مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس از برنامه‌ریزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی فارس خبر داد و گفت: ۶ مزرعه خورشیدی جدید با مجموع ظرفیت ۶ مگاوات تا تابستان سال جاری به بهره برداری خواهند رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - انرژی خورشیدی یکی از مهم‌ترین منابع انرژی‌های تجدیدپذیر می‌باشد که با توجه به تغییرات اقلیمی و محدودیت‌های منابع فسیلی، استفاده از این انرژی به عنوان یک منبع تجدیدپذیر و پاک، ضمن کمک به کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، موجب کاهش آلودگی هوا و محیط‌زیست نیز می‌شود.

با احداث نیروگاه‌های خورشیدی ضمن کمک به تأمین انرژی پایدار، گامی عملی برای کاهش ناترازی انرژی و افزایش استفاده از منابع پاک و تجدیدپذیر برداشته می‌شود که این اقدامات بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار را هم به دنبال دارد.

از سوی دیگر راه‌اندازی این نیروگاه‌ها می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید منجر شود؛ چرا که نیاز به نصب، نگهداری و تعمیر این نیروگاه‌ها، اشتغال‌زایی را افزایش داده و با افزایش تولید انرژی، می‌توان به توسعه صنایع وابسته و افزایش فعالیت‌های اقتصادی در منطقه نیز کمک کرد.

استان فارس از جمله استان‌هایی است که به‌دلیل برخورداری از تابش مناسب جزو مناطق مستعد برای استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی است.

متوسط میزان تابش این استان بین ۲ هزار تا ۲ هزار و ۲۰۰ کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال می‌باشد که این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است. این استان به طور میانگین دارای ۳۰۰ روز آفتابی در سال است که همین مسئله ظرفیت بالایی را برای تولید برق از انرژی خورشیدی فراهم کرده است که باید از آن بهره برد.

در همین راستا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس از برنامه‌ریزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی فارس خبر داد و گفت: در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و تأمین برق پایدار، شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گامی بلند برداشته و ۶ مزرعه خورشیدی جدید با مجموع ظرفیت ۶ مگاوات تا تابستان سال جاری به بهره برداری خواهند رسید.

حمیدرضا جلایر با بیان اینکه استان فارس از جمله استان‌های پیشگام در توسعه انرژی خورشیدی در کشور است، افزود: این پروژه‌ها که با مشارکت فعال بخش خصوصی در حال اجرا می‌باشند، در سه شهرستان اقلید، آباده و فسا، به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس تصریح کرد: بهره‌برداری از این ۶ مزرعه خورشیدی، نه تنها به تأمین برق پایدار کمک می‌کنند، بلکه فرصت‌های شغلی جدیدی را نیز در مراحل ساخت و بهره‌برداری ایجاد خواهند کرد.

او یادآورشد: این مزارع خورشیدی، که هرکدام از پانل‌های فتوولتائیک پیشرفته برای جذب نور خورشید و تبدیل آن به الکتریسیته پاک بهره می‌برند، نه تنها به افزایش ظرفیت تولید برق استان کمک می‌کنند، بلکه گامی مؤثر در جهت کاهش اتکا به منابع انرژی فسیلی و آلاینده محسوب می‌شوند. 

این مقام مسئول همچنین با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در این زمینه افزود: همکاری نزدیک با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، کلید تسریع در توسعه زیرساخت‌های انرژی پاک در کشور است و ما از این همکاری‌ها استقبال می‌کنیم.

جلایر خاطرنشان کرد: وزارت نیرو با هدف کاهش ناترازی‌های تولید و مصرف برق در اوج بار تابستان سال ۱۴۰۴، اجرای ۱۴ مگاپروژه را برنامه‌ریزی و در دستور کار خود قرار داده است که بی‌تردید با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق استان، به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حفظ محیط زیست نیز کمک شایانی خواهد شد.

حال در شرایطی که افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق، بار دیگر ناترازی در شبکه برق کشور را به یک چالش جدی تبدیل کرده، انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی، می‌تواند به عنوان ابزاری کارآمد برای کاهش ناترازی وارد میدان شود و بخشی از نیاز‌های انرژی استان فارس از طریق این انرژی خدادادی و پاک تامین شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.