سخنگوی دولت گفت: باید بدانیم که راه حل مسائل از دانشگاه عبور می‌کند و دانشگاه تنها مسیر برای حل مسائل و تولید نظریه توسعه است، ظرفیتی که ما در این سال‌ها استفاده بسیار کمی از آن داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان - فاطمه مهاجرانی روز دوشنبه در پنجمین آیین اهدای نشان علوم اجتماعی با عنوان «نشان دکتر غلامحسین صدیقی» که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: با وجود گسترش کمی و کیفی رشته‌های دانشگاهی میزان گسست ما با دانشگاه زیاد شده و نتوانسته‌ایم گفت وگوی میان جامعه و علم را برقرار کنیم.

وی با بیان اینکه در کشور ما جامعه، دانشگاه و صنعت با هم گفت وگویی ندارند، تصریح کرد: باید زبان گفت‌و‌گو را گسترش بدهیم و مسایل را مشترک بدانیم، ضروری است که بپذیریم همه در یک کشتی هستیم و این کشتی غیر از حرکت در مسیر علم، خرد و دانش به مقصد نمی‌رسد.

سخنگوی دولت با گرامیداشت مقام معلم گفت: جامعه ما علوم اجتماعی را به معنای واقعی در عرصه تصمیم گیری و سیاستگذاری به حساب نمی‌آورد درحالی که سیاستگذاری در راستای توسعه باید در مسیر دانشگاه و از مسیر رشته‌های دانشگاهی باشد.

مهاجرای اظهار کرد: وقتی به دانشگاه علوم اجتماعی، نگاهی غیرعلمی و امنیتی داشته باشیم یقینا این مجموعه علمی نمی‌تواند در مسیر توسعه شریک راهبردی ما و تولید نظریه برای توسعه، همیار و همراه سیاستگذار باشد.

وی افزود: اگر امروز ناترازی انرژی، آب و برخی بحران‌ها را داریم تنها راه حلی که به ذهن می‌رسد این است که به مردم بگوییم کمتر مصرف کنید، اما به کدام مردم؟ چه زمانی در این خصوص با مردم گفت‌و‌گو کرده‌ایم و کی به فهم مشترک رسیده‌ایم؟

سخنگوی دولت گفت: وقتی به این فهم مشترک رسیدیم که حکومت‌ها روی دستان و ستون جامعه بقا داشته و زیست می‌کند، آن وقت می‌توانیم با جامعه حرف بزنیم.

مهاجرانی اظهار کرد: تا وقتی با جامعه صحبت و گفت‌و‌گو نمی‌کنیم، کنشگر مرزی نیستیم و موضوعات را مشترک نمی‌دانیم به یقین مسایل ما نیز حل نخواهد شد.

به گفته وی، اگر بناست به این مهم دست یافته و مسایل را حل کنیم بدانیم که جای آن دانشگاه و همین سالن‌های دانشگاهی است تا موضوعات را به مسایل مشترک تبدیل کرده و بدانیم که راه حل مسایل فقط از دانشگاه عبور می‌کند و مسیر حل مسایل و تولید نظریه برای توسعه (در همه دنیا)، دانشگاه است.

پنجمین آیین اهدای نشان علوم اجتماعی با عنوان «نشان دکتر غلامحسین صدیقی» به همت انجمن جامعه‌شناسی ایران و با همراهی نهاد‌های دانشگاهی و علمی کشور با حضور چهره‌هایی همچون هادی خانیکی، علی ربیعی، سید حسین سراج‌زاده، سوسن باستانی، مقصود فراستخواه، سیامک زند رضوی، یونس شکرخواه و محمد میرزایی در تالار ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

نشان دکتر غلامحسین صدیقی، یکی از معتبرترین جوایز علمی در حوزه علوم اجتماعی در ایران به‌شمار می‌رود که با هدف پاسداشت میراث علمی و فکری استادان برجسته این حوزه، هرساله از سوی انجمن جامعه‌شناسی ایران اهدا می‌شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۹:۲۲ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
به خدمت خانم سخنگو باید عرض شود که اتفاقاً ، دانشگاه تنها مسیر توسعه نیست!
حوزه های علمیه و همچنین اتاقهای فکر و کرسی های آزاد اندیشی هم در این مسیر تاثیر گذار هستند و اگر
دانشگاه تکنیک را کشف می کند بقیه باید روشها و قوانین و مصلحت ها را تعیین کنند!
باید گفت خیلی بد است که دولتی به مسایل کلان مملکت ، حزبی و گروهی نگاه کند!
آخرین اخبار