بوم‌گردی؛ مردمی‌ترین الگوی توسعه گردشگری ایران است/ جشن ملی بوم‌گردی نقطه عطف هم‌افزایی ملی برای توسعه پایدار

باشگاه خبرنگاران جوان - محسن بندپی معاون گردشگری کشور، در مراسم جشن ملی بوم‌گردی‌های ایران که شامگاه ۳۱ اردیبهشت در کرمان برگزار شد، بوم‌گردی‌ها را یکی از گسترده‌ترین و مردمی‌ترین مدل‌های توسعه گردشگری در کشور دانست و تأکید کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی جلوه‌ای زنده از فرهنگ و هویت ایرانی و موتور احیای اقتصاد روستا‌ها هستند.

در مراسم جشن ملی بوم‌گردی‌های ایران که شامگاه ۳۱ اردیبهشت در کرمان برگزار شد، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور، از برنامه‌ریزی منسجم استاندار کرمان، شهردار، اتاق تعاون، اتاق بازرگانی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان و همکاران وزارت میراث‌فرهنگی برای برگزاری این جشن قدردانی کرد.

وی با اشاره به سخنان فدریکا لویسی، نماینده سازمان جهانی گردشگری، گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی یکی از گسترده‌ترین و مردمی‌ترین تأسیسات گردشگری کشور هستند که در یک دهه گذشته، با فرم و هویت ایرانی شکل گرفته‌اند. این مراکز جلوه‌ای از فرهنگ غنی ایرانی‌اند و نقش محوری در احیای اقتصاد روستا‌ها ایفا می‌کنند.

محسنی بندپی با تأکید بر نقش بوم‌گردی در پویایی روستا‌ها افزود: روستا‌هایی که زمانی در مسیر خالی شدن از سکنه بودند، اکنون به قطب‌های جذب گردشگر تبدیل شده‌اند.

وی همچنین به افتتاح و بازسازی دو خانه تاریخی مهم در کرمان اشاره کرد و گفت: این اقدامات گواهی بر توجه به حفظ میراث فرهنگی و استفاده از ظرفیت گردشگری در احیای فضا‌های تاریخی است

معاون گردشگری کشور ضمن اشاره به نگاه ویژه مدیریت استان کرمان اظهار داشت: کرمان با تنوعی از جاذبه‌های تاریخی، تمدنی، طبیعی و اقلیمی، می‌تواند به یکی از قطب‌های اصلی گردشگری کشور بدل شود و ما در وزارتخانه، از تمام ظرفیت‌ها برای تحقق این اهداف بهره خواهیم برد.

وی درباره اهداف جشن ملی بوم‌گردی افزود: هدف ما تنها معرفی ظرفیت‌های بوم‌گردی نیست، بلکه ایجاد شبکه‌ای پویا برای انتقال تجربه، بررسی چالش‌ها و ارتقای تعاملات فعالان این حوزه است. باید گردشگری بومی را به‌عنوان فعالیتی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه تثبیت کنیم.

محسنی بندپی در پایان سخنانش با اشاره به ظرفیت‌های کرمان گفت: ما همه آنچه ایران در حوزه گردشگری دارد، در کرمان نیز داریم؛ اما افزون بر این، دارای سرمایه بی‌بدیلی به نام گردشگری مقاومت هستیم که بر پایه هویت و فرهنگ ملی استوار است. این ظرفیت، همراه با نگاه توسعه‌محور مدیران استانی، می‌تواند مسیر‌های نوینی در اقتصاد گردشگری کشور بگشاید.

منبع: میراث آریا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.