
باشگاه خبرنگاران جوان - حسین سیمایی صراف وزیر علوم در حاشیه دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای اسلامی گفت: یکی از اهداف این جلسهها دیدارهای دو جانبه هست که توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در این دیدارها عرضه میشود و ما خوشبختانه در بسیاری از حوزههای علمی و فناوری در رده بسیار خوبی قرار داریم.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای بزرگی در بین کشورهای اسلامی و هسته اولیه پلتفرم oic۱۵ وجود دارد، گفت: اعضای پلتفرم از نظر جمعیتی بیش از یک میلیارد جمعیت هستند که ۳۰۰ میلیون جوان در این کشورها حضور دارند و برای تحرک حوزه علم و فناوری ظرفیت بزرگی محسوب میشوند به طوریکه ۷ تریلیون دلار تراز بازرگانی این کشورها است بنابراین فرصت بزرگی برای استفاده از ظرفیتهای همکاری و هم افزایی بین کشورها پیش روی ما قرار دارد.
به گفته سیمایی، موضوع نشست هوش مصنوعی است که فناوری ضروری برای بشر شده و میلیونها شغل را از بین میبرد و میلیونها شغل را ایجاد میکند؛ جوانان ما نیز در هوش مصنوعی خوش درخشیدند و بسیاری از کشورها به توانمندی علمی کشورمان و ظرفیت بالای نخبگان ایرانی در این حوزه اذعان دارند.
وی افزود: بسیاری از کشورها به دنبال فارغ التحصیلان ما هستند و ما از این فرصت برای ایجاد اخوت و همبستگی بین کشورهای اسلامی استفاده میکنیم، زیرا همکاریهای علمی سالمترین ارتباط بین کشورها است.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه البته یکی از دغدغههای در حوزه هوش مصنوعی ابعاد اخلاقی این علم است، اظهار داشت: در سندی که امضا خواهد شد این دغدغه مشترک کشورهای اسلامی را درج کردیم که امیدواریم به امضای نمایندگان کشورها برسد.
دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای اسلامی عضو سکوی گفتوگوی OIC-۱۵ صبح امروز با حضور مقامهای عالیرتبه علمی و دانشگاهی بیش از ۲۰ کشور اسلامی در تهران آغاز بهکار کرد.
منبع: وزارت علوم