
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - حسینعلی امیری استاندار فارس، در جمع روسای دانشگاههای فارس و کشور، از بیتوجهی به آمایش دانشگاهها به عنوان خیانتی به نظام آموزش عالی یاد کرد و کیفیت فارغالتحصیلان برخی دانشگاهها را شاهدی بر این مدعا دانست.
او با انتقاد از شیوه گسترش بیرویه مراکز آموزش عالی در کشور، گفت: «ما در ایجاد دانشگاهها همچون شعب بانک عمل کردهایم.
امیری بر ضرورت تحلیل مبتنی بر محتوا در آمایش آموزش عالی تأکید کرد و خواستار شفافسازی وضعیت دانشگاهها در تحقق اهدافشان شد.
او با اشاره به بینالمللی شدن تمرکز دانشگاههای دنیا، بر لزوم مواجهه دانشگاههای ایران با پدیدههای علمی جدید و تولید علم به جای مونتاژ علم، تأکید کرد و از رهبر معظم انقلاب برای حمایت از فعالیتهای هوش مصنوعی (با وجود در مرحله نسل سوم بودن آن) تشکر کرد.
او این رویکرد را الگویی بر تولید علم همچون دانشمندان گذشته مانند ابن سینا و رازی دانست.
استاندار فارس همچنین خواستار لغو قانون محدودیت تابعیت مضاعف برای اعضای هیأت علمی شد و آن را مانعی برای جذب اساتید برجسته دانست و با اشاره به رواج تابعیت مضاعف برای اعضای هیأت علمی در بسیاری از کشورهای جهان، لغو این قانون را گامی ضروری در جهت بینالمللیسازی آموزش عالی ایران و جذب نخبگان دانست.
در ادامه، امیری بر تجاریسازی محصولات پارکهای علم و فناوری تأکید کرد و خواستار حمایت شتابدهندهها از شرکتهای دانشبنیان برای تجاریسازی محصولات و انتقال آنها به شهرکهای صنعتی شد.
او همچنین از وزیر علوم درخواست کرد تا زمینه بازدید روسای پارکهای علم و فناوری از پارکهای سراسر دنیا را فراهم کند تا دیدگاه مدیریتی آنان ارتقا یابد و امیری بر لزوم باز کردن درهای کشور به روی دانشمندان و نخبگان تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری تولیت حرم شاهچراغ نیز بر اهمیت تمرکز در انجام وظایف تأکید کرد و با اشاره به تجارب خود در دانشگاهها، اظهار داشت که تمرکز کامل بر یک کار، منجر به فهم عمیق آن میشود.
کلانتری این اصل را برگرفته از آموزههای اسلامی دانست و افزود که تمرکز، مدیریت جوانب مختلف وجود انسان را به دنبال دارد، همانطور که در توجه به خداوند نیز مشهود است.
تولیت حرم شاهچراغ(ع) با بیان اینکه گاهی در تربیت افراد، نقطه شروع مشخص نیست، به آیهای قرآنی اشاره کرد که انسان را به خودسازی دعوت میکند.
او تأکید کرد که بینتیجه ماندن تلاشهای تربیتی، میتواند ناشی از عدم پاکی درون و تناقض میان گفتار و عمل باشد.
کلانتری با اشاره به آیات قرآن، مسئولیت مدیران را در خودسازی بیشتر دانست و گفت: در پیشگاه خداوند، حرف بدون عمل ممنوع است. تمرکز بر کار و خودسازی، کلید حل بسیاری از مشکلات است.
۴ طرح رفاهی دانشگاهیان سراسر کشور در شیراز رونمایی شد
در آیین اختتامیه اجلاس معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاهها و مراکز آموزشی، پژوهشی و پارکهای علم و فناوری سراسر کشوربا حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، از چهار طرح مرتبط با مراکز آموزش عالی و دانشگاهها و رفاه دانشگاهیان رونمایی شد.
طرح تحولی مرکز هیئتهای امنا و هیئتهای ممیزه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع با عنوان «آییننامه استخدامی اعضای غیرهیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری» نخستین طرحی بود که در این مراسم رونمایی شد.
وحدت رویه، شفافسازی، یکپارچه کردن قوانین، ایجاد عدالت، افزایش انگیزه، ارتقاء سطح تعهد فردی و سازمانی، ایجاد امنیت و رضایت شغلی، تکیه بر خرد جمعی، تجربه دانشگاهها و بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی، تغییر در نظام مدیریت و ارزیابی عملکرد، ارتقاء و تشویق اعضا، حفظ کرامت انسانی اعضا در راستای حفظ و تعالی ارزشهای نظام آموزش عالی کشور از جمله اهداف این طرح اعلام شده است.
همچنین در این مراسم از طرح «تأمین مسکن اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی» رونمایی شد که برای آن ۶۶۴ هکتار زمین اختصاص داده شده است و ۳۶ دانشگاه در ۲۳ استان هم در اجرای آن مشارکت دارند و برای آن باید طرحهای توجیهی و نقشههای تفکیکی ۳۲ هزار واحد مسکونی تهیه شود.
طرح دیگر «طراحی و ساخت نیروگاههای خورشیدی» بود که در این مراسم رونمایی شد و در قالب آن افزایش ۱۰۰۰ میلیارد ریالی اعتبار ردیف مدیریت سبز، ارائه بسته پیشنهادی تأمین مالی تا سقف ۱۰۰ مگاوات و تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر صورت میگیرد.
طرح چهارم هم «طراحی و ساخت خوابگاههای متأهلی» بود که در آن افزایش صددرصدی ظرفیت خوابگاههای متأهلی، شروع عملیات ساخت ۵۰۰۰ واحد جدید، برنامهریزی برای ساخت ۲۵ هزار واحد جدید و رشد ۳۱۴ درصدی اعتبارات خوابگاه متأهلی در سال ۱۴۰۴ دیده شده است.