اسرائیل نگران است مصر با همکاری نظامی فزاینده با چین، به دنبال کاهش وابستگی به غرب و کسب فناوری‌های لیزری باشد که تهدید برای موجودیت این رژیم است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - وب‌سایت خبری صهیونیستی «ناتسیو نت» در گزارشی این سوال را مطرح می‌کند که آیا در حال حاضر سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته چینی، از جمله توپ‌های لیزری، در پایگاه‌های ارتش مصر مستقر می‌شوند؟ آیا آنها در ارتش مصر به بهره‌برداری عملیاتی رسیده‌اند؟

این وب‌سایت صهیونیستی افزود که دیده شدن هواپیمای ترابری استراتژیک چینی از نوع Il-۷۶MF، که با کد رهگیری هوایی SUBTX شناخته می‌شود، پس از برخاستن از مصر به مقصد چین و عبور کوتاه مدت از پاکستان قبل از بازگشت ناگهانی به مصر، موجی از تحلیل‌ها را برانگیخته است.

این وب‌سایت توضیح داد که پرواز اعلام نشده این هواپیما بین مصر و چین، عمق روابط نظامی بین قاهره و پکن را برجسته کرد.

محموله هواپیمای چینی چه بود؟

این وب‌سایت صهیونیستی اضافه کرد که اگرچه هیچ تایید رسمی در مورد ماهیت محموله وجود ندارد، گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این پرواز ممکن است نه تنها حامل یک باتری HQ-۹BE، بلکه شامل سامانه‌های پیشرفته دیگری مانند توپ‌های لیزری چینی LW۳۰ و LW۶۰، یا حتی نسل جدیدتر Laser Arrow ۲۱ نیز بوده باشد که به طور خاص برای خنثی‌سازی پهپاد‌ها و تهدیدات هوایی با سرعت کم و در ارتفاعات پایین طراحی شده‌اند.

این وب‌سایت افزود که این پرواز هوایی هیجان‌انگیز در بحبوحه گزارش‌هایی مبنی بر افزایش علاقه قاهره به تامین جبهه‌های استراتژیک خود و جست‌و‌جو برای گزینه‌های دفاعی انعطاف‌پذیرتر و متراکم‌تر صورت می‌گیرد.

ناتسیو نت در ادامه گفت: اگرچه اعتقاد بر این نیست که این پرواز حامل HQ-۹BE بوده باشد، اما ورود آن به خدمت در مدت زمان کوتاهی نشان‌دهنده گسترش تدریجی شبکه دفاع هوایی مصر است.  

فناوری چینی

گزارش این وب‌سایت اسرائیلی اشاره کرد که سامانه HQ-۹BE، که به عنوان معادل پیشرفته سامانه روسی S-۳۰۰/۴۰۰ توصیف می‌شود، یک سامانه دفاع هوایی دوربرد است که قادر به رهگیری هواپیماها، موشک‌های بالستیک و موشک‌های کروز است و بر اساس یک سیستم یکپارچه شامل رادارها، واحد‌های پرتاب و سامانه‌های فرماندهی و کنترل عمل می‌کند.

تلاش مصر برای دست یافتن به سلاح لیرزی

این گزارش افزود: با این حال، یک هواپیمای ترابری برای انتقال کل یک باتری HQ-۹BE کافی نخواهد بود، که نشان می‌دهد هدف از این پرواز انتقال تجهیزات یا سامانه‌های پشتیبانی ثانویه بوده است.  

ناتسیو نت حدس زد که مصر به سمت مالکیت سامانه‌های قدرت تهاجمی، مانند توپ‌های لیزری LW۳۰ و LW۶۰، برای مقابله با پهپاد‌ها و تهدیدات هوایی غیرمتعارف حرکت می‌کند.

به گفته این وب سایت صهیونیستی، این سامانه‌های دفاعی مزایای قابل توجهی از نظر استقرار سریع و هزینه‌های عملیاتی پایین ارائه می‌دهند، در زمانی که تهدیدات نامتقارن در مناطق مختلف درگیری در جهان رو به افزایش است، در حالی که نسل جدیدتر، Laser Arrow ۲۱، از برد طولانی‌تر و قدرت تخریب بیشتری نیز برخوردار است.

مصر به سوی استقلال نظامی از غرب پیش می‌رود

این وب‌سایت گفت که اگر ثابت شود هواپیمای SUBTX حامل یکی از این سامانه‌ها بوده است، این اولین نشانه از ادغام رسمی سامانه‌های قدرت تهاجمی در دکترین دفاع هوایی مصر خواهد بود و این نشان‌دهنده یک تحول کیفی با ابعاد سیاسی و فنی گسترده، به ویژه در سایه کاهش وابستگی مصر به مشارکت‌های سنتی مانند آمریکا و غرب و حرکت فزاینده آن به سوی استقلال است.

این وب‌سایت عبری افزود که از سوی دیگر، کریدور هوایی از طریق پاکستان بین مصر و چین در پس زمینه ائتلاف‌های غیرغربی رو به رشد، اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند و این اقدام به عنوان نشانه‌ای از یک تحول سه‌جانبه بین قاهره، اسلام‌آباد و پکن در زمینه‌های امنیتی و لجستیکی تلقی می‌شود، علیرغم عدم وجود همکاری نظامی مستقیم در گذشته بین مصر و پاکستان.

با این وجود ناتسیو نت تاکید کرد که مصر اخیراً در یک رزمایش هوایی بزرگ با چین تحت عنوان عقاب‌های تمدن ۲۰۲۵ شرکت کرد. این رزمایش که ۱۸ روز به طول انجامید، شامل استفاده از هواپیما‌های چند منظوره J-۱۰C، هواپیما‌های سوخت‌رسان Y-۲۰U، هواپیما‌های هشدار زودهنگام KJ-۵۰۰ و هلیکوپتر‌های Z-۲۰ بود.

این رزمایش شامل شبیه‌سازی نبرد در حریم هوایی مصر، از جمله ماموریت‌های رهگیری هوایی و حملات تاکتیکی و یک لحظه نمادین که در آن هواپیما‌های J-۱۰ و Y-۲۰ بر فراز اهرام جیزه به پرواز درآمدند، بود.

هرم جیزه

تحول کیفی روابط امنیتی میان مصر و چین

این وب‌سایت عبری گفت که اینها صرفا رزمایش نیستند، بلکه نشانه‌هایی از یک تحول کیفی در روابط امنیتی بین قاهره و پکن به سوی یک مشارکت استراتژیک گسترده‌تر شامل تولید مشترک و انتقال فناوری هستند.

این وب‌سایت افزود که اگرچه پرواز SUBTX یک اقدام منحصر‌به‌فرد تلقی می‌شود، اما بخشی از یک سری تغییرات اساسی در دکترین دفاعی مصر است که به سوی تنوع بخشیدن به منابع تسلیحاتی خود و باز کردن آن به روی فناوری‌های آینده مانند سامانه‌های لیزری و تسلیحات پرانرژی پیش می‌رود و این حتی در یک زمینه منطقه‌ای و بین‌المللی که به سوی چندقطبی شدن پیش می‌رود، رخ می‌دهد، جایی که چین به یک منبع نظامی جایگزین تبدیل شده است که به طور فزاینده‌ای مورد توجه مصر قرار می‌گیرد.

منبع: آر تی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
اسراییل گوخوری زیاد میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴
ایران بجای روسیه با چین همکاریهای نظامی داشت الان بهترین هواپیماها را داشتیم دیگر منتظر سوخو ۳۵ نمی ماندیم
آخرین اخبار