
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فلاحتی- سید محمد رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد گردشگری یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویدادهای مهم در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد در فصل بهار ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: گردشگری یزد با برگزاری جشنوارههای متنوع، طرحهای سرمایهگذاری و تلاش برای ثبتهای جهانی، وارد مسیر تازهای شده که نوید تحولات چشمگیر را میدهد.
وی افزود: مهمترین برنامههایی که در یزد طی چند روز آینده شاهد برگزاری آنها خواهیم بود، برپایی نمایشگاه ملی صنایعدستی در ۲۰ خردادماه جاری در محل نمایشگاههای بینالمللی یزد است که برای آن برنامهریزی خوبی صورت گرفته است تا امسال نیز همانند سالهای گذشته این نمایشگاه پربارتر و باکیفیتتر از سالهای قبل و با حضور مردم استان و هنرمندان صنایعدستی برگزار شود.
وی ادامه داد: نمایشگاههای صنایع دستی با ۳۰۰ غرفه از هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور در دو سالن نمایشگاههای بین المللی یزد برگزار می شود.
رستگاری اضافه کرد: نظر به اینکه هفته میراثفرهنگی و روز جهانی موزهها را پیش رو داریم، در این هفته در حوزه موزههای استان، برنامههای متعددی برای تجلیل از موزهداران، مجموعهداران و معرفی بیشتر میراثفرهنگی استان به هموطنان و هم استانیها برنامهریزی شده است.
به گفته وی، یکی دیگر از برنامههای مهم استان، برگزاری روز ملی صنایعدستی همزمان با برگزاری جشن انتخاب یزد بهعنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی است.
رستگاری با بیان این که ایران با ۱۷ مورد ثبت جهانی صنایع دستی رتبه اول در سطح جهان و استان یزد نیز با دو ثبت جهانی در حوزه صنایع دستی جزو استانهای دارای بیشترین ثبت جهانی صنایع دستی است، گفت: جشن روز جهانی صنایع دستی و جشن انتخاب یزد با حضور مسئولان وزارت میراث و سفرای برخی کشورها، سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایع دستی و برخی از ارزیابان جهانی این شورا و همچنین شهرداران شهرها و سه روستای جهانی صنایع دستی در قالب یک برنامه مردمی برگزار خواهد شد.
وی گفت: علاوه بر برپایی نمایشگاه عرضه محصولات صنایع دستی، چهارمین دوره نمایشگاه پخت نان سنتی و نیز استقرار سیاهچادرهای برخی استانها را نیز در این دوره از نمایشگاه خواهیم داشت.
عربی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این که در حال حاضر حدود ۱۴۰ غرفه برای استانهای مختلف کشور با توجه به رشد استقبال هنرمندان در نظر گرفته شده است، افزود: در حال حاضر ۵۰ غرفه برای شهرستانهای یزد و مابقی غرفهها نیز برای هنرمندان شهر یزد اختصاص یافته است.
وی با بیان این که صنایع دستی به عنوان پیشینه فرهنگی مردم استان همانند سایر جاذبههای تاریخی استان حائز اهمیت هستند، افزود: با توجه به این که برخی رشتههای صنایع دستی نوظهور و غیرمرتبط از غرفه داران خواست همانند سال گذشته، در این نمایشگاه به رشتههای صنایع دستی مربوط به استان یزد پرداخته شود.
استان یزد با بناهای متعدد مذهبی، بقعه، مساجد، حسینیه ها، زیارتگاههای مهم زرتشتیان، خانه های تاریخی، آب انبارها، باغ های تاریخی، بادگیرها و بازارچه ها مختلف گنجینه ای از هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی محسوب می شود.
یزد با عناوین نخستین شهر خشت خام و پس از ونیز به عنوان دومین شهر تاریخی جهان، شهر بادگیرها، کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه ها، شهر شیرینی، قنات، قنوت و قناعت لقب گرفته است.
استان یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی است و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داده است.