وزیر نیرو گفت: در سال جاری تقاضای مصرف برق در همین تاریخ به ۵۷ هزار مگاوات رسیده که نسبت به سال گذشته افزایشی ۱۱ هزار مگاواتی را نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان - عباس علی‌آبادی، در جلسه هم‌اندیشی با مجمع نمایندگان استان تهران در شرکت توزیع برق تهران بزرگ برگزار شد، با اشاره به دستاورد‌های صنعت برق ایران در چهار دهه گذشته اظهار داشت: صنعت برق ایران صنعتی پرافتخار است که بر اساس آمار و ارقام جهانی در بخش‌های تولید، توزیع و انتقال از بسیاری کشور‌های منطقه و حتی جهان جلوتر است.

وی افزود: اگرچه در صنعت برق نواقصی نیز وجود دارد، اما با تلاش و برنامه‌ریزی دقیق، این نواقص نیز قابل رفع است. وزارت نیرو در دولت چهاردهم با دو راهبرد اساسی شامل افزایش ظرفیت تولید در بخش‌های حرارتی و تجدیدپذیر و نیز مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق مسیر مقابله با ناترازی برق را در پیش گرفته است.

علی‌آبادی با اشاره به اینکه تقاضای مصرف برق کشور در ۱۶ اردیبهشت‌ماه سال گذشته ۴۶ هزار مگاوات بود، تصریح کرد: در سال جاری تقاضای مصرف برق در همین تاریخ به ۵۷ هزار مگاوات رسیده که نسبت به سال گذشته افزایشی ۱۱ هزار مگاواتی را نشان می‌دهد. این افزایش عمدتاً ناشی از گرمای زودرس و ورود زودهنگام سامانه‌های سرمایشی به مدار بوده است.

 وی در ادامه به ظرفیت تولید برق حرارتی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر‌های کشور اشاره کرد و در این خصوص گفت: ظرفیت تولید برق حرارتی کشور که سال گذشته در این بازه زمانی ۴۰ هزار مگاوات بود، امسال به بیش از ۴۵ هزار مگاوات رسیده است. همچنین تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر از ۳۰۰ مگاوات در سال گذشته به ۷۰۰ مگاوات در سال جاری افزایش یافته است و تولید نیروگاه‌های پراکنده نیز از ۱۰۰۰ مگاوات به ۱۳۰۰ مگاوات رسیده است.

وزیر نیرو همچنین با اشاره به واردات برق از کشور‌های همسایه بیان کرد: در همین بازه زمانی سال گذشته، ۳۰۰ مگاوات واردات برق داشتیم که این رقم در سال جاری به ۵۰۰ مگاوات افزایش یافته است.

وی درباره وضعیت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور گفت: به دلیل کاهش ذخایر آب سد‌های دارای نیروگاه برقابی در حال حاضر تمام ظرفیت برق‌آبی کشور در مدار قرار ندارد. ذخایر آب سد‌ها برای ماه‌های تیر و مرداد که عمق ناترازی افزایش می‌یابد، ذخیره شده است. همچنین نیروگاه اتمی بوشهر به دلیل انجام تعمیرات دوره‌ای فعلاً از مدار خارج شده و قرار است در تابستان وارد مدار شود.

علی‌آبادی در خصوص سایر مشکلات پیش روی صنعت برق در فصل گرم سال جاری ادامه داد: نیروگاه‌های حرارتی نیز به‌دلیل مشکل تأمین سوخت در فصل سرد سال فرصت کافی برای انجام تعمیرات دوره‌ای نداشتند و این امر باعث شده تعمیرات برخی واحد‌های نیروگاهی تا هم اکنون ادامه داشته باشد.

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر تأمین برق صنایع، بیان کرد: برق صنایع کوچک و کارگاهی بدون محدودیت تأمین می‌شود و برق صنایع متوسط نیز با حداکثر توان ممکن تأمین خواهد شد. اما صنایع بزرگ انرژی‌بر مطابق ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق موظف به احداث نیروگاه خودتأمین بوده‌اند. متأسفانه بسیاری از این صنایع به این مسئولیت قانونی عمل نکرده‌اند که جای گلایه دارد.

وی افزود: با این وجود وزارت نیرو نهایت تلاش خود را برای تأمین برق این صنایع نیز انجام خواهد داد تا وقفه‌ای در فعالیت‌های تولیدی کشور ایجاد نشود.

وزیر نیرو با اشاره به سازوکار‌های مدیریت مصرف برق گفت: قیمت برق بر اساس قانون مصوب مجلس به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد. این روند با هدف ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف در مشترکان پرمصرف و سوق دادن آنان به سمت بهینه‌سازی مصرف طراحی شده است.

وی در ادامه به اقدامات نظارتی وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: در سال جاری بیش از ۲۵۸ هزار دستگاه استخراج رمزارز (ماینر) غیرمجاز کشف و امحا شده است. هر یک از این دستگاه‌ها معادل مصرف برق یک ماه ۱۰ خانواده برق مصرف می‌کردند.

علی‌آبادی افزود: این اقدامات در راستای بهینه‌سازی مصرف و مدیریت ناترازی صورت گرفته و ادامه خواهد یافت. با این حال، برای توفیق حداکثری در این مسیر، نیازمند همکاری و هم‌افزایی سایر ارگان‌ها، به‌ویژه مجلس شورای اسلامی هستیم.

وی در پایان با اشاره به لزوم تغییر ساعت رسمی کشور در فصل گرم سال اظهار کرد: تغییر ساعت ادارات اگرچه مؤثر است، اما به تنهایی کافی نیست و در برخی موارد منجر به مشکلاتی برای خانواده‌ها می‌شود. تغییر ساعت رسمی کشور می‌تواند به کاهش مصرف برق تا بیش از ۱۰۰۰ مگاوات کمک کند. امیدواریم مجلس شورای اسلامی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.‌

منبع: وزارت نیرو

برچسب ها: تولید برق ، مصرف برق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
اینم از مدیریت انقلابی برق به عراق میده حالا میخاد از دیگران برق وارد کنه
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۸:۱۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
به سادگی میتوان فهمید مشکل از کجا آب میخوره.بخش اعظم برق در بخش صنعت و کشاورزی مصرف میشه.واحدهایی که قیمت برقشون اونقدر ارزانه که میشه گفت رایگانه.اما نه برای صنعت و کشاورزی.بلکه برای استخراج رمزارز!!!!واقعا شرم اوره که دولت در شناسایی مصرف کنندگان این چنینی ناتوانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
خدا وکیلی شما دیگه خیلی وقیح هستید. با این وضعیت قطعی برق اصلا روتون میشه از این فرمایشات بکنید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
چرا قبوض برق دوماهه است در حالیکه گاز و آب یکماهه است پلکانی برق بشدت به مردم فشار وارد می کند و هیچ کس پاسخگو نیست
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۷:۱۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
اقتصاد ورشکسته و راکد ایران چرا باید مصرف برقش حدود ۳۰ درصد بره بالا
یک چیزی این وسط مبهمه
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۱۷:۰۹ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
آنان هم جیب مردم را خالی می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
همیشه ک برق نیس چطو. افزایشی میشه؟؟؟؟ گرم شاید مصرف کنیم حرف مزخرف میزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴
بنظرم باید با اداره های خصوصی که در نیمه شب نیز لامپ و بعضا کولر آنها روشن مانده، بشدت برخورد کنیم . مخصوصا برخی از فروشگاه ها و هایپرمارکت‌هایی که بیش از اندازه از لامپ‌ها و چراغ ها استفاده نادرست می‌کنند.
آخرین اخبار