
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیکخوی متین- احمد قدیری ابیانه کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با شبکه خبر درباره آتش بس هند و پاکستان اظهار کرد: درگیری و تنش میان هند و پاکستان سابقه طولانی دارد و چند جنگ تمام عیار و چندین تنش نظامی محدود را این دو کشور در گذشته با یکدیگر داشتند و آخرینش هم همین تنش روزهای اخیر است که فعلا به اتش بس رسیده است.
قدیری ابیانه بیان کرد:با توجه به چندین مرتبه تنش و درگیری و رسیدن به آتش بس برخی عنوان میکردند که این بار هم همانند گذشته زد و خوردی بوده و این آتش بس مانند گذشته پایدار خواهد بود، اما معتقدم این آتش بس بسیار شکنندهتر از دفعات قبلی است و این گونه نخواهد بود که شاهد درگیری نباشیم و احساس می کنم که خیلی زودتر شاید حدود یک ماه دیگر این جنگ میان دو کشور مجدد آغاز شود.
این کارشناس مسائل بین المللی معتقد است علاوه بر همان مولفههای اختلاف ساز قبلی که منجر به تنش و جنگ شده مانند موضع کشمیر. رقابتهای نظامی و منطقهای همچنان وجود دارد و یک سری مولفه جدید هم به این ماجرا اضافه شده و باعث شده آتش بس شکنندهتر از همیشه شود.
هند دست به اقدامی زده است ک تا به حال بی سابقه بوده است. بستن سر منشاهای رود سن که حیات و زندگی و اقتصاد کشاورزی پاکستان به آن وابسته است این نکته بسیار مهمی بوده. اتفاق که همچنان توسط هندیها ادامه پیدا کرده است
قدیری ابیانه تاکید کرد: هندیها از این موضوع به عنوان اهرم بزرگی علیه پاکستان استفاده میکنند و حاضر نیستند که این اهرم را از دست بدهند و دلیل دیگر این است که همچنان برخی خلبانهای هندی اسیر پاکستانیها هستند.
همچنین نظم جهانی به واسته حمله اسرائیل به غزه و سایر مسائل از بین رفته و آمریکا به عنوان مثلا کلانتر جهانی خود به عنوان ناقض بزرگ حقوق بین الملل تبدیل شده است. این نشان میدهد که دنیا احساس میکند که اکنون قانون حاکم، قانون جنگل است و هیچ منطق بین المللی وجود ندارد.
قدیری ابیانه بیان کرد:جنگ هند و پاکستان از این جهت اهمیت دارد که صف آرایی قدرتهای جهانی را پشت بند این جنگ خواهیم دید. صهیونیستها حامی هند هستند و آنها حمایت آشکار و مستقیم آمریکا و صهیونیستها را دارند و از آنطرف هم پاکستان قدرتی مانند چین را حامی خود دارد و کشورهای اسلامی هم حامی آنها هستند.
ما هم تلاش برای میانجی گری را انجام دادیم و میدانیم که ناامن شدن پاکستان و درگیرشدن آنها در موضوع نظامی باعث میشود تسلطشان در کشور خودشان کم شود و با توجه به گروههای مسلح که در آن کشور وجود دارد ممکن است در مرزهای شرقی مشکلاتی را هم ما تجربه کنیم.