استان فارس با نمایش توانمندی‌های خود در حوزه‌های مختلف در نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۲۰۲۵ تهران، به دنبال جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - حضور پررنگ استان فارس در نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۲۰۲۵ تهران، فرصتی استثنایی برای معرفی توانمندی‌های این استان در حوزه‌های کشاورزی، صنایع دستی، صنعت فولاد و جذب سرمایه‌گذاری خارجی فراهم می‌کند. محصولات باکیفیت و برندینگ قوی فارس، مسیر ورود به بازارهای جهانی را هموار می‌سازد.

این رویداد با حضور بیش از ۳۰۰۰ شرکت‌کننده از ۱۱۰ کشور، فرصتی استثنایی برای معرفی ۱۸ غرفه از ظرفیت‌های استان در حوزه‌های کشاورزی، صنایع غذایی، فناوری، دارو، صنایع دستی و گردشگری فراهم کرده است. نمایندگان فارس در تلاش هستند تا با معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، بازارهای جدیدی برای محصولات بومی استان ایجاد کنند.

محمدجواد عسکری، نماینده مجلس، در حاشیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵، ضمن اشاره به ظرفیت‌های بالای اقتصادی استان فارس، بر لزوم تبدیل این ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل تأکید کرد.

او با اولویت‌بندی جذب سرمایه‌گذاران داخلی و سپس خارجی، بر تسریع در روند صدور مجوزها و کاهش بروکراسی اداری به عنوان کلید اصلی جذب سرمایه‌گذاری تأکید کرد.

عسکری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فارس استانی با ظرفیت‌های بالا است، گفت: این استان به دلیل تلاش‌های ناکافی نتوانسته است از ظرفیت‌های خود به نحو احسن استفاده کند.

او با اشاره به همکاری استانداری و مجلس، از ایجاد فضای رقابتی برای جذب سرمایه خبر داد و از هم استانی‌های مقیم کشورهای حوزه خلیج فارس دعوت کرد تا در سرمایه‌گذاری در استان مشارکت کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس با استفاده از ابزارهای نظارتی خود نظیر تحقیق و تفحص، سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضائیه، بر اجرای صحیح برنامه هفتم توسعه و حمایت از سرمایه‌گذاری نظارت خواهد کرد. 

عسکری با اشاره به مصوبه مجلس برای توسعه فرودگاه‌ها و بازارهای منطقه‌ای، از آمادگی مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاران و برخورد قاطع با موانع اداری خبر داد.

پتانسیل‌های فارس در معرض دید جهانی

رونمایی از کتابچه فرصت‌های سرمایه‌گذاری فارس در اکسپو ۲۰۲۵

سید عباس رضوی‌نژاد، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم، از رونمایی دو طرح مهم در نمایشگاه اکسپو تهران ۲۰۲۵ کتابچه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و زنجیره ارزش عسل خبر داد.

او با اشاره به تنوع گسترده کشاورزی فارس، بر لزوم شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در تمام زیربخش‌ها تاکید کرد و گفت: کتابچه فرصت‌ها، ۹۰ فرصت سرمایه‌گذاری را در ۳۷ شهرستان فارس، با جزئیات کامل، به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه می‌دهد.

رضوی‌نژاد گفت: این کتابچه پتانسیل‌های هر منطقه را مشخص کرده و به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا با توجه به میزان سرمایه و علاقه‌مندی خود، در زمینه‌های مختلف، به‌ویژه صنایع تبدیلی، سرمایه‌گذاری کنند. زنجیره ارزش عسل نیز، از تولید تا مصرف‌کننده نهایی، به صورت یکپارچه طراحی شده تا ارزش افزوده بیشتری برای این بخش ایجاد کند. این اقدامات با حضور وزیر کشور و در راستای سیاست‌های توسعه کشاورزی و افزایش بهره‌وری انجام شده است.

صنایع دستی فارس، پیشران صادرات غیرنفتی ایران

صنایع دستی فارس به عنوان یک بخش مجزا در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، نشان از ظرفیت و پتانسیل بالای این محصولات برای توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری دارد. شرکت در این نمایشگاه بین‌المللی، صرف نظر از نتیجه نهایی، گامی مؤثر در جهت معرفی و پیشرفت صنایع دستی استان به شمار می‌رود.

همچنین حضور استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ منجر به دستاوردهای قابل توجهی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی شده است. 

مهدی دوستی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور هم، استان فارس را به دلیل پیشینه تاریخی، منابع انسانی غنی و ظرفیت‌های کشاورزی و گردشگری، دارای پتانسیل بالای توسعه صادرات و اتصال به بازار‌های جهانی دانست. 

پتانسیل‌های فارس در معرض دید جهانی

او با اشاره به رتبه اول فارس در حوزه گردشگری و جایگاه ویژه آن در کشاورزی، بر اهمیت اتصال تولیدات این استان به بازار‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از طریق رویداد‌هایی مانند اکسپو تاکید کرد و از برنامه‌ریزی برای رفع چالش‌های بخش کشاورزی با همکاری کمیسیون کشاورزی مجلس خبر داد.

مهدی پارسایی معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز در حاشیه این نمایشگاه گفت: با معرفی زنجیره ارزش در بخش‌های مختلف، ۵۰ تیم از کشورهای خارجی برای سرمایه‌گذاری به استان مراجعه کرده و ۳۰ تفاهم‌نامه اولیه برای اجرایی شدن همکاری‌ها تنظیم شده است.

او به دیدارهای استاندار با وزرای تاجیکستان و قطر اشاره کرد و گفت: در این گفت‌وگوها، مباحث ارزشمندی مطرح شد.هفته آینده میزبان هیئتی ۱۰۰ نفره از تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی تاجیکستان در شیراز هستیم و تا پایان ماه، گروهی از بازرگانان کشورهای حوزه خلیج‌فارس به استان سفر می‌کنند.

پارسایی اظهار داشت: هیئتی اجرایی برای حل مسائل تجارت بین فارس و عمان در حاشیه نمایشگاه تعریف شده و نتایج گفت‌وگوها به‌زودی ملموس خواهد شد.این اقدامات برای تقویت سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی استان در راستای اهداف برنامه هفتم توسعه است.

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با اشاره به ۱۲۰ رشته صنایع دستی ثبت‌شده و بیش از ۸۰ رشته فعال در استان، از حضور چشمگیر فارس در نمایشگاه اکسپو تهران خبر داد.

او افزود: ۲۶ هنرمند فارس، ۳۰ رشته صنایع دستی بومی استان را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته‌اند و ۴ رشته شاخص (کاشی هفت رنگ، خاتم، منبت و دست بافته‌ها) نیز به صورت ورکشاپ ارائه شده‌اند. فضای اختصاص‌یافته به صنایع دستی فارس در سالن استانی (پاویون ۴۰) بیش از ۱۵۰ متر مربع (شامل ۱۰۰ مترمربع سالن مجزا و ۵۰ مترمربع در فضای سالن استانی) است. علاوه بر حضور استادان و هنرمندان، مترجمان زبان‌های انگلیسی، چینی و عربی نیز برای تسهیل مذاکرات و ثبت سفارشات حضور دارند.

ثابت اقلیدی گفت: هدف از این حضور گسترده، انعقاد قرارداد‌های صادراتی و تحقق شعار سال ۱۴۰۳ با مشارکت بخش خصوصی است.

پتانسیل‌های فارس در معرض دید جهانی

 گامی بلند در مسیر توسعه صادرات و جذب سرمایه‌گذاری

گفتنی است که استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ با حضور فعال صنایع بزرگ خود از جمله مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز و آلومینیوم لامرد، به دنبال توسعه بازارهای صادراتی است.  این نمایشگاه با حضور بیش از ۸۰ هیئت تجاری بین‌المللی، بستری مناسب برای ارائه جدیدترین دستاوردها و فناوری‌ها و مذاکره با شرکای خارجی فراهم کرده است.  مذاکرات انجام‌شده نوید امضای چندین سند همکاری و تفاهم‌نامه صادراتی را می‌دهد. 

حسینعلی امیری استاندار فارس، در بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ و غرفه فولاد نی ریز، از حضور قدرتمند صنایع پایه استان، به ویژه فولاد نی ریز و آلومینیوم لامرد، به عنوان نمادی از توانایی‌های صنعتی فارس در رقابت‌های منطقه‌ای و جهانی یاد کرد.

او گفت: محصولات شرکت فولاد نی‌ریز، شامل فولاد اسفنجی و شمش، به بازارهای بین‌المللی صادر می‌شوند، که نشان‌دهنده موفقیت این شرکت در عرصه صادرات است. شایان ذکر است که هم فولاد نی‌ریز و هم صنایع آلومینیوم لامرد از واحدهای تولیدی موفق و پیشرو در سطح کشور هستند.

پتانسیل‌های فارس در معرض دید جهانی

استاندار فارس با اشاره به ناترازی انرژی به‌عنوان یکی از موانع اصلی پیش روی صنایع استان، از برگزاری جلسات با مدیران این صنایع برای رفع این مشکل خبر داد. 

او همچنین از امکان استفاده از انرژی خورشیدی و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی، به‌خصوص توسط شرکت فولاد نی‌ریز، به‌عنوان راهکاری برای تأمین بخشی از برق مورد نیاز این صنایع یاد کرد.

حمیدرضا ایزدی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس هم، از زیرساخت‌های قوی صادراتی استان خبر داد و با اشاره به گمرکات فعال در مناطق ویژه اقتصادی شیراز، لامرد، جهرم، و فرودگاه‌های شیراز و لار، همچنین گمرک امانات پستی، و پایانه‌های صادراتی محصولات کشاورزی، گلخانه‌ای و باغی (فسا) و شمال فارس (اقلید) در مجاورت خطوط ریلی و بزرگراه‌های اصلی، از وجود ظرفیت‌های قابل توجه برای تسهیل صادرات به سایر کشورها سخن گفت.

ایزدی تکمیل راه‌آهن شیراز-بوشهر را عامل مهمی در توسعه صادرات استان دانست و گفت: گمرکات فارس همچنین در واردات کالاهایی مانند خودرو، ماشین‌آلات، تلفن همراه، لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی فعال هستند.

او اضافه کرد: استان فارس یکی از استان‌های پهناور کشور دارای قابلیت‌ها و ظرفیت‌های صادراتی متنوعی می‌باشد و به طور متوسط سالانه بیش از ۳ میلیارد دلار صادرات داشته است که عمده‌ترین آنها شمش آلومینیوم، محصولات فولادی، فرآورده‌های پالایشگاهی، پتروشیمی، سیمان، کلینکر، کود اوره، کربنات سبک و سنگین، کاشی و سرامیک، چینی آلات بهداشتی،  صنایع الکترونیک و... در زمینه‌های معدنی سنگ‌های تزیینی ساختمانی، کرومیت، آهن، گچ، کربنات، سرب و روی و در زمینه محصولات غذایی؛ خشکبار، محصولات لبنی، گیاهان دارویی، از جمله پودر و عصاره شیرین بیان، انواع میوه و تره بار و صیفی جات و سبزیجات، فرش و گلیم دستباف است.

پتانسیل‌های فارس در معرض دید جهانی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس در ادامه، از ارائه ۹۰ فرصت سرمایه‌گذاری در ۳۷ شهرستان استان خبر داد و گفت: این فرصت‌ها، که با هدف تحقق شعار سال ۱۴۰۴ و براساس پتانسیل‌های جغرافیایی، معدنی و صنعتی هر شهرستان تدوین شده‌اند، شامل اطلاعاتی از جمله حجم سرمایه‌گذاری مورد نیاز، میزان مصرف انرژی و حمایت‌های دولتی هستند. 

او همچنین از تخصیص زمین با شرایط اقساطی در شهرک‌های صنعتی استان برای متقاضیان خبر داد و تصریح کرد که فرآیند صدور مجوزها به‌صورت کاملاً الکترونیکی و از طریق سامانه ملی مجوزها در کمتر از ۴۸ ساعت انجام می‌شود.

مصطفی‌پور مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز هم با اشاره به اقدامات انجام‌شده و برنامه‌های پیش‌رو، ناترازی انرژی را اصلی‌ترین چالش فعلی مجتمع دانست و خواستار حمایت و پیگیری مسئولان برای رفع این مشکل شد.

همچنین در جریان این بازدیدها، مدیران و مسئولان حاضر با تأکید بر نقش کلیدی مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در توسعه صنعت فولاد و افزایش صادرات کشور، بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های انرژی و حمایت از واحد‌های تولیدی صادرات‌محور تأکید کردند.

نمایشگاه  توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو)، بستری مناسب برای تعامل تجاری، توسعه صادرات، جذب سرمایه‌گذاری، تبادل دانش و فناوری میان ایران و سایر کشور‌های جهان فراهم می‌آورد که در این‌نمایشگاه ۱۹۵۰  تاجر از ۴۱ کشور از قاره آسیا،   ۱۶۵ تاجر از ۲۲ کشور از قاره اروپا، ۶۱۷ تاجر از ۳۹ کشور از قاره آفریقا، ۲۵ تاجر از ۸ کشور ازقاره آمریکا و از قاره اقیانوسیه نیز دو تاجر از یک‌کشور حضور خواهند داشت. به طور کلی در این رویداد از ۱۱۱  کشور، حدود   ۲۷۵۹  تاجر از نمایشگاه بازدید خواهند کرد.

این رویداد  با حضور ۳۴ وزیر و معاون وزیر و ۱۳ نفر روسای اتاق‌های بازرگانی از کشور‌های مختلف با هدف  معرفی توانمندی‌های کشور، توسعه صادرات، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد تعاملات تجاری برگزار می‌شود.  این نمایشگاه  نقش مهمی در توسعه اقتصادی و ارتقای جایگاه ایران در اقتصاد جهانی ایفا می‌کند.

عملیاتی کردن اقتصاد دریا محور سرآغاز نگاه نو دولت به طرح لامرد و پارسیان

کوروش فتاحی مدیر منطقه ویژه اقتصادی لامرد در نشست و گفت‌و‌گو با الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با تشریح و تبیین ظرفیت‌های این کانون بزرگ صنعتی و معدنی، همجواری با خلیج فارس دسترسی به کشور‌های حوزه خلیج فارس، امکان صادرات محصولات، وجود معادن در زیر آب‌های خلیج فارس، وجود کرانه پارسیان که نقش بسیار مهمی در بندرگاهی و لجستیک ایفا می‌کند و پس کرانگی منطقه ویژه اقتصادی لامرد را از محور‌های اصلی اقتصاد دریا محور طرح لامرد و پارسیان ذکر کرد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با تمجید از سازمان ایمیدرو به جهت جانمایی ارزشمند طرح‌های لامرد و پارسیان گفت: یکی از برنامه‌های موفق سازمان ایمیدرو ایجاد اقتصاد دریا محور است که از سالیان پیش در دستور کار داشته و در منطقه جنوب کشور به عنوان طرح لامرد و پارسیان کلید زده است.

فتاحی در ادامه از پیگیری ارائه طرح اقتصاد دریا محور لامرد پارسیان از طریق نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور خبر داد و افزود: عملیاتی کردن اقتصاد دریا محور سرآغاز نگاهی نو به طرح‌های لامرد و پارسیان خواهد بود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد اقتصاد دریا محور را سبب ساز ایجاد مزیت رقابتی در پروژه‌هایی مثل اتصال راه آهن لامرد به پارسیان و یا توجه بیشتر به بندرگاه و اسکله‌های پارسیان دانست.

فتاحی اظهار امیدواری کرد: با عملیاتی شدن اقتصاد دریا محور شاهد جذب سرمایه‌گذاری‌ها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد خواهیم بود.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد از شرکت‌های تابعه ایمیدرو بوده که در نقطه تلاقی استان‌های فارس، بوشهر و هرمزگان واقع شده است.

تقویت ساختاری روابط عمومی مجموعه‌های دولتی

علی احمدنیا رئیس اطلاع رسانی شورای اطلاع رسانی دولت، تصریح کرد: اجرای منویات رهبری و جهاد تبیین مورد نظر ایشان، از مسیر روابط عمومی‌ها می‌گذرد و بر تقویت جایگاه روابط عمومی تاکید ویژه کرد.

احمدنیا در ادامه با برشمردن ابر پروژه‌های دولت، گفت: در حال حاضر مذاکرات هسته‌ای در حال اجرا و ناترازی‌های انرژی از اهمیت بالایی برای نظام برخوردار است و تلاش مدیران و سایر ارکان روابط عمومی‌ها تاثیر مستقیمی بر تحقق این اهداف دارند.

او در ادامه بر انسجام مجموعه‌های دولتی تاکید کرد و گفت: ایجاد زنجیره به هم پیوسته عملکرد مدیران روابط عمومی، سبب از بین رفتن موانع این بخش می‌شود.

احمدنیا همچنین به برنامه سازمان امور اداری و استخدامی در حوزه روابط عمومی اشاره کرد و گفت: قرار است برای جذب نیرو‌های روابط عمومی و به ویژه مدیران آزمون تخصصی برگزار شود تا نسبت به جذب نیرو‌های زبده بینجامد.

معاون اطلاع رسانی شورای اطلاع رسانی دولت اظهار داشت: تمامی اقدامات و برنامه‌های دولت ذیل امیدافرینی مد نظر رهبر انقلاب صورت می‌گیرد و دولت بر این امر تاکید دارد.

احمدنیا ادامه داد: در مواقعی که هجمه رسانه‌ای علیه یک بخش دولتی در یک وزارتخانه صورت می‌گیرند لازم است بقیه ارکان همان وزارتخانه شامل شرکت‌ها و سازمان‌ها برای رفع آن چالش و هجمه اقدام یکپارچه انجام دهند.

در این نشست محمد آقاجانلو با اشاره به جایگاه این سازمان در اقتصاد کشور، ارزآوری و اشتغال، گفت: تنها در یک‌ماهه ۱۵ اسفند سال قبل تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ حدود ۱۰۰میلیون یورو پروژه عظیم از جمله طرح‌های فولادی و الکترود گرافیتی راه اندازی شده در حالی که سال‌ها معطل مانده بودند.

معاون وزیر صمت در عین حال جایگاه روابط عمومی‌ها در انتقال دستاورد‌های دولت برای جامعه را حیاتی خواند و بر تقویت ارکان این بخش تاکید کرد.

فاطمه زارعان، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صمت ابتدا بر تقویت همکاری‌های مشترک مدیران این بخش تاکید کرد و گفت: تقویت ارتباط درون بخشی برای اجرا و پیگیری برنامه‌های حوزه رسانه از اهمیت به سزایی برخوردار است.

به گفته او، تمامی شرکت‌های صنعتی و معدنی باید همچون اجزای یک مجموعه به هم پیوسته عمل کنند تا زمینه تحقق اهداف بیش از پیش فراهم آید. 
زارعان همچنین استفاده از دانش روز و هوشمندسازی را مورد تأکید قرار داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.