محمد میرکیانی طراح و نویسنده بسیاری از برنامه‌های قصه‌گویی گفت: متن کتاب «شب‌های شیرین» را به شکل قصه تنظیم کردم و پایان تمام داستان‌ها طنز، شادی‌بخش، امید آفرین و عاری از خشونت است.

باشگاه خبرنگاران جوان - به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، جشن امضاء محمد میرکیانی، نویسنده نام آشنای کودک و نوجوان یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور جمعی از کودکان و نوجوانان و خانواده‌های آنها در غرفه کانون در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

محمد میرکیانی از اوایل سال ۱۳۷۸ تا اواخر ۱۳۷۹ مدیریت انتشار کانون پرور فکری کودکان و نوجوانان و سردبیری برخی برنامه‌های رادیویی مانند «از سرزمین نور» و «از گفته‌ها تا ناگفته‌ها» را بر عهده داشته است.

 او مدتی به عنوان مشاور مدیرعامل شرکت صبا فعالیت می‌کرد و پس از آن به عنوان کارمند در سازمان صدا و سیما مشغول به کار شد و دارای مدرک دکترای هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

نوشتن۲۰۰ نمایشنامه برای کودکان

میر کیانی تا حدود ۲۰۰ نمایشنامه کوتاه و بلند برای کودکان نوشته و تنظیم کرده است. آثار منتشر شده او شامل بیش از ۸۰ کتاب برای کودکان و نوجوانان است. مجموع داستان‌های چاپ‌شده‌اش برای همه گروه‌های سنی در قالب داستان کوتاه، بلند ورمان نزدیک به ۸۰۰ عنوان را شامل می‌شود.

او هم‌چنین بیش از ۲۵ کتاب پژوهشی درباره ادبیات کهن عامیانه ویژه گروه سنی کودک و نوجوان از جمله کتاب پژوهشی «درباره ادبیات عامیانه برای نوجوانان» را تالیف کرده است.

طراح بسیاری از برنامه‌های قصه‌گویی بودم

میرکیانی با بیان این‌که در دهه ۶۰ نویسنده و سردبیر بسیاری از برنامه‌های رادیویی بودم، عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد برنامه را به طور قصه می‌نوشتم و تقدیم رادیو می‌کردم. متن را به شکل قصه می‌نوشتم، می‌خواندم و دست‌انداز‌های آن‌را رفع و در اختیار گویندگان قرار می‌دادم.

او اظهارداشت: کلاس‌های قصه‌گویی در صدا و سیما و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشتم. طراح بسیاری از برنامه‌های قصه‌گویی بودم. در سال ۱۳۷۵ که عضو شورای انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودم طرح جشنواره قصه‌گویی را به شمس‌الدین رحمانی دادم و در دو دوره از جشنواره قصه‌گویی کانون جایزه گرفتم.

لحظه‌های خوب شب برای کودکان با قصه

میرکیانی در مورد کتاب «شب‌های شیرین» که بسیار پرفروش شده است، تصریح کرد: این کتاب، کتاب قصه‌گویی است و همان کاری را می‌کند که مربیان کانون، پدرها، مادرها، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها انجام می‌دهند.

او که حدود ۱۰ سال به عنوان سردبیر و نویسنده با برنامه «قصه ظهر جمعه» در رادیو همکاری داشت، بیان کرد: متن کتاب «شب‌های شیرین» را به شکل قصه تنظیم کردم. پایان تمام داستان‌ها طنز، شادی‌بخش، امید آفرین و عاری از خشونت است تا بچه‌ها با لحظات خوب شب را سپری کنند.

سنجش بچه‌ها با «شب‌های شیرین»

 این نویسنده با بیان این‌که «قصه‌های شیرین» مشتمل بر۱۱۱ قصه است، افزود: پدر و مادر‌ها می‌توانند بچه‌ها را به گونه‌ای با این کتاب بسنجند. ۱۰، ۱۲ قصه از این کتاب را بخوانند و بعد ببینند که بچه از کدام قصه خوشش آمده است و آن را تحلیل کنند.

میرکیانی که از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴ به مدت ۲ سال سردبیر مجله سوره نوجوان بود، ادامه داد: پدر و مادر بررسی کنند چه اتفاقی در آن داستان افتاده که بچه را جذب کرده است، زیرا خیلی اوقات آرزوها، خواسته‌ها و نیاز‌ها کودکان در داستان نهفته است.

غرفه کانون در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران میزبان ۶ نویسنده و شاعری است که سال‌ها برای کودکان و نوجوانان فارسی‌زبان قلم زده‌اند و شعر سروده‌اند و آثار نوشتاری و داستان خلق‌کرده‌اند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با برپایی دو غرفه دیگر در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در سالن ناشران عمومی (شبستان)، راهرو ۱۸، غرفه شماره ۵۸۱ و سالن ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) هم‌چنین بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به نشانی book.icfi.ir حضور دارد.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار