
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی -هانی تحویل زاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان شیرخشک با کمبود نقدینگی روبهرو هستند و همواره علت اصلی کمبود شیرخشک ناشی از ساختار اشتباه است که در دولت قبل تنظیم شد.
به گفته وی، بنابر آمار ۵ سال قبل سالانه ۵۰ میلیون قوطی شیرخشک نیاز بود که سال گذشته ۷۵ میلیون قوطی تولید کردیم که به نظر میرسد امسال باید ۱۰۰ میلیون قوطی تولید داشته باشیم تا دچار کمبود نشویم.
تحویل زاده با تاکید بر اصلاح ساختار تولید، توزیع و عرضه بیان کرد: با حذف بیمه سلامت و پرداخت یارانه در قالب کالابرگ به طور مستقیم به خانوارها موجب شده که قیمت شیرخشک به سمت واقعی شدن پیش رود که این امر در بهینه سازی مصرف و جلوگیری از قاچاق تاثیر بسزایی دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت شیرخشک نوزاد در کشور ما یک پنجم دیگر کشورهاست، افزود: با توجه به ارزان بودن قیمت شیرخشک در کشور شاهد مصرف بی رویه خانوار، قاچاق و هدایت شیرخشک به سمت صنایع هستیم که این امر منجر به هدررفت ارز میشود.
وی با بیان اینکه مصرف بالای ۵۰ میلیون قوطی کاذب است، گفت:سال گذشته به رغم تولید ۷۵ میلون قوطی شیرخشک شاهد کمبود شیرخشک بودیم که این امر نشان میدهد که ساختار اشتباه علت اصلی کمبود محصول در بازار است. گفتنی است با وجود کمبود نقدینگی کارخانهها و عدم تولید با ظرفیت کامل، بانک مرکزی برای تخصیص ارز باید اقدام کند و از طرفی با حذف بیمه سلامت جلوی هدررفت و مازاد مصرف گرفته شود که به نظر میرسد رفع چالش در بازار شیرخشک ۴ تا ۵ ماه طول بکشد.
تحویل زاده تولید شیرخشک فروردین ۶ میلیون قوطی و اردیبهشت حدود ۷ میلیون قوطی اعلام کرد و گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید کاهش پیداکند، کمااینکه تولید ۲ کارخانه کم شده است. گفتنی است قیمت هرقوطی شیرخشک در کشور ما ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزارتن است که ۱۲۰ هزارتومان توسط خانوار و ۱۰۰ هزارتومان از طریق بیمه سلامت پرداخت میشود.