سعد عبدالله سعد آل محمود الشریف خواستار گسترش همکاری‌های فرهنگی و ادبی ایران و قطر در حوزه برگزاری نمایشگاه کتاب و چاپ و نشر کتاب شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - آل محمود الشریف با اشاره به ظرفیت بالای ایران در برگزاری نمایشگاه کتاب و چاپ و تولید آثار فرهنگی به‌ویژه چاپ و نشر گفت: ما تمایل داریم که در عرصه چاپ و نشر آثار با ایران همکاری ویژه‌ای داشته باشیم. بیش از ۳۰۰هزار کتاب آماده چاپ با همکاری ایران و ناشران این کشور وجود دارد که ظرفیت خوبی برای همکاری است.

وی ادامه داد: ما از دیرباز روابط فرهنگی و سیاسی خوبی با ایران داریم؛ اما روابط بین دو کشور نباید محدود به مسائل سیاسی و ارتباطات محدود باشد، بلکه باید به همکاری گسترده در این زمینه برسیم.

سفیر قطر تأکید کرد: نمایشگاه کتاب دوحه هم از نمایشگاه‌های خوب در حوزه کتاب و چاپ است که نمایندگان ایران هم در آن شرکت می‌کنند. البته انتظار داریم حضور ناشران و نویسندگان ایرانی در این نمایشگاه بیشتر شود. 

سفیر قطر تأکید کرد: من تمایل دارم افراد و ناشران زیادی برای همکاری وجود داشته باشد. ما باید اهمیت بیشتری برای ترجمه کتاب داشته باشیم از عربی به فارسی و برعکس که ظرفیت‌های خوبی وجود دارد و می‌توانیم روابط فرهنگی را گسترش دهیم. بیش از ۳۰۰هزار کتاب داریم که تمایل داریم به فارسی ترجمه شود.

جوادی با اشاره به ظرفیت‌های خوب نمایشگاه کتاب دوحه، گفت: من چندین بار چه به‌صورت مسئول از طرف کشورم و چه به‌صورت عادی شرکت کرده‌ام. دو ماه پیش هم هفته فرهنگی ایران در قطر بود و ما هم حضور داشتیم و گفت‌و‌گو‌های بسیار خوبی با وزیر فرهنگ قطر جهت توسعه همکاری‌های فرهنگی و ادبی انجام دادیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت فرهنگ در روابط دوجانبه، گفت: قطر هم در تولید کتب دانشگاهی و هم آثار عمومی روند رو‌به‌رشدی دارد. ما هم تمایل داریم همکاری‌های فرهنگی به‌ویژه در زمینه کتاب را افزایش دهیم.

جوادی با اشاره به اهمیت کتاب در فرهنگ جوامع تأکید کرد: امیدوارم بتوانیم همکاری‌های خوبی در زمینه کتاب داشته باشیم. کتاب اساس روابط خوب بر پایه دانایی و خردورزی است. با توجه ظرفیت‌ها و ارتباطات تنگ و نزدیک و قرابت‌های فرهنگی دینی و مذهبی باهم داریم و مناسبات صمیمی سیاسی که هست، ظرفیت فرهنگی را کنار هم احیا کنیم.

حیدری با استقبال از صحبت‌های سفیر عمان در ایران، گفت: نیازی به گفتن نیست که ایران از دیرباز با نویسندگان و مردم اهل قلم شناخته می‌شود و این موضوع هرروز گسترده‌تر می‌شود. ظرفیت چاپ و تولید کتاب بسیار خوبی در کشور وجود دارد که می‌تواند به ناشران کشور‌های همسایه هم کمک کند. ایران تا امروز با کتاب و فرهنگ و قلم پابرجا مانده و خواهد ماند.

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: در حال حاضر سالانه حدود ۱۲۰هزار عنوان کتاب چاپ می‌شود که بیش از ۸۰هزار عنوان جدید است. 

وی تأکید کرد: نمایشگاه تهران یکی از شلوغ‌ترین نمایشگاه‌هاست و حدود ۱۶۰۰ ناشر به‌صورت حضوری و ۲۶۰۰ ناشر در نمایشگاه مجازی و فیزیکی حاضرند و بیش از ۲۰۰هزار عنوان کتاب عرضه کرده‌اند.

حیدری گفت: سالانه بیش از ۵میلیون نفر از نمایشگاه به‌صورت حضوری بازدید می‌کنند. از کشور‌های مختلف هم در بخش‌های گوناگون نمایشگاه حضور و فعالیت خوبی وجود دارد و برای اولین بار فلوشیپ با حضور بیش از ۱۲۰ ناشر خارجی برگزار شد و تمایل داریم این حضور و فعالیت در قالب فلوشیپ و همکاری‌های چاپ و نشر بیشتر شود.

در ادامه سفیر عمان با حضور در شبستان از غرفه‌های کتاب بازدید کرد و سپس در غرفه کشور عمان در بخش بین‌الملل نمایشگاه حاضر شد.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

منبع: ستاد خبری نمایشگاه کتاب تهران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار