وزیر امور خارجه، رفع تحریم‌ها و خنثی‌سازی آن‌ها را از وظایف وزارت خارجه دانست و تأکید کرد که موفقیت در خنثی‌سازی تحریم‌ها، مذاکرات را نیز تسهیل خواهد کرد. 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، در نخستین اجلاسیه منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی در شیراز، دیپلماسی استانی را بازوی کمکی سیاست خارجی ایران خواند و تأکید کرد که هدایت سیاست خارجی همچنان بر عهده تهران و وزارت خارجه خواهد بود. 

عراقچی با اشاره به اولویت «سیاست حسن همسایگی» در سیاست خارجی ایران، به ویژه در دولت سیزدهم، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای برای پیشرفت کشور تأکید کرد و دیپلماسی استانی را به ویژه در منطقه خلیج فارس حائز اهمیت دانست. 

او با تشریح نقش وزارت خارجه در دیپلماسی اقتصادی، گفت: وظیفه ما راهگشایی، مانع‌زدایی و تسهیل‌گری برای فعالان اقتصادی و شناسایی بازارهای جدید است؛ وزارت خارجه مانند کشتی یخ‌شکن عمل می‌کند و مسیر را برای فعالیت اقتصادی هموار می‌سازد. 

وزیر امور خارجه، رفع تحریم‌ها و خنثی‌سازی آن‌ها را از وظایف وزارت خارجه دانست و تأکید کرد که موفقیت در خنثی‌سازی تحریم‌ها، مذاکرات را نیز تسهیل خواهد کرد. 

او، همچنین تصریح کرد: سیاست‌گذاری اقتصادی بر عهده وزارت اقتصاد و سایر نهادهای مرتبط است و نقش وزارت خارجه تسهیل‌گری و ایجاد ارتباط بین ظرفیت‌های داخلی و خارجی است. 

عراقچی، دیپلماسی استانی را فعال شدن استان‌ها در حوزه سیاست خارجی دانست و تأکید کرد که این امر به معنای تمرکززدایی از سیاست خارجی نیست.

او با اشاره به تجربه استان‌های مرزی، ارتباط مستقیم آن‌ها را در حل مشکلات مرزی کارآمدتر از روش‌های رسمی دانست. 

معاون وزیر خارجه، با اشاره به ظرفیت‌های استان فارس در روابط با کشورهای خلیج فارس، از برگزاری چهار همایش منطقه‌ای دیپلماسی استانی خبر داد و تأکید کرد که این برنامه‌ها جنبه نمایشی نداشته و به صورت مستمر ادامه خواهد یافت.

عراقچی همچنین به نمونه‌هایی از همکاری‌های عملیاتی در استان‌های مرزی اشاره کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار