سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه یک آغاز و دروازه بزرگی برای ارتقای روابط دو کشور است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی- ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تصویب جزئیات لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه گفت: معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه در سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به مسکو به تصویب سران دو کشور و روسای جمهور رسید.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: این معاهده ابتدای امسال در دومای دولتی روسیه به تصویب رسید و اندکی بعد در شورای فدراسیون روسیه که تقریبا معادل شورای نگهبان ما است به تصویب و تایید رسید سپس آقای پوتین آن را ابلاغ کرد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس بیان کرد: با یک تاخیری لایحه از دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد. در جلسه یکشنبه همین هفته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و تقاضا شد که با توجه به اینکه این لایحه در روسیه به تصویب رسیده، ما هم در اولویت قرار دهیم لذا دیروز در مجلس اولویت‌دار شدن آن به تصویب رسید و امروز کلیات و ماده واحده آن در مجلس بررسی و با اکثریت قاطع آرا این معاهده ۴۷ ماده‌ای به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

رضایی گفت: این لایحه یک مقدمه دارد و در بخش‌های مقدماتی آن بر نفی سلطه، احترام به استقلال و تمامیت ارضی دو کشور، عدم مداخله در امور یکدیگر تاکید شده و در بقیه بند‌ها زمینه‌های دیگر همکاری که خیلی وسیع، متنوع و متکثر است برشمرده شده که ازجمله همکاری‌های دو کشور می‌توان به زمینه‌های هسته‌ای، فضایی، اقتصادی، مالی و بین بانکی، شیلات، مواد غذایی، کشاورزی، نظامی و امنیتی، تبادل اطلاعات، توسعه حمل‌ونقل بین دو کشور و توسعه کریدور‌ها بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه، توسعه زبان و ادبیات فارسی، گردشگری، علمی، سوآپ و انرژی اشاره کرد که در معاهده جامع راهبردی دیده شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه بیست ساله و در ۴۷ ماده تنظیم شده است، تصریح کرد: به نظرم این معاهده یک آغاز و دروازه بزرگی برای ارتقای روابط بین ایران و روسیه است که اگر بخش‌های مختلف این معاهده اجرایی شود هم به نفع دو دولت و هم به نفع دو ملت ایران و روسیه خواهد بود، چون هم ما می‌توانیم بخشی از نیازهایمان را از روسیه که همسایه راهبردی ما است تامین کنیم و هم آنها بسیاری از نیازهایشان را می‌توانند از جمهوری اسلامی ایران تامین کنند و این به نفع هر دو کشور و هر دو ملت است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار