
باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سمیه بشارتی -استان گیلان با دارا بودن شرایط جغرافیایی و آب هوایی توانست با تولید بلوبری به قطب تولید کننده این میوه در کشور در آید.
محصول بلوبری هم به صورت گلخانه ای و هم به صورت غیر گلخانه ای قابلیت کشت دارد، سازمان جهاد کشاورزی استان به دنبال خروج از تک محصولی است و لذا به سمت تولید و پرورش گیاهان هیدروپونیک مانند زعفران و گل محمدی و... رفته؛ در این راستا ۱۱ رقم بلوبری را وارد استان شد، چرا که گیلان دارای اقلیم مرطوب، معتدل و نیمه سردسیر است و بهترین شرایط را برای پرورش بلوبری شمرده می شود.
طبق گزارش های اعلام شده ۲۵ هکتار اززمین های کشاورزی استان به صورت گلخانه ای و غیر گلخانه ای زیر کشت بلوبری است.
صالح محمدی، رئیس جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه گیلان از لحاظ تولید این محصول شرایط مناسب آب و هوایی را داراست، گفت: شعار امسال سال "سرمایه گذاری برای تولید"است لذا باید سرمایهگذاران را به طرف ظرفیت های استان در بخش کشاورزی هدایت کرد.
وی با اشاره به اینکه گیلان اولین تولید کننده بلوبری در کشور است، تصریح کرد : هفته آینده جشنواره بلوبری در گیلان بر گزار می شود.
از این میوه علاوه بر استفاده به صورت خام، در تولید مربا، ژله، دسر و نوشیدنی هم استفاده میشود.
بلوبری سرشار از فلاونوئیدها ، تانن ها، اسیدهای فنولیک و آنتوسیانین است و با داشتن فیبر فراوان، تانن ها، آنتوسیانین ها، ویتامین C، اسیدهای چرب امگا ۳، کارتنوئیدها و مواد معدنی، ارزش غذایی بالایی دارد.
مطالعات نشان میدهد که بلوبری به دلیل وجود ترکیبات زیستی فعال به ویژه آنتوسیانین ها، نقش بسیار سودمندی در سلامتی دارند.