تحلیلگران می‌گویند رژیم صهیونیستی فاقد مهمات و تجهیزات تخصصی لازم برای نابودی کامل زیرساخت‌های هسته‌ای ایران است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - بر اساس اطلاعات جدیدی که توسط نهاد‌های اطلاعاتی ایالات متحده به دست آمده، رژیم صهیونیستی احتمالا در حال آماده‌سازی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است. شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از چند مقام آمریکایی اعلام کرد: «احتمال وقوع چنین حمله‌ای در ماه‌های اخیر به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.»

این در حالی است که دولت ترامپ هم‌زمان تلاش می‌کند با جمهوری اسلامی ایران به توافقی دیپلماتیک دست یابد که در ازای توقف فعالیت‌های هسته‌ای، تحریم‌ها علیه تهران لغو شود. ایران در سال ۱۹۶۸ معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای (NPT) را امضا و در ۱۹۷۰ آن را تصویب کرد. از دهه ۲۰۰۰ به بعد، ایران برنامه‌ای برای تولید انرژی هسته‌ای آغاز کرد که برخی کشور‌های غربی آن را تلاشی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تلقی می‌کنند. ادعایی که جمهوری اسلامی ایران بارها آن را رد کرده است.

نگرانی رژیم صهیونیستی از ایران هسته‌ای

رژیم صهیونیستی از دهه ۱۹۶۰ به سلاح هسته‌ای دست یافته و برخلاف ایران، عضو NPT نیست. این رژیم در گذشته با استفاده از عملیات نظامی، مانع دستیابی کشور‌های عربی به ظرفیت هسته‌ای شده است؛ از جمله حمله به نیروگاه اوسیراک عراق در ۱۹۸۱ و تاسیسات الکبر سوریه در ۲۰۰۷.

از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، مقامات رژیم صهیونیستی بار‌ها جمهوری اسلامی را تهدید به حمله کرده‌اند و در مقابل، ایران نیز موجودیت این رژیم را نامشروع دانسته و خواستار پایان اشغالگری آن شده است. از دهه ۱۹۸۰، رژیم صهیونیستی فعالیت‌های مخفیانه‌ای علیه برنامه هسته‌ای ایران انجام داده، از جمله ترور دانشمندان هسته‌ای و استفاده از ویروس‌های رایانه‌ای برای خرابکاری.

با وجود همه این اقدامات، این رژیم هنوز حمله مستقیمی به تأسیسات هسته‌ای ایران انجام نداده است، اگرچه توانسته اهدافی در مسافت‌های دور را هدف قرار دهد. همچنین در سال ۲۰۲۴، ایران و رژیم صهیونیستی برای نخستین بار به طور مستقیم خاک یکدیگر را هدف حملات پهپادی و موشکی قرار دادند.

اما چرا این رژیم به تنهایی نمی‌تواند تأسیسات ایران را نابود کند؟

چند دلیل وجود دارد که مانع اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران می شود:

۱. زیرساخت‌های هسته‌ای ایران در اعماق زمین است
برخلاف سوریه و عراق که هر دو تنها دارای یک رآکتور هسته‌ای سطحی بودند، تأسیسات ایران در نقاط مختلف و در عمق زمین قرار دارند. دو مرکز مهم غنی‌سازی، فردو و نطنز، در اعماق سنگ و بتن مسلح قرار دارند و تنها با بمب‌های نفوذگر فوق‌سنگین (سنگرشکن) قابل هدف‌گیری هستند.

۲. محدودیت توان هوایی رژیم صهیونیستی
فاصله ایران تا سرزمین‌های اشغالی حدود ۱۰۰۰ کیلومتر است. حتی در صورت انجام یک عملیات پیچیده هوایی، هواپیما‌های رژیم باید در مسیر سوخت‌گیری شوند و فاقد بمب‌افکن‌های سنگین و بمب‌هایی مانند GBU-۵۷ هستند. این بمب ۱۲ تنی تنها با بمب‌افکن‌های سنگین آمریکایی نظیر B-۲ و B-۵۲ قابل حمل است، که در اختیار رژیم صهیونیستی نیست.

۳. آیا نوآوری نظامی اسرائیل کافی است؟
اگرچه رژیم صهیونیستی در گذشته عملیات‌هایی جسورانه انجام داده، اما تولید داخلی بمب‌های نفوذگر در آن سطح، نیازمند سال‌ها تحقیق، فناوری پیچیده و سکو‌های پرتاب خاص است. برخی گمانه‌زنی‌ها می‌گویند ممکن است این رژیم تلاش کند بمب‌های سنگرشکن بومی را از هواپیما‌های ترابری یا موشک‌های میان‌برد پرتاب کند، اما این سناریو نیز با ریسک بالا و محدودیت‌های فنی همراه است.

در مجموع، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که بدون حمایت مستقیم ایالات متحده – هم در تأمین تسلیحات تخصصی و هم در پشتیبانی لجستیکی – رژیم صهیونیستی توانایی نظامی کافی برای نابودسازی تأسیسات هسته‌ای ایران را ندارد.

منبع: ایندیا تودی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۵
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
مدیر مملکت صفر و اقتصاد صفر ...همه جا فقط تنبلی و تعطیلی ... آینده هیچ تا قیامت با کل دنیا مبارزه ..دانشمند و نخبه و مخترع واقعی جایگاش صفر ...
آخرین اخبار