
باشگاه خبرنگاران جوان - عبدالوحید واحدی، و خزانهدار سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با تأکید بر اهمیت بهرهگیری از سیستمهای هشدار سریع، ابزارهای پایش و نظارت هوشمند، سامانههای پدافند سایبری و ابزارهای فناوری اطلاعات در مدیریت بنادر، گفت: در صورت استفاده صحیح و مؤثر از فناوری اطلاعات، امکان پیشگیری از وقوع چنین حوادث تلخی در بندر شهید رجایی وجود داشت.
عضو هیات مدیره نصر هرمزگان افزود: فناوری اطلاعات بعنوان سپر دیجیتال در پدافند غیرعامل عمل میکند و استفاده از ابزارهای نوین، امنیت را در برابر تهدیدات تقویت میکند.
واحدی با اشاره به ظرفیتهای موجود در ادارات کل فناوری اطلاعات و سازمانهای نظام صنفی رایانهای استانی افزود: این نهادها میتوانند نقش موثری در استقرار نظام پدافند غیرعامل ایفا کنند و حضور آنها در فرآیندهای تصمیمسازی، به شکل محسوسی احتمال وقوع حوادث مشابه را کاهش خواهد داد.
عضو شورای مرکزی نصر کشور با طرح این پرسش که «جایگاه فناوری اطلاعات در بزرگترین اسکله تجاری کشور کجاست؟» گفت: برای جلوگیری از خطر تکرار حوادث مشابه در سایر بنادر کشور، بهویژه در حوزههای پرریسکی، چون حملونقل هوایی، ریلی و دریایی، استفاده از دانش و تجربه اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای و متخصصان فناوری اطلاعات، ضرورتی انکارناپذیر برای پیشگیری از حوادث است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت امنیت سایبری در سایر حوزهها، اظهار داشت: حتی در بخشهایی مانند بانکداری، بیمه و اپراتورهای ارتباطی که هزینههای زیادی برای امنیت سایبری صرف میشود، همچنان آسیبپذیری وجود دارد. در این زمینه، سازمان نظام صنفی رایانهای آمادگی دارد بهعنوان مشاور تخصصی در کنار سازمانها و شرکتها حضور داشته باشد و به تقویت زیرساختهای امنیتی و فناورانه کشور کمک کند.
منبع: سازمان نظام صنفی رایانهای کشور