
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فلاحتی- شهید رئیسی که دوران رنج سختی را در کودکی چشیده بود اوضاع مدیریت خسته و خواب آلود بخش اجرا در دهه ۹۰ را دیده بود احساس می کرد باید با همتی بلند، نظام اسلامی، منابع ایران و مردم وفادار به نظام مقدس را به سمت امید و آینده نگری سوق دهد، بنابراین وظیفه خود دانست در سال ۱۴۰۰ به میدان انتخابات ریاست جمهوری بیاید و ریاست قوه مجریه را نیز در کارنامه کاری موفق خود ثبت کند.
رویکرد مردمی در وجود شهید رئیسی نهادینه شده بود، مردمی بودن او واقعی و در رفتار و کردارش مشهود بود و برای مردم، نیازها و خواستههایشان اهمیت قائل بود.
او در طول دو سال و نیم ریاست جمهوری، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ۱۴ ماه ابتدایی مسئولیت خود، به ۳۱ استان کشور سفر کرد.
به شهرمان آمد آن هم با دستی پر، همه هم و غمش حل مشکلات مردم بود در میان مردم و برای مردم قدم برداشت.
شهید رئیسی با ۳۰ ماه خدمت برای مردم کشور از جان مایه گذاشت و در تاریخ انقلاب اسلامی جاودانه شد او در این مدت با سفر به استانهای مختلف، دفتر کار خود را بین مردم برد پای درد دل مردم نشست مشکلات را بررسی و خیلی سریع رسیدگی میکرد.
در استان دارالعباده یزد نیز خدمات رئیس جمهور شهید و دولتمردانش، برای همیشه در تاریخ ثبت شد چرا که در این سه سال مردم استان به عینه توسعه در بخشهای مختلف را به ویژه در مناطق محروم مشاهده کردند.
روزی خاطر انگیز در میدان امیر چخماق یزد
بسیاری از طرحهایی که پیش آغاز به کار دولت سیزدهم بر روی زمین مانده و یا به حال خود رها شده بود، در دولت مردمی شهید رئیسی به سرانجام رسید؛ بسیاری از پروژههای تعطیل شده احیا و چندین ابرپروژه که برای مردم یزد رویا بود، عملی شد.
انتقال آب خلیج فارس از ابر پروژههای دولت شهید رئیسی بود
انتقال آب خلیج فارس از ابر پروژههایی بود که سالها بحث آن مطرح شده بود، اما تا پیش از دولت رئیسی در حد شعار باقی مانده و هرگز عملی نشده بود، اما در این دولت با پیش بینی اعتباری بسیار مناسب معادل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به سرانجام رسید و با تامین بخشی از این اعتبار بزودی آب خلیج فارس به یزد خواهد رسید.
جلال علمدار مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد در گفتوگو با خبرنگار ما به خدمات ارزشمند دو دوره سفر ایشان به استان یزد اشاره کرد و گفت: در این سفرها در مجموع هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان پروژه در حوزه آب و فاضلاب استان یزد در حال اجرا و تکمیل است.
وی با بیان اینکه آبرسانی به مناطق مختلف کشور محور برنامههای دولت سیزدهم بود، افزود: اختصاص مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای آبرسانی به ۳۸۱ روستای سطح استان از محل اعتبارات محرومیت زدایی از سوی وزارت نیرو به عنوان خدمتی ماندگار با تدبیر شهید خدمت در ذهن مردم این دیار ثبت شد.
علمدار اظهار داشت: اختصاص مبلغ ۴۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل فاز یک رینگ آب شهری یزد در سفر اول رئیس جمهور به یزد عنوان کرد و گفت: فاز اول رینگ شامل ۳۳ کیلومتر خط آبرسان، ۷۰ هزار متر مکعب مخزن و یک باب ایستگاه پمپاژ است که اجرای حدود ۲۹ کیلومتر خط انتقال آن به اتمام رسیده و حدود ۴ کیلومتر آن در حال اجرا است.
آیت الله رئیسی به خوبی بر مسائل و مشکلات کشور اِشراف داشت به طوری که در طول پنج سال، سه بار به استان یزد سفر کرد.
اولین سفر در سوم بهمن ۱۳۹۸ در زمان ریاست قوه قضائیه بود که در این سفر با رسیدگی به مشکلات مردم، اقدامات موثری برای احیای واحدهای راکد با همکاری دستگاه قضایی صورت گرفت و ۲ سفر دیگر شهید رئیسی در زمان ریاست جمهوری به دیار بادگیرها انجام شد که مصوبات تاریخی برای این استان به همراه داشت و مهمترین آنها آغاز عملیات اجرایی طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد بود.
شهید رئیسی در اولین سفر خود در قامت رییس جمهور در ۲۶ آذرماه سال ۱۴۰۰ به استان یزد آمد که اختصاص هفت هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان برای افزون ۱۵۰ مصوبه از مهمترین دستاوردهای آن بود، اتفاقی بی نظیر که در سالهای قبل مشابه آن دیده نشده بود.
دسترسی مردم شهر و روستاهای یزد به آب شرب
در سفر دوم نیز ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس به استان یزد رقم خورد و امید مردمان استان کویر و دیار خشک یزد را تازه کرد.
علمدار ادامه داد: اختصاص مبلغ ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی خط انتقال آب اشکذر از دیگر مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان یزد بود.
راهاندازی خط پشتیبان آب آشامیدنی یزد از منابع صنعت، ساخت ۲۳ هزار و ۶۰۰ مسکن ویلایی، بهره برداری از جاده اسفندآباد ابرکوه به صفاشهر استان فارس پس از ۱۸ سال، تامین یکهزارو ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی به استان، ساخت مخازن آب در دولت سیزدهم معادل کل دولتهای پس از انقلاب در یزد و تکمیل راه آهن یزد - اقلید از دیگر دستاوردهای دولت شهید رئیسی در طول سه سال گذشته بود.
تکمیل طرح راه آهن یزد - اقلید واگذاری زمین به طرح جوانی جمعیت و ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از دیگر اقدامات ارزنده شهید جمهور بود اگر این طرح از سوی رییس جمهور شهید پیگیری نمیشد، معلوم نبود سرمایههای هزینه شده در آن چه سرانجامی پیدا میکرد و مردم چه زمانی باید از مزایای آن بهرهمند میشدند.
عملیات اجرایی ساخت ۲۳ هزار و ۶۰۰ مسکن ویلایی روز ۲۲ دی ۱۴۰۱ با حضور و دستور رئیس جمهور عملیات اجرایی به طور همزمان در چهار شهرستان تفت، ابرکوه، اردکان و کاریزبوم یزد آغاز شد.
گرچه امروز شهید جمهور در زمان افتتاح این طرح در بین ما نیست، اما مردم یزد هرگز خدمات شایسته خادم ملت را از یاد نمیبرند.
وعده صادق شهید جمهور برای احیای واحدهای صنعتی
محمد رضا صادقیان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: در دولت سیزدهم، ۹۵ واحد تولیدی راکد با حجم سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد ریال در داخل و خارج شهرکهای صنعتی این استان احیا شد.
وی افزود: در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به ترتیب ۲۴، ۴۶ و ۲۵ واحد احیا و به چرخه تولید بازگشتند.
صادقیان اظهار کرد: در مجموع با احیای این واحدها بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر شرایط شغلی آنها مجددا در واحدها فراهم شد.
شهید رئیسی یک مدیر تراز انقلاب اسلامی روایت خدمتگزاری انقلاب به مردم را به خوبی به نمایش گذاشت، وی در راستای کاهش شکاف بین و مردم و دولت و افزایش سرمایه اجتماعی نظام تلاش وافری داشت.
شهید رئیسی برای پیشرفت در همه امور کشور با برنامه ریزی دقیق کار خود را شروع میکرد به طوری که در حوزه اقتصاد برای احیای واحدهای نیمه تعطیل و راکد تلاش بسیاری کرد و اشتغال را افزایش و نرخ بیکاری را کاهش داد به طوری در دوره مسئولیت شهید رئیسی در سال ۱۴۰۲ با ایجاد بالاترین درصد اشتغال برای فارغالتحصیلان در کشور، جوانان تحصیلکرده جذب بازار شدند و بعد از هفت سال نرخ بیکاری در استان یزد تک رقمی شد.
حمایت قوی دولت سیزدهم از شرکتهای دانشبنیان در یزد
در دولت سیزدهم، رشد شرکتهای دانشبنیان در استان یزد نسبت به متوسط کشوری بالاتر بود؛ که این رشد نشاندهنده حمایت قوی دولت سیزدهم از نوآوری و فناوریهای پیشرفته و ایجاد محیطی مناسب برای رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان در استان است.
تلاشهای اقتصادی موفق رئیس جمهور شهید در یزد
استان یزد در سال ۱۴۰۲ به عنوان استانی با بالاترین رشد اقتصادی در کشور شناخته شد.
این دستاورد به دلیل سیاستهای اقتصادی موفق، جذب سرمایهگذاریها و توسعه بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی و خدماتی بود که منجر به بهبود شرایط اقتصادی و افزایش رفاه مردم در این استان و در دولت سیزدهم شد.
یکی از مهمترین دستاوردهای دولت در حوزه بهداشت و درمان استان یزد، افتتاح و بهرهبرداری بیش از ۴۰ طرح جدید از دستاوردهای مهم شهید رئیسی در استان یزد است.
این واحدها شامل بیمارستانها، مراکز درمانی و بهداشتی بود؛ که نقش مهمی در بهبود خدمات سلامت و افزایش دسترسی مردم به خصوص قشر ضعیف جامعه در سطح استان کمک کرد.
خادم الرضا (ع) و سید محرومان، تنها دو عنوان برای آیتالله سید ابراهیم رئیسی که با پسوند مردمی وارد میدان خدمت به مردم ایران اسلامی شد، نبود؛ شهیدِ جمهور در میدانِ عمل نشان داد که در راه تلاش برای اعتلا و پیشرفت ایران و انقلاب، خستگیناپذیر است و سر از پا نمیشناسد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، در مسیر بازگشت با بالگرد از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی در شمال آذربایجان شرقی به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی و به همراه تمامی همراهان به مقام رفیع شهادت نایل آمد.