
باشگاه خبرنگاران جوان - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه دولت هوشمند چارچوبی کلی برای حل برخی مسایل نظام اداری است، گفت: اقدامات و برنامه های تحقق دولت هوشمند در دو سه دهه اخیر، به مانعی در مسیر تحقق این هدف تبدیل شده است.
علاءالدین رفیع زاده با اعلام این مطلب اظهارکرد: بین مفاهیم دولت هوشمند، دولت الکترونیک یا مکانیزاسیون تفاوت وجود دارد، در برهه ای شاهد رقابت برای ایجاد زیرساخت و پایگاه های داده و اطلاعات بودیم تا جایی که هر دستگاه با صرف بودجه کلان نسبت به ایجاد چنین زیرساخت و پایگاهی اقدام کرد. در حال حاضر دستگاهی 60- 70 پایگاه داده دارد.
رفیع زاده افزود: برغم تجمیع داده ها در پایگاههای مختلف، امکان استفاده از آنها به دلایل مختلف از جمله عدم برخورداری از دقت و استاندارد وجود ندارد. باید میان سامانه های مختلف تعامل ایجاد کرد تا بتوانیم مدیریت داده ها را انجام دهیم.
معاون رییس جمهور با اشاره به ایجاد رقابت در تولید اپلیکیشن و نرم افزار خاطرنشان کرد: از سوی دستگاهها سامانه، نرم افزار، اپلیکیشن های متعددی ایجاد شده است بدون اینکه امکان اتصال آنها به یکدیگر وجود داشته باشد.
رفیع زاده با انتقاد از عدم هم پوشانی سامانه ها و اپلیکیشن ها و ... گفت: با وجود اینکه هزینه های بالا در ایجاد سامانهها امکان بهره مندی از خدمات آنها به دلیل عدم تطابق استانداردها، عدم امکان تطبیق داده ها، نبود داده های استاندارد و دعوای بین دستگاههای متولی وجود ندارد.
وی با اشاره به ایجاد رقابت برای هوش مصنوعی اظهارکرد: در حال حاضر نمی دانیم متولی این بخش کیست و هماهنگی ها به چه نحوی باید انجام شود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه اصلاحات در روند تحقق دولت هوشمند باید با توجه به تمام ویژگی های وضع موجود انجام شود، گفت: نیاز به آسیب شناسی از وضع موجود و صحت سنجی داده ها داریم. پیش از این، اقدامات به صورت جزیره ای انجام شده که باید فکری به حال آن میکردیم. این صحبت به معنای توقف فرآیند نیست.
این مقام مسئول با اشاره به تدوین سند دولت هوشمند افزود: تلاش داریم که برای ثبت و جمع آوری داده ها، استانداردی را تعریف کنیم. باید دولت هوشمند را یک چهارچوب کلی در نظر بگیریم که می خواهد همه این مسائل را حل کند.
رفیع زاده ادامه داد: سند دولت هوشمند با تفکر اداری سنتی قابل اجرا نخواهد بود به همین دلیل تلاش کردیم از ظرفیت بخش خصوصی، شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها در این مسیر بهره مند شویم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تاکید بر اینکه تحقق دولت هوشمند به مدیریت داده ها مبتنی است، خاطرنشان کرد: باید از داده های موجود به درستی استفاده کرده و البته آنها را پالایش کنیم.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر کفایت قوانین و مقررات برای تحقق دولت هوشمند گفت: ما در این زمینه به اندازه کافی قوانین و مقررات داریم بنابراین تحقق دولت هوشمند نیازمند پیگیری است.
منبع: سازمان اداری و استخدامی