
باشگاه خبرنگاران جوان - سیدحسن موسوی چلک در نشست تخصصی با کارشناسان ستادی دفتر امور خانواده و بانوان استانهای کشور، با بیان اینکه خدمات بهزیستی باید به تمام جامعه ایرانی ارائه شود، گفت: هفت محور اصلی برای تقویت عملکرد دفتر امور خانواده و بانوان شامل شناخت علمی نسبت به موضوعات خانواده در جامعه، حرکت از مشکلمحوری به سمت نیازمحوری، تحلیل وضعیت زنان سرپرست خانوار همراه با ارزیابی فعالیتها، ارائه خلاقیتها بر اساس زیستبوم استانی، تعامل سازنده با نهادهای دولتی و غیردولتی، تشکیل کانون برای کلینیکهای مددکاری اجتماعی و راهاندازی مدیریت برای تمرکز بر ورود و خروج پروندهها است.
وی با اشاره به ضرورت نقد علمی برنامهها و دستورالعملهای موجود، گفت: رویکردهای سنتی در حوزه خدمات اجتماعی نیازمند بازنگری اساسی است. ما باید با نگاهی علمی و کارشناسانه به تحلیل شرایط فعلی پرداخته و متناسب با نیازهای روز جامعه برنامهریزی کنیم.
به جای مشکلات باید روی نیازها تمرکز کرد
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: یکی از چالشهای اصلی ما در گذشته، تمرکز بیش از حد بر مشکلات به جای توجه به نیازهای اساسی جامعه هدف بوده است، امروز باید با شناخت دقیق نیازهای زنان و خانوادهها، برنامهریزی هوشمندانهتری داشته باشیم.
موسوی چلک همچنین به لزوم تدوین برنامههای متناسب با شرایط بومی هر استان اشاره کرد و گفت: تنوع فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در استانهای مختلف کشور ایجاب میکند که برنامههای حمایتی با توجه به زیستبوم هر منطقه طراحی و اجرا شود. کارشناسان استانی میتوانند با شناخت دقیق از بافت اجتماعی منطقه خود، خلاقیتهای مناسبتری برای حل چالشهای موجود ارائه دهند.
نیمی از اشتغال ایجاد شده در بهزیستی، سهم بانوان است
آرزو ذکاییفر، رئیس مرکز توانمندسازی، اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه بهزیستی در سال ۱۴۰۳ حدود ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد کرد، گفت: سال گذشته نیمی از اشتغالهای ایجاد شده مربوط به زنان بوده است.
وی به بیمه عشایر و روستاییان اشاره کرد و افزود: علاوه بر پوشش ۹ هزار نفر از محل بیمه عشایر و روستاییان، امکان بیمه کردن ۱۵ هزار نفر دیگر نیز فراهم است.
وی همچنین به بازنگری دستورالعمل مسکن و اشتغال متناسب با شرایط مددجویان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته شفاف سازی آمار را در برنامه داشتهاند.
وظیفه مددکاران اجتماعی حوزه زنان چیست؟
مریم خاک رنگین، مدیرکل دفتر امور خانواده و بانوان سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست به وظیفه مددکاران اجتماعی حوزه زنان اشاره کرد و گفت: مددکاران اجتماعی حوزه زنان، به عنوان متولیان مطالبه گری نیاز بانوان تحت پوشش، وظیفه دارند نحوه ارائه خدمات را به طور مستمر رصد و نظارت کنند، این نظارت تخصصی باید با هدف بهبود کیفیت خدمات و اطمینان از پاسخگویی به نیازهای واقعی زنان تحت پوشش انجام شود.
وی تقویت همکاریهای بینبخشی را از دیگر برنامههای مهم این دفتر در سال ۱۴۰۴ عنوان کرد و افزود: برای پیشبرد برنامههای حوزه زنان و خانواده، نیازمند تعامل سازنده با سایر دستگاههای دولتی، سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی هستیم. ایجاد شبکه حمایتی گسترده و یکپارچه، از اولویتهای اصلی ما در سال جاری است.
منبع: سازمان بهزیستی