مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی به ارزش ۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: با افتتاح این طرح‌ها سه محصول بار اول به سبد محصولات صنعت پتروشیمی کشور افزوده می‌شود.

حسن عباس‌زاده امروز در نشست خبری در بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اینکه ظرفیت کنونی صنعت پتروشیمی هم‌اکنون حدود ۹۷ میلیون تن است، اظهار کرد: پارسال حدود ۴۲ میلیون تن محصول نهایی پتروشیمی بدون احتساب خوراک بین مجتمعی به ارزش ۲۴ میلیارد دلار در صنعت تولید شد که ۲۹ میلیون تن به ارزش ۱۳ میلیارد دلار صادر شد و ۱۳ میلیون تن به ارزش حدود ۱۱ میلیارد دلار در داخل به فروش رفت. 

وی با بیان اینکه امسال ۱۵ طرح پتروشیمی با سرمایه مجموع ۶ میلیارد دلار به بهره‌برداری می‌رسد که حدود ۸ میلیون تن به ظرفیت صنعت می‌افزاید، تصریح کرد: برآورد می‌شود از ۸۳ میلیون تن محصول تولیدی در ۱۴۰۴، ۳۵ میلیون تن صادر شود و ۱۶ میلیون تن در داخل به فروش برسد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه از طرح‌هایی که امسال به بهره‌برداری می‌رسند، تنها یک طرح خوراک گازی است، ادامه داد: ۳ محصول بار اول امسال به سبد محصولات پتروشیمی اضافه می‌شود و ظرفیت صنعت تا پایان سال به حدود ۱۰۶ میلیون تن می‌رسد و تولید واقعی ۸۳ میلیون تن برآورد می‌شود.

افزایش ۹۰۰ میلیون مترمکعبی خوراک گازی

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه افزون بر ۱۵ طرح پتروشیمی، چهار طرح نیز در زمینه تأمین خوراک امسال افتتاح می‌شود، بیان کرد: بخشی از طرح‌های تأمین خوراک ازسوی پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس در طرح جمع‌آوری گازهای مشعل شرق کارون محقق می‌شود به‌طوری‌که از ۵۵ مشعلی که در این طرح باید خاموش شود، امسال ۱۴ مشعل خاموش می‌شود و گاز جمع‌آوری شده در صنعت استفاده می‌شود. ۱۰ مشعل نیز از اسفند پارسال تا چند روز گذشته خاموش شد.

عباس‌زاده به طرح ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ به‌عنوان طرح دیگر تأمین خوراک اشاره و اظهار کرد: این طرح امسال نهایی می‌شود و تا شهریور به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین طرح به‌سوزی گازهای مشعل ازسوی پتروشیمی مارون نیز طرح دیگری است.

وی مقدار سرمایه‌گذاری ۴ طرح‌ تأمین خوراک که امسال به بهره‌برداری‌ می‌رسد را ۴ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: امسال ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز از جمع‌آوری مشعل‌ها و ۸۵۰ بشکه میعانات در روز نیز از ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ به‌عنوان خوراک به صنعت بازمی‌گردد.

توسعه بازارهای صادراتی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه سه تجهیز بار اول امسال در اجرای طرح‌های پتروشیمی رونمایی می‌شوند، افزود: استفاده حداکثری از توان سازندگان داخلی در اجرای طرح‌های پتروشیمی در دستور کار است.

عباس‌زاده بر برنامه این شرکت برای توسعه بازار صادراتی صنعت پتروشیمی تأکید کرد و ادامه داد: در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه نفت امسال، رئیس‌جمهوری نیز در بازدید از غرفه‌ شرکت‌های پتروشیمی با اشاره به محدودیت‌های فعلی بازار صادراتی پتروشیمی ایران که عمدتاً به چند کشور محدود شده است، بر لزوم توسعه بازارهای جدید تأکید کرد. 

وی با بیان اینکه مطالعه بازارهای هدف در کشورهای مختلف به صورت مدون در حال انجام است، گفت: پس از تکمیل مطالعات، برای هر کشور سند اختصاصی صادرات محصولات پتروشیمی ایران تدوین می‌شود تا مشخص شود چه محصولاتی با ظرفیت صادرات به این مناطق وجود دارد.

گسترش صادرات به کشورهای همسایه

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه افزون بر کشورهای آفریقایی، رئیس‌جمهوری بر گسترش صادرات به کشورهای همسایه شامل عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه نیز تأکید داشتند و این کشورها نیز در اولویت برنامه‌های بازاریابی قرار گرفته‌اند و اسناد مربوط به این کشورها نیز در حال آماده‌سازی است، اظهار کرد: رئیس‌جمهوری تأکید داشتند که این اسناد در اختیار نهاد ریاست جمهوری قرار خواهد گرفت تا اعضای دولت در سفرهای خارجی از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کنند.

براساس این گزارش پتروشیمی اروند در سال مالی ۱۴۰۲، موفق شده ۴.۶هزار میلیارد تومان سود خالص ثبت کند و فروش سالانه‌ی خود را به رقم خیره‌کننده ۱۹.۵ هزار میلیارد تومان ارتقا دهد. این نتایج حاصل از میزان فروش و سود خالص، پتروشیمی اروند را در جرگه یکی از سودآورترین شرکت‌های پتروشیمی ایران نشانده است، تا آنجا که طی سه سال اخیر، مجموع سودآوری این شرکت از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است

استراتژی هدفمند توسعه صادرات

اروند پس از تکمیل زنجیره تولیدات متنوع خود، نگاهش را به فراسوی مرزهای ایران معطوف کرد و استراتژی «توسعه صادرات» را در دستور کار قرار داد. آمارها و اطلاعات بدست آمده از حوزه صادرات محصولات پتروشیمی ایران بر موفقیت این شرکت در راهیابی به بازارهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دلالت دارد. به‌گونه‌ای که  این شرکت توانسته سهم صادراتی خود را در بازارهای مختلف به‌ویژه بازار عراق، کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه و آسیای مرکزی، به‌طور مستمر افزایش دهد. 
صادرات پرطرفدار اروند در این بازارها عمدتاً شامل محصولات با ارزش افزوده بالا مانند PVC و کاستیک سودا می‌شود محصولاتی که در صنایع گوناگون کاربرد چشمگیر دارد.
در حال حاضر، بازار جهانی و منطقه‌ای  PVC ‌با توجه به نقش‌آفرینی آن در صنایع ساختمانی، خودروسازی، لوازم‌خانگی و بسته‌بندی، با تقاضای فزاینده مواجه است با نگاه به این واقعیت، «اروندی‌ها» با هوشمندی در برنامه توسعه صادرات خویش از طریق تنوع‌آفرینی در گریدها، توانستند بخش عمده‌ای از این تقاضا را پاسخ داده و موقعیت پایداری در بازارهای بین‌المللی پیدا کنند.

 

برچسب ها: بنزین ، پتروشیمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار