای به کارگری نداره ما هرچی کارگر ایرانی برای مغازه میاریم فقط دو رو یا نهایتش یک هفته کار می کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
تورم تورم تورم ووووو تورم رو کنترل کنید پدر مردم رو تورم در اورده حقوقی که اول سال ۱۴ تومنه اخر سالم ۱۴ تومن ولی تفاوت قیمت جنسی که میخره از زمین تا آسمونه با این تورم هرچی هم حقوق اضافه میشه چوبش تو گوش کارگر میخوره چون کارخونه دار و مغازه دار صاحب خونه بر اساس افزایش حقوق خودش رو وفق میده و گرونی و گرونی و گرونی دامن گیر قشر کم درامد شده و میشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۷:۲۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
اخراج اتباع مطالبه ملی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
عدالت اجتماعی درهمه سازمانها درخصوص پرداختی های حقوق مد نظر ورسیدگی تا تفاوت حقوق و فاصله کمتر شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
بهترین کار اینکه کسی دیگه دنبال شغل کارگری نره چون واقعا دیگه فایده نداره شغل بیخودی هست حالم دیگه از شغل کارگری بهم میخوره نه حقوق داره نه هیچی جون ادمم میگیرند
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۰۶:۱۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
از حقوق من ایرانی که روی خاک خودم کار می کنم ماه به ماه مالیات و حق بیمه کسر میشه.کارگر افغانی سوار ماشین میشه میاد ایران کار و زندگی می کنه یک ریال هم مالیات نمیده.تمام حقوقش میره تووی جیبش.بعد میگن صندوقهای بازنشستگی تراز نیستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
نمی دونیم چرا باید از هرنظر بابت اتباع افغان تاوان پس بدیم وافعا چه قرابت وفامیلی مسئولان با افغانها دارند یا چه حق ودینی از اونها بر گردن مسئولان ماست نکنه مسئولان ما اصالتا افغانی هستند این همه حمایت از رسوب وپذیرش افغانها به چه دلیل منطقی است چرا افغانها رو مجاز وغیرمجاز می کنید همه آنها باید طرد شوند چرا به نارضایتی مردم از حضور افغانها اهمیتی نمی دید چرا به خاطر اتباع یک کشور دیگه مردم رو از خودتون وحکومت ناراضی می کنیدآیا هدف شما همینه که مردم ناراضی باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
هشت میلیون افغانی موجب نبود مسکن و بالا رفتن اجاره شده اند.
مردم غیرت داشته باشید و به غیر ایرانی خانه اجاره ندهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
دلمون میخواد میدیم. به شما ربطی نداره. پولشم ما میگیریم. خیلی نگرانی جمع کن برو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
افغانی ناشناس ۲۲:۱۳
گوشی رو بذار زمین برگرد کارتو بکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
دقیقا چزا پزشک ۱۲ساعت کار میکنه و کارگر هم ۱۲ بعد پزشک ۱۰۰ میگیزه کارگر ۲۰ ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
یه روز که محتاجش شدی اونوقت میفهمی چرا اون 100 میگیره و تو 20
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
ار کجا معلوم نباشد که قطعا همین هست اتباع غیر مجاز داعش نباشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
شهرک صنعتی جی اصفهان پر اتباع افغانی هست اونم درکارخانه های غذایی مشکل شما برای مردم و کشور درست کردید آقای تمامی مسولیین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
یکی توضیح بدهد چرا یه کارگری معمولی تو شرکت نفت ماهی 60 میلیون حقوق میگیره و بقیه هم حقوق های بالا مگه قانون کار اونها فرق داره مگه آبدارچی اونا با آبدارچی بقیه جاها فرق داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
بله فرق داره. محیط اونها هم آلوده هست هم گرما بسیار شدید است. باید هم حقوق تپل بهشون بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
این مهمانی‌ها ناخوانده معزل چندین کشور شده اند به نظر من این یک نوع سلاح صد اقتصاد کشورها شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
شعار نده افغانی‌ها را بیرون کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
اتباع افغانی کار را از کارگر ایرانی گرفته اينم توی شرایط اقتصادی ناگوار کارگر ایرانی خدمت سربازی انجام داده کار به افغانی داده می‌شود پس هر چه سریعتر افغانی‌ها را بیرون کنید خواست ملت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
کارگران کشور که بنظر من تا الان ارزش کارشون هزاران برابر بیشتر یک نماینده و مدیر و مسعول شکم سیر بوده داره تو این کشور چند میلیون میگیره؟ چرا دستهاش از قفسه‌های فروشگاهها که تولیدات خودشونه کوتاه میکنند آیا این حقش هست . چرا آنها هم نباید بیایند با حقوق کارگر زندگی بچرخونند؟ و بعد مثل کارگرها و مستاجرها که برا ابروشون صورتشونا دیگه با شلاق (نه که با سیلی )دارند سرخ نگه میدارند اونهم فقط بدلیل مدیریت و قانون نویسی این نمایندگان و مدیران شکم سیر هست حقوق بگیرند . آیا آنها نباید بیایند مانند کارگر زندگی کنند تا مشکلات بتونند با پوست و گوشت لمس کنند؟ .چرا باید دست خودشون و دلال برا خرید تو فروشگاهها و خالی کردن قفسه فروشگاهها آزاد باشه ؟ باید آنها هم مثل ما زندگی کنند تا درک کنند وگرسنگی را بفهمند و بفهمند چگونه قانون مالیات بر عایدی سرمایه بنویسند .چگونه مالیات بر زمین و مسکن و طلا را بنویسند تا چگونه جلو ربا ربا ربای بانکها را بگیرند . باید از یک جایی شروع کنند و مانند شهدا و فرماندهان جنگ مخلص باشند فقط مخلص. باید با گرسنگی کشیدن مغزهاشونا باز کنند .تا بفهمند باید می‌فهمیدند پول هر کشوری جز در بانک آن کشور جایی نداشته برا نگهداری کردنش یا باید مجبورش میکردند به سرمایه گذاری برا تولید و ساخت و ساز مسکن و بطبع گردش صنایع کشور با آن پولها یا مجبور کردن به دادن مالیات و حتی گرفتن کارمزد نگهداری اون در بانک بخاطر راکد کردن اون توسط آن دلالان .و رساندن اینکه پول کشور جایی نیست که با نگه داشتنش ربا بگیرند .راهی غیر از این برا نجات اقتصاد کشور نیست . چرا آقا میفرمایند تحریم داخلی از هزار تحریم خارجی بدتر است چون شکم شما و گوش سنگین شده شما را دارند می‌بینند .کارگر دیگه نیازی به افزایش حقوق ندارد کارگر هم میخواهد شماها شکم سیرها هم هرساله مانند ما حقوق بگیرید تا مملکتا از دست دلال و سوداگر ها مفتخورها نجات بدید . بخدا که مشکلات کشور خودبخود حل خواهند شد و هر ساله هم نیاز به چاپ پول بیشتر و تورم خانمان سوز و کشور سوز نیست . سخته بیاید مخلص واقعی باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
با ۲۸ سال سابقه بصورت شرکتی تجمیعی بیش از ۱۰ میلیون از همکار رسمی کمتر میگرم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
مثل خیلی چیزهای دیگه که در ایران نابود شده، کارگر ایرانی هم به نابودی و قهقرا کشیده شده و با تضعیف حق و حقوق قانونی کارگر ایرانی، بساطی برای میلیونها مهاجم افغان درست شده که در آینده نه تنها انحصار شغلی بلکه تمامیت ارضی ایران هم در خطره و مسئولین در کما به سر می‌برند
Iran (Islamic Republic of)
ها
۲۱:۴۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
چرا باید برای ۹۰درصد نیروها حقوق کف زده بشه اونم الان توی این شرایط اقتصادی ماهی۱۱و۸۰۰ فوق العاده هم که تایید شد براش نهایتا همون ۴تومن اضافه بشه و مبلغ بالا گیر رئس روئساها و پارتی دارها میرسه . چرا برای اعمال مدرک و اعمال رتبه و طبقه محدودیت گذاشته میشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
اخراج افغانی مطالبه ملی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
بله ولی کو گوش شنوا
Iran (Islamic Republic of)
سام
۲۱:۲۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
افغانها باعث بیکاری ایرانیها مصرف زیاد آب و برق ویارانه آنها وآرد و گرانی اجاره بها منازل هستند خودماموندیم ایناهم خراب شدن روسرمون بعدحقابه هیرمندوبرای مصرف خود افغانها که جمعیت چندین میلیونی شدن رو نمیدن چرا باید دولت ایناروراه بده چه بهره‌وری دارن جزخروج ارزازکشور،من چندین افغان رو میشناسم کارمیکنن پولاشونو می‌فرستن افغانستان ضربه سنگین تر ازاین به اقتصادکشور
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۴۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
کارگر افغانستانی که پول میفرسته مستقیما پول نمیفرسته واسطه از ایران جنس میبره که بعداز فروش پول طرف رو میده که اونم سود دوطرفه هست اگه این جور باشه که همه باید سرمرز کیف پراز پول باید داشته باشد کمی شعور وعقل لازمه رو به کار بگیرید وحرف های یه مشت تروریست مجازی رو باور نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۰:۰۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
ای بابا کی به فکر کارگر بدبخته شوهر من داره با ۹ میلیون باز نشست میشه ۹ تومان اجاره میدیم با وجود اتباع کاری مثل نگهبانی هم پیدا نمیشه واقعا نمیدونم چرا ما باید جور افغانها رو بکشیم، یه سوال کشور ما چه وظیفه ای داره نسبت به اونا که همه جوره بهسون سرویس میده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
تو مرد باشی یه روز مثل افغانستانی ها زندگی کنی تاجون دارن تو این خاک پول خرج میکنن تا یک شب زندگیش رد بشه شرایط زندگی ما اتباع اگه رو سر یکتون باشه فرداش سکته میکنیم واسه زنده موندن شب روز کار میکنه از سخت ترین کار ها کار آسون به ما اتباع کجاست کار آسون ما گاوداری یه برادر همشو ننداز گردان ما تلاش بیشتر... زنده باد انسانیت و عدالت خدا حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
اخراج تماموافغانها از ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
این یعنی عدالت جمهوری اسلامی تفاوت حقوق دونفرفقط دربخش کارگری نیست در نیروهای مسلح هم هست دونفر دریک روز استخدام شدند دریک گردان آموزش دیدند درجه یکی و....حقوق یکی قدری بیشتر ازدیگر علت ؟خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
دولتها نتونستن تورم رو کنترل کنند وچوبش رو قشر کارگر خورده میخوره خواهد خورد و با حرف هم درست نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
متاسفانه نگاه ها به قشر کارگری از سمت مسئولین ؛ نگاه های کمی شده و همه به دنبال تغییرات کمی هستند و از لحاظ کیفیت زندگی هیچ تاثیری بر زندگی کارگران ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
کارگران در جامعه و اقتصاد فعلی نقشی تعیین کننده دارند اما از حداقل ها هم برخوردار نیستند.
بحث فقط حقوق و پول ناچیز کارگرها نیست.
کارگران در تمامی زمینه ها مورد ظلم واقع شدند
یک نمونه آن بیمه های درمان هست ک در کشور ما کسانی ک صاحب شغل و منسب هستند و حقوق بالایی هم دارند پوشش تکمیلی درمان با حداقل هزینه دارند
اما کارگری ک حقوقی ناچیز داره باید هزینه های درمانش رو هم پرداخت کنه و هیچ حمایتی ازش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
چ فایده داره
وضعیت فعلی کارگران در جامعه ما ؛ یک ظلم آشکار و یک حق خوری قانون مندانه هست و هیچ نوع عزمی برای از بین بردن این ظلم در مسئولین نیست.
Netherlands (Kingdom of the)
Bm, سلام
۱۸:۳۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
به خاطر بی عدالتی...
راه شهید رئیسی را ادامه دهید
و دلال پرداخت حقوق کارگر را حذف کنید .
چرا جلوی طبقه بندی مشاغل گرفته شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
همونی که رئیس دستگاه قضا بود دستور داد کارگران معترض هپکویاراک وهفت تپه را بازداشت کنند؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
عبدالرضا
۱۲:۱۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
بلایی که جریان رئیسی وامثال او سر کارگر آورد را باید در تاریخ زنده نگه داشت ..بلایی که رییسی سر نیروهای شرکتی آورد را باید یادآور شد.اتوقت که قول داد و کاری نکرد هیچ ..چرا سنگ جلو پا انداخت ..روزی که جلو تلویزیون برای رای می‌گفت یک کار مشخص دریک مکان با چند حقوق را گفت همه به او رای دادن .ولی شد میثم لطیفی که اورا جناب قاضی القضات بدون توجه به رای و نظر مجلس و دیوان عدالت اداری از هیچ شد رییس سازمان استخدامی کشور.وشد فتنه برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی.. خدا از آدم دروغگو نگذره .وروسیاهی برای ذغال ماند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
کلا حقوق در کشور بسیار پایین است و زمان تورم حقوق بگیر ضرر چند ماه تا زمان مطابقت با تورم کشور دولت موظف است بعنوان معوقه بپردازد هیچ دلیلی ندارد کشور تورم دارد و این تورم و گرانی شخص مسئول کشور باید به صراحت توضیح قانع کننده دهد که متاسفانه فقط حرف است آنهم یکطرفه و در آخر قول بدون عمل .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
بله کاملا درست می فرمایند بسیاری از افغانی ها کارفرما هستند بطور مثال عرض میکنم مدیر و مسئول فروشگاه کورش شهر کوهسار استان البرز یک دختر افغانی است یعنی اگر یک ایرانی بخواهد در آنجا مشغول شود باید با تایید این خانم افغانی باشد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
چرا همش میگید که کارگر ایرانی فلان کار سخت رو انجام نمیده کارگری کعه می خواد شرمنده زن و بچه نشه شب یه لقمه حلال ببره سر کار خیلی از کارهای سخت که ممکن کار دوتا کارگر باشه رو انجام میده فقط شما به فکر این قشر باشید که سر کار ام میرند ولی اونقدر تورم بالاست که انگار سر کار نرفتن به هیچ جای زندگی شون نمیرسه
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۷:۰۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
بسه دیگه مجاز وغیر مجاز نداره همشون باید اخراج بشن بسه کار بار مردم ایران گرفتن خونه هارو گرفتن گاز برق آب کشور مفت میخورن امنیت کشور ازبین بردن همشون باید اخراج بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
چرا دو نفر باید با کار مساوی حقوق متفاوت بگیرند
به همون دلیل که نیروهای رسمی از کانالهای قانونی و آزمون وارد سازمان شذه اند و نیروهای پیمانکاری با بند پ و بدون رقابت برابر با نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
فقط تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت
Iran (Islamic Republic of)
پرهام
۱۶:۵۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
اخراج افغانها مطالبه ملی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
کارگری بد شغلی هست یعنی واقعا در به دری و بیچارگی
حق کارگر نمیدند بیمه نمیکنند مزایاشا نمیدند و هیچ نظارت و حمایتی هم نمیکنند جای دور نمیرم تو اکثر پمپ بنزینها نیرو بازنشسته گرفتند چرا چون فقط با یک حداقل حقوق بهشون بدند دولت هم هیچ کاری نداره فقط بچرخه اقتصاد اولویت در کار نیست اولویت در سود کارفرما و دولت هست یعنی کارگر هیچ مثل یک برده افریقایی شبیه هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
حقوق افزایش دادیم کرایه هم گرون شد واقعا خیلی خر هستین
Iran (Islamic Republic of)
طیبه سادات فاطمی نویسی
۱۴:۳۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
من ۱۴سال درشهر آری کارکردم مهر ۱۴۰۳ ساعت کاریم افزایش یافت طاقت ۱۲ ساعت کار رانیاوردم واز پیمانکار شکایت کردم رای او۸۸میلیون به نفع من بود ام بارانهای جعلی که پیمانکار تحویل داد ۴۳ ملیون به نفع پیمانکار شوری رای داد حالا من چه کنم ما از ظلم پیمانکار به وزارت کا ر پناه می بریم دولتمردان پشت پیما نکار هستند
Iran (Islamic Republic of)
احسان نبی زاده
۰۴:۵۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
هشت ساعت قانون کار است
۱۲ ساعت واقعاً نمیشه دوام آورد آنهم زیر دست پیمانکار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
یه کارگر دیپلمه در شرکت نفت از رییس ادارات بیشتر حقوق میگیره
تفاوت در حد لالیگا
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
اگر اتباع افغانی جای مسئولین مدیران کشوری مینشستن و از نظر شغلی مدیران ایرانی دچار خطر بیکاری میشدن الان جدی تر شما فکر اخراج افغانیها بودید چون جای کارگرها و افراد مظلوم جامعه ایران گرفتن براتون مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۴:۲۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
بانوی گرامی ممنون از اظهار نظر دقیق شما در باره اتباع ، امیدوارم مسئولین گوش شنوا داشته باشند ولی متاسفانه کو گوش شنوا ???????????
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۴:۱۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
بانوی گرامی درود به شرفت ??????
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
خوش به حال شما کارگرا که پدر ومادر دارید نه فرهنگیا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
فقط حرف حرف حرف حرف
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۵۷ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
در این مملکت عند عدالت و اسلامی چرا ندارد چون همه چیز بر مبنای قانون اسلامیست مشکلی دارید به خدا و پیامبر اسلام رجوع کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
واقعا یک نفرراومددحرف زد
حالا زیان اتباع بکنار
سودشون برای چکسانی است
کارگر اگرربیکارشد رومی آورد باکار باخودرو اینریعنی سوخت بزین نیشترراین یعنی ترافیک این یعنی گرمای هواداین یعنی مصرفربیشتربرق این یعنیرخاموشی کارخانها وکارگاهها این یعنی تولید کمتر وتورم بیشتر حالا بقیه مشکلات بکنار
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۴۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
به عمل کار برآید به سخنرانی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
حقگو و با دانش و دلسوز و کاربلد. امیدوارم سنگ اندازی نشه و بتونن به کارشون ادامه بدن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
ایشون یک ایرانی واقعی هستند که میخوان کار کنند امیدوارم اخراج نشن یا دشمن پیدا نکنن چون هرکس خواست تو این کشور کار کنه اذیتش کردن. ایشون اهل پارتی و اختلاس و فساد نیست و اهل رفیق و دوست و آشنا پیدا کردن توی این ادارات و دولتی ها نیست. باید اجازه بدن آزادانه کار کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
با سلام

ضمن تشکر از باشگاه خبرنگاران جوان بابت تهیه این گزارش

متاسفانه باید گفت که در کشور ما در حق کارگر بسیار ظلم میشود ، و برای بسیاری از مسئولان کشور اصلا دغدغه ای بشمار نمی رود و هیچ اهمیتی ندارد .

شما ببینید دولت ها و بطور کل حاکمیت برای کارگرانی که حتی بطور مستمر بعنوان نیروی شرکتی برایشان کار میکنند ، اقدامی انجام نمی دهند و برای تبدیل وضعیت ایشان و

خارج کردنشان از این برده داری ظالمانه مخالفت و سنگ اندازی می کنند .متاسفانه دولت که حاضر نیست برای کارگران خود فکری بردارد ، کارگران بخش خصوصی که کلا هیچ

و خدا نگذرد از کسانی که در حق مظلوم ظلم می کنن . والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
جالبه که جریان همون کارگر هست که از خستگی خوابش برد نمازش قضا شد اون که کارش سخت تره یا بیشتر کار می کنه اضافه کار هم نمیتونه بگیره بعد تازه فقط همون لحظه کار نیست بعد آخر کار با هزارتا مشکل مواجه میشه نه تنها نمیتونه بیشتر کار کنه گاهی مجبوره از مرخصی های ذخیره شده هم استفاده کنه بعد در دوران باز نشستگی هم بر اساس دوسال پایان کار متضرر میشه و تازه جونی ازش نمونده اونقدر حقوقی نمی گیره که میره پیش خدا میگه آخ راحت شدم کجا زندگی می کردم اصلا از قانون و عدالت و وجدان هیچی نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
در دانشگاه آزاد کارمندان برخی پنج کار و مسوولیت دارد حقوقش از انشخصی که یک مسوولیت دارد کمتر است و انشخصی که یک مسوولیت دارد به خاطر زبانش اینکه هر روز به دیدار رییس دانشگاه می رود از او تعریف و تمجید می کند و زیر آب کارمندان دیگر را می زند عزیز است و اضافه کار و کارایی و پست می گیرد هر روز تعداد کارمندان دانشگاه آزاد کم می شود و بازنشسته شدن کارمندان نیروی جدید نمی گیرند و هر کارمند باید پنج مسوولیت را قبول کند
Iran (Islamic Republic of)
کارمند ساده
۱۳:۱۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
برای اینکه حقوق بر اساس نیاز داده نمی شود و جامعه صد در صد اسلامی نداریم تا کسی که همه چیز دارد فقط بدلیل رییس بودن بالاترین حقوق را بگیرد و کسی که هیچ چیز ندارد بدلیل کارگر بودن باید پایین ترین حقوق را بگیرید ، این از نظر شرعی ایش و اما از نظر عرفی آن ، آیا با این همه مجموعه قوانین استخدامی غلط در کشور توقعی بیش از این را دارید ؟ بجای یک قانون استخدامی بر اساس ارایه خدمات تا قانون خدمات کشوری و .....
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۰۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
خوب سابقه چی میشه یارو با ۲۰سال تجربه میخوای با یه سال تجربه حقوق یکسانی بگیرع؟این کشور فک نکنم نظم و سامان بگیره بااین افکار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس....
۱۲:۵۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
بیچاره ها نیروهای شرکتی و پیمانکاری وخانوادهاشون براتون مهم نیستند . فقط تصویب واجرا طرح ساماندهی کارکنان دولت وشرکتی وحجمی و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
خدایا تونگذر ازاولین نفر تا اخرین نفری که باعث ورود اتباع خارجی افغان به ایران شدند وتمام کسانی که لز انها حمایت می‌کنند طبقه کارگر که ما هم جزء کوچکی از انها هستیم در بیکاری وفقر روز به روز غرق تر میشویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
تو این 50 سال فقط حرف های قشنگ زده شده در عمل صفر صفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
درپرداختی های حقوق به کارکنان بازنشسته ، کارگران عدالت اجتماعی مد نظر قرار گیرد
Iran (Islamic Republic of)
شرکتی مظلوم
۱۲:۴۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
بالاخره باسلام و درود خدمت شما طرح ساماندهی کارکنان دولت چیشد مهلت 45 روز قبل از عید نوروز پنج سال قبل هنوز تمام نشده است عمر حضرت نوح وصبر حضرت ایوبم نداریم!! چرا اینقدر امروز وفردا میکنند ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
از الان بفکر کارگر ایرانی باشیم وجلوی بکارگیری کارگر اتباع رو بگیریم تا مثل. قضیه رشد کم جمعیت نشویم که دیگه دیر بشود بخدا کارگر اتباع جز ضرر سودی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
ایشون توقع داره کارگر در ایران که اغلب شرکتا ورشکسته ان حق و حقوق کارگر اروپایی و امریکایی بگیره
شما اول برو ببین درد کارفرما چیه که نمیتونه پول بده
آخرین اخبار