
باشگاه خبرنگاران جوان - داراب بیروندی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قزوین در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان گفت: به دلیل شرایط کم آبی، ۱۱ هزار لیتر در اصلاح الگوی مصرف به ازای هر مشترک قزوین در نظر گرفته شد، در حالی که سال گذشته متاسفانه تنها ۱۳ درصد مشترکان ما در استان براساس الگوی تعریف شده، خوش مصرف بودند.
وی با اشاره به اینکه در موضوع تنش آبی از پایان شهریورماه سال گذشته تاکنون ۲۶ نشست تنش آب برگزار شد، افزود: پیش بینی میشود حدود هزار و ۵۱ لیتر کمبود آب داشته باشیم.
بیروندی یادآور شد: در حوزه شهری حفر حدود ۳۲ حلقه چاه آب برنامه ریزی شده که تاکنون ۲۴ حلقه به انجام رسیده و در عین حال ۱۵ هزار متر مکعب مخزن زمینی در این بخش داریم و حدود ۳۰ حلقه چاه آب روستایی در دست انجام است و در مجموع ۵۴ حلقه چاه آب شهری و روستایی اضافه شده و امیدواریم تعداد آنها در نهایت به ۲۰۰ حلقه چاه برسد.
این مسئول با بیان اینکه آخرین وضعیت شهرهای دارای تنش آبی در استان شامل، محمدیه، مهرگان، تاکستان، بویین زهرا و آوج بودند که توانستهایم با همکاری مشترکان شرایط را بهبود ببخشیم، تاکید کرد: این در حالی است که با آغاز فصل گرما، همچنان شاهد ناترازیها خواهیم بود و شرایط اقلیمی کشور و استان طوری است که هر سال به لحاظ افزایش دمای هوا، شرایط سختتر میشود.
تابستان امسال ۲ درجه هوا گرمتر میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین ادامه داد: براساس پیش بینیهای به عمل آمده، تابستان امسال ۲ درجه هوا نسبت به سال گذشته گرمتر خواهد بود و با افزایش بالای ۳۵ درجهای دما، به طور طبیعی مصرف آب نیز پنج تا ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند.
بیروندی عنوان کرد: عملکرد سال گذشته این شرکت در سطح استان، اصلاح و بازسازی خطوط انتقال آب به میزان ۲۴۶ کیلومتر بود و در حوزه طرح فاضلاب نیز ۲ تصفیه خانه فاضلاب آب گرم در دستور کار بود که آماده افتتاح است.
وی اضافه کرد: تصفیه خانه فاضلاب شهر آبیک با ۱۰ هزار و ۳۰۰ مترمکعب تحویل و وارد مدار آزمایشی شده و تصفیه خانه شریف آباد نیز امسال به بهره برداری میرسد.
۵۰۰ روز برنامه تعمیراتی واحدهای نیروگاهی شهیدرجایی
مدیرعامل نیروگاه برق شهیدرجایی قزوین نیز در این نشست، تصریح کرد: به منظور تولید حداکثری برق، ۵۰۰ روز برنامه تعمیراتی جهت تعمیرات واحدهای ۱۷ گانه در این نیروگاه به انجام رسیده و همچنان نیز ادامه دارد.
ابوالفضل موتابها تاکید کرد: ۱۰۲ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی برای تمام نیروگاههای کشور بود که تا پایان اردیبهشت ماه، ۹۹ درصد آن به اتمام میرسد.
وی با اشاره به اینکه تعمیرات واحدهای نیروگاهی شهید رجایی تا پایان اردیبهشت ماه به پایان رسیده و وارد مدار تولید برق میشویم، یادآور شد: در خصوص کمبود برق بایستی اذعان داشت که هزار مگاوات برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر را نداریم و مخازن آبی سدهای کشور نیز کمتر از تولید ۲ هزار مگاوات برق است، در عین حال تغییرات اقلیمی و افزایش دما باعث افزایش میزان مصرف برق نیز شده است.
به گفته وی، امیدواریم با آمادگی نیروگاه شهید رجایی بتوانیم از تابستان امسال به خوبی عبور کنیم.
موتابها گفت: با توجه به اینکه ۱.۵ درصد برق کشور توسط این نیروگاه تولید میشود، خوشبختانه طی سال گذشته ۲.۷ درصد بیشتر از گذشته برق تولید کردیم و در ارزیابی سالانه نیروگاههای کشور، امسال و برای هفتمین مرتبه نیز حایز رتبه برتر شدیم.
معصومی معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه زنجان هم گفت: چندین طرح در زمینه توزیع نیروی برق در استان قزوین داشتیم.
۷۰ درصد از مصرف برق استان در حوزههای صنعت و کشاورزی است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هم گفت:۷۰ درصد از مصرف برق در استان در حوزههای صنعت و کشاورزی مصرف میشود.
اینانلو افزود: معمولاً پیک مصرف برق در طول سال در تابستان است.
وی اضافه کرد: تلاش میکنیم تا تمام خدمات شرکت توزیع نیروی برق به صورت غیر حضوری انجام شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اظهارداشت: اصلاح شبکه توزیع یکی از اقدامات مهم شرکت است و تا امروز بسیاری از شبکههای توزیع در مناطق مختلف استان اصلاح شده است.
اینانلو با اشاره به ناترازی انرژی در سطح استان گفت: عمده دلیل این ناترازی انرژی مصرف بی رویه انرژی در بخشهای مختلف است.
وی از بهینه سازی روشنایی معابر با ۶۰ هزار چراغ برق و با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان در آینده نزدیک خبر داد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما