بنابر اعلام پایگاه آکسیوس رئیس‌جمهور آمریکا، در سفر خود به عربستان، در نشستی با حضور سران کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس شرکت خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - براساس گزارش‌های منتشر شده از سوی پایگاه خبری «اکسیوس»، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در سفر قریب‌الوقوع خود به عربستان سعودی، در نشستی با حضور سران کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) شرکت خواهد کرد. این سفر که در تاریخ ۱۳ مه آغاز خواهد شد، به‌ویژه با توجه به تحولات اخیر در روابط آمریکا با کشور‌های عربی و نقش پررنگ‌تر عربستان سعودی در معادلات منطقه‌ای، از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گفته منابع عربی، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در حال آماده‌سازی برای ارسال نامه‌هایی به سران کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس جهت دعوت به این نشست است. این امر نشان‌دهنده علاقه عربستان به تقویت روابط خود با همسایگان و در عین حال بازسازی فضای دیپلماتیک منطقه‌ای با حمایت آمریکا است.

پیش از برگزاری نشست رسمی، ترامپ چندین دیدار دوجانبه با رهبران منطقه خواهد داشت که به‌نظر می‌رسد هدف از این دیدار‌ها تسریع در حل‌وفصل برخی اختلافات و تقویت همکاری‌های امنیتی و اقتصادی میان واشنگتن و کشور‌های عربی باشد. با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که در حال حاضر برنامه‌ای برای گسترش دعوت‌ها به دیگر کشور‌های عربی وجود ندارد، اگرچه این موضوع ممکن است با توجه به شرایط تغییر کند.

در ادامه سفر ترامپ، او پس از نشست شورای همکاری، به دوحه خواهد رفت تا با تمیم بن حمد، امیر قطر دیدار کند. سپس در تاریخ ۱۵ مه، رئیس‌جمهور آمریکا به ابوظبی سفر خواهد کرد تا با محمد بن زاید آل نهیان، رئیس‌امارات دیدار نماید.

با وجود این تحرکات دیپلماتیک، گزارش‌ها حاکی از آن است که ترامپ در این سفر به تل آویو نخواهد رفت. این موضوع احتمالاً به دلیل بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه و پیچیدگی‌های موجود در پرونده تبادل اسیران میان اسرائیل و گروه‌های فلسطینی است. دولت آمریکا به‌وضوح اعلام کرده که هیچ دستاورد سیاسی خاصی از این سفر در عرصه فلسطین انتظار نمی‌رود.

سفر ترامپ به عربستان، قطر و امارات، که به‌عنوان اولین سفر‌های خارجی رئیس‌جمهور آمریکا در سال جاری برنامه‌ریزی شده است، می‌تواند نشان‌دهنده تلاش واشنگتن برای تقویت روابط استراتژیک خود با کشور‌های خلیج فارس در سایه تحولات پیچیده منطقه‌ای باشد. این در حالی است که نگرانی‌ها درباره سیاست‌های آمریکا در قبال ایران و تحولات داخلی خاورمیانه همچنان به‌عنوان چالش‌های اصلی در روابط آمریکا با این کشور‌ها باقی مانده است.

منبع: اکسیوس

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار