نماینده ترامپ، اختلافات ارضی و زیرساخت‌های حیاتی را از اصلی‌ترین موانع در مسیر گفت‌و‌گو‌های صلح میان روسیه و اوکراین دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - استیو ویتکاف، نماینده ویژه ایالات متحده، در گفت‌وگویی با پایگاه خبری بریتبارت که روز سه‌شنبه منتشر شد، اختلافات ارضی و زیرساخت‌های حیاتی را از اصلی‌ترین موانع در مسیر گفت‌و‌گو‌های صلح میان روسیه و اوکراین دانست.

وی تصریح کرد که کنترل بر پنج منطقه مورد مناقشه، دسترسی به رودخانه دنیپر و وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا از موضوعات محوری مذاکرات جاری است. ویتکاف نیروگاه زاپوریژیا را «گوهر تاج» مذاکرات (crown jewel) توصیف کرد و گفت که این نیروگاه «بخش بزرگی» از مذاکرات را به خود اختصاص داده، چراکه نقش بسیار مهمی در تأمین انرژی دارد.

او توضیح داد که روسیه «کنترل قاطع» بر دو مورد از پنج منطقه مورد اختلاف دارد، در حالی که اوکراین بر سه منطقه دیگر تا حدی تسلط دارد. ویتکاف افزود: «تفاوت زیادی وجود دارد بین خطوط نبرد، محل استقرار نیروها، و خطوط اداری؛ بنابراین ما اکنون به‌صورت غیررسمی در حال گفت‌و‌گو با هر دو طرف هستیم.»

استیو ویتکاف همچنین تأکید کرد که بدون موافقت رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، نمی‌توان به توافقی برای حل بحران اوکراین دست یافت.

او در این گفت‌و‌گو گفت: «بدون تأیید رئیس‌جمهور پوتین، توافقی حاصل نخواهد شد.»

این مقام آمریکایی همچنین فاش کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا «اولتیماتومی» به طرفین درگیر داده است. به گفته ویتکاف، روسیه و اوکراین باید گفت‌و‌گو‌های مستقیم را آغاز کنند، در غیر این صورت، ایالات متحده ممکن است «خود را از این درگیری کنار بکشد.»

او افزود: «رئیس‌جمهور ترامپ به هر دو طرف هشدار داده که اگر این مذاکرات مستقیم سریعاً انجام نشود، ایالات متحده باید خود را از این مناقشه دور کند و دیگر دخالتی نداشته باشد.»

پیش‌تر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در واکنش به این مواضع گفت که روسیه «زبان اولتیماتوم را در مذاکرات نمی‌پذیرد.»

منبع: ریانووستی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار