بحث مازاد شدن پیاز تولیدی جیرفت این روزها نقل هر کوی و بازاری است اما تدبیر مردم برای کمک به کشاورز از آن جالب‌تر است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرضیه السادات حسینی راد - بحران تولید چندبرابری پیاز در جنوب کرمان و به ویژه در شهرستان جیرفت داد کشاورزان را درآورد و خسارت هایی را به بار آورد، اینکه مشکل واقعا کجاست که به نظر می رسد باید بررسی و برای آن فکری شود یک طرف، اما اینکه چگونه برای رفع این خسارت و مشکل برخی از کسانی که فکرش را هم نمی کنیم هم پای کار آمدند هم قابل تامل است.

رئیس جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان طی دو هفته اخیر در جلسه الگوی کشت استان که برای اولین بار برگزار شد با بیان اینکه برنامه ما زیرکشت بردن ۹۳۰۰ هکتار  برای تولید پیاز در دو طرح پاییزه و طرح بهاره بوده است گفت: در نهایت شاهد کاشت ۲۳ هزار هکتار پیاز بودیم و این کاشت چندبرابری بحرانی برای کشاورز و دولت  ایجاد کرد.

در روز‌های آینده گزارشی درخصوص علت پیدایش این وضعیت منتشر خواهیم کرد، اما امروز قصد داریم از تلاش بی وقفه نیرو‌های مردمی برای کمک به پیازکاران جنوب کرمان بگوییم.

وقتی اولین بار‌های پیاز رایگان  جنوب به شهرکرمان رسید و به شکل کاملا رایگان در حاشیه شهرکرمان توزیع شد بسیاری از گروه‌های مردمی با رد توزیع رایگان نعمت الهی آستین همت بالا زده و با تقبل هزینه کارگر وحمل باربه دیگر نقاط کشور به کشاورزان و دولت کمک بزرگی کردند.

امداد تشکل های مردمی در رفع بحران پیاز جیرفت

یکی از گروه‌های بزرگ مردمی در شهرکرمان طی چندین مرحله با تقبل هزینه‌های جانبی، پیاز مازاد برنیاز کشاورزان جنوبی را به مرکز استان آورده و با قیمت‌های ۴ هزار و ۵۰۰ تومان و ۶ هزار تومان به فروش رساندند؛ این مسئله از چند جهت اهمیت داشت.

اهمیت اول کار شنیدن صدای کشاورز خسارت دیده و بی تفاوت نبودن درقبال آن بود و در درجات بعدی کمک به رفع بخشی از خسارت حتی جزئی به کشاورز بود و از همه مهم تر اینکه کار به دست مردم در نهایت به سامان می‌رسد.

آقای اکبری یکی از اعضای این گروه‌های مردمی با اشاره به اینکه هدف جلوگیری از گناه کبیره اسراف بود گفت: هزینه حمل بار از جیرفت به کرمان و کارگر تقبل شد و چندین بارچند تنی به مرکز استان تاکنون آورده و بین خریداران در شهرکرمان توزیع شد، نکته اصلی مسئله خرید مستقیم ما از پیازکار است با این امید که التیامی کوچک برسختی وارد شده به او باشد.

وی با بیان اینکه هزینه کارگر و حمل بار از جیرفت به کرمان میلیونی است و اغلب توسط دوستان تامین می شود، می‌گوید: مصلی کرمان نیز کمک بزرگی برای این مسئله کرد و در یکی از پارکینگ‌های مصلی روزانه بار ارسالی از جیرفت به فروش می‌رود و زحمت کار دوستان در فضای مجازی اطلاع رسانی در این خصوص است به گونه ای که هر روز بر تعداد مشتریان پیاز افزوده می شود.

فضای مصلی در شب گرم اردیبهشت ماه زیاد شلوغ نیست، اما توری‌های ۱۰ کیلو و ۱۵ کیلویی پیاز روی هم دیده می‌شوند، گویا چندمین روز از فروش پیاز است و اغلب بازار مردمی از خرید این محصول اشباع شده است ولی افراد زیادی از مساجد و تکیه ها و مراکزی که جمعیت بالا دارند نیز برای تهیه پیاز مورد نظر به اینجا آمده اند.

امداد تشکل های مردمی در رفع بحران پیاز جیرفت

خانم ذهاب یکی از فعالین حوزه تشکیل‌های مردمی است او نیز اعتقاد دارد ما این اقدام را برای جلوگیری از اسراف نعمت الهی و نیز کمک به کشاورز انجام دادیم.

وی با قدردانی از تلاش دوستان در این گروه مردمی می‌گوید: قطعا اگر دوستان آستین همت بالا نزده بودند این حجم پیاز درجنوب کرمان خراب شده وخسارت چند برابر بود.

وی به همراه چندنفر دیگر در طول سال محصولات تولیدی را از تولیدکننده به دست مردم می رسانند و این روش حذف واسطه و دلال هایی است که به افزایش نجومی قیمت دامن می زنند را به دنبال دارد.

 تهرانی‌ها پیاز جیرفت را توزیع کردند

آقای احسان کریمی یکی از اعضای گروه اقتصاد مردمی است که در تهران فعالیت می کند.

کریمی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: از آنجا که گروه‌های ما در استان ها با یکدیگر در ارتباط هستند از طریق دوستان فعال مردمی کرمان مطلع شدیم حجم زیادی از پیاز کشاورزان بر زمین باقی مانده است.

وی افزود: تاکنون سه تریلی ۲۵ تنی از پیاز چیرفت را در شهر تهران و از طریق مردم و خانواده ها توزیع کردیم.

کریمی اظهار کرد: ما عمده کارهایمان به سبب فرهنگی بودن کار با دانش آموزان و ارتباط با مساجد و مدارس است در نتیجه از طریق گروه‌های فعال مان توزیع پیاز را در قسمت های مهم تهران انجام دادیم و دانش آموزان وخانواده ها نیز در توزیع آن به ما کمک کردند درست مثل زمان جبهه که رزمنده در جبهه بود وفرزندش درپشت خط و مادر و همسرش هرکدام کاری می کردند ازپخت غذا و لباس شستن تا نامه نوشتن برای رزمنده ها برای روحیه دادن به آنها ، اکنون نیز طبق فرمایش رهبری فرض براین داریم جنگ اقتصادی است.

وی تاکید کرد: بخشی از این پیاز نیز از طریق رستوران ها ومراکزی که مصارف بالا دارند خریداری شد تا کمکی هرچند کم به کشاورزان شود.

کریمی گفت: هماهنگی بار زدن و ارسال این محموله پیاز توسط دوستان ما در استان کرمان انجام شد و در واقع تشکل های مردمی کرمان به شکل جهادی در این حوزه در حال فعالیت هستند.

این درحالی است که بسیاری از مساجد و گروه‌های جهادی نیز پای کار بوده و با تبلیغ و نقل دهان به دهان به کمک بحث توزیع پیاز آمده و جلوی بخش بزرگی از اسراف این محصول و تبدیل آن به ضایعات را گرفته‌اند.

نکته جالب تر، کمک برخی از مردم به خشک کردن پیاز و نیز تولید پیاز داغ در حجم بالا بود به گونه‌ای به نبود صنایع تبدیلی در حجم بالا در استان طعنه می‌ زند.

این همراهی مردم کرمان و مردم کشورمان در عین اینکه برای کمک به کشاورز  برای جبران خسارت بود و نوعی فضای همدلی زیبا را به نمایش می‌گذارد بلکه می‌تواند به عنوان ظرفیتی عظیم به کمک بحران‌های مختلف بیاید به شرط آنکه توسط دولت دیده شود.

 

برچسب ها: پیازکاران ، مردم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.