
باشگاه خبرنگاران جوان - علی ربیعی روز سه شنبه در همایش پایانی «نخستین هفته ملی تاب آوری ایران» در دانشگاه حکیم سبزواری افزود: دولت چهاردهم به داشتههای دیگران احترام قائل و نداشتههای خود را میپذیرد که این موضوع به تابآوری جامعه کمک میکند.
وی با اشاره به اهمیت تاب آوری در جامعه تصریح کرد: رابطه مستقیمی بین عدالت و تاب آوری وجود دارد و عدالت عنصری مهم در تاب آوری جامعه است.
دستیار اجتماعی رییس جمهور بیان کرد: از دیگر عناصر اصلی در تاب آوری جامعه، گسترش نهادهای مدنی است که جامعه را تاب آورتر میکند، در یک جامعه مدنی تاب آوری اجتماعی و مسئولیت پذیری شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه امید نیز عنصر اصلی تاب آوری جامعه است، افزود: اینکه چگونه امید را از فرهنگ و فرآیندهای اجتماعی بیرون آوریم تا جامعه تابآور تری داشته باشیم، مهم است.
ربیعی بیان کرد: افزایش مشارکت سیاسی نیز به تابآوری کمک میکند، لذا بایستی قدر صندوقهای رای را بدانیم، چون صندوقهای رای به تاب آوری جامعه کمک و محدود کردن آن به کاهش میزان تاب آوری در جامعه میانجامد.
وی با اشاره به نقش آموزش در تاب آوری گفت: تربیت پروژه نیست بلکه فرایندی است که از دل آن انسانهای مسوولی بیرون میآیند که جامعه را تاب آورتر کنند.
دستیار اجتماعی رییس جمهور ادامه داد: فروپاشی تمدنهای بزرگ و شکست دولتها در برابر عنصر خارجی بر اثر ضعیف شدن عناصر تاب آوری بوده است.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که عناصر فرهنگ یک جامعه، کارکرد خود را از دست میدهد آن وقت از هم گسیختگی فرهنگی ایجاد میشود و به نوعی جامعهای که دچار بی تفاوتی اجتماعی و فرهنگی و تاب آوری نداشته باشد حتی یک رسانه پوشالی میتواند بر آن تاثیرگذار باشد.
ربیعی اظهار کرد: تاب آوری شرایطی را ایجاد میکند که نه تنها یک جامعه بر بحران غلبه بلکه از آن عبور میکند، به گونهای که بازسازی موانع پس از بحران، بازگشت به تعادل اولیه و فرصت یابی جدید و امکان رشد ناشی از اهمیت تاب آوری است و امروز به چنین جامعهای نیاز داریم.
وی گفت: خویشتن داری، انسان دوستی، قناعت و امید برخی از مولفههایی مبانی و معرفت ایرانی است که تدوام این ارزشها ارتباط مستقیمی با تاب آوری جامعه دارد.