
باشگاه خبرنگاران جوان - پله برقی و آسانسور برای پلهای عابر یکی از ملزومات شهر برای تمامی اقشار به ویژه سالمندان، بیماران و گروههای توانیاب جامعه است؛ کم نیست اخباری که از تصادفات مرگباری که به واسطه عبور از عرض خیابان و یا اتوبانها بعضا منتشر میشود.
یکی از دلایل آن نیز کمبود یا عملیاتی نبودن پله برقی در پلهای عابر است که شاید بالا رفتن از پل عابر را برای اقشار سالم و معمولی جامعه سخت کرده چه برسد به سالمندان و اقشار توان یاب.
به نقل از شهرداری تهران، در این باره حجت الاسلام سیدمحمد آقامیری روز شنبه با اشاره به اقدامات شهرداری در حوزه بهسازی و ارتقای پلهای عابر پیاده اظهار کرد: معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در راستای افزایش ایمنی و تسهیل عبور و مرور شهروندان، نوسازی ۷۲ یونیت پلهبرقی و ۲۰ دستگاه آسانسور را در دستور کار خود قرار داده است.
وی همچنین درباره اجرای رمپهای با شیب استاندارد هشت درصد در پلهای عابر افزود: اجرای این رمپها بر اساس نیازسنجی و درخواست مناطق مختلف شهر انجام میشود و با استقبال خوبی از سوی شهروندان مواجه شده است.
عضو کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در سال گذشته هشت رمپ اجرا شده بود و امسال نیز مطابق با تقاضای مناطق، قرارداد جدیدی برای تأمین و نصب این رمپها منعقد شده است.
وی اضافه کرد: طبق برنامهریزیها، امسال ۷۲ یونیت دیگر نیز نوسازی خواهد شد؛ همچنین از مجموع ۱۸ آسانسور موجود در پلهای عابر، همه آنها جایگزین میشوند و ۲ دستگاه جدید نیز به این مجموعه افزوده خواهد شد.
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: هر پل مکانیزه بهطور متوسط دارای چهار یونیت پلهبرقی است، اما برخی پلها مانند پل میدان رسالت دارای بیش از ۱۰ یونیت هستند که بهتناسب موقعیت تجهیزات بیشتری نیاز دارند.
چندی پیش رییس اداره تصادفات و مهندسی ترافیک پلیس راهور پایتخت با بیان اینکه در حال حاضر ۸۶۱ پل عابر پیاده در سطح شهر تهران نصب شده است، گفته بود: از این تعداد ۷۴۵ پل دارای پلههای معمولی و تنها ۱۱۶ پل به پلههای مکانیزه مجهز هستند که ۱۰۹ مورد از آنها دارای پلهبرقی و ۷ مورد نیز دارای آسانسور هستند.
به گفته سرهنگ مصطفی زینیوند، از مجموع ۸۶۱ پل نصب شده در پایتخت، ۳۶۰ پل در بزرگراهها، ۱۱۱ پل در بلوارها و ۳۹۰ پل نیز در خیابانهای شریانی قرار دارند.