
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی -منطقه یک شهرداری قم، محلهای که زیر سایه سنگین فرسودگی، هر روز بیش از پیش رنگ خاکستری به خود میگیرد.شهروندان این منطقه از کمبود سرانه فضای سبز گلایه دارند.
منطقه یک شهرداری قم، با محلاتی مانند دروازه ری و نوبهار، شاهد گسترش بافت فرسوده است؛ عاملی که توسعه فضای سبز را با دشواری روبهرو کرده است.
زهرا، مادری که دو فرزند خردسال دارد، از مبارزهای روزانه برای یافتن فضایی امن برای بازی فرزندانش سخن میگوید: هر روز به دنبال گوشهای میگردیم که بچهها بتوانند بدون نگرانی بدوند.نبود فضای سبز در اینجا واقعاً زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است.هیچ پارک یا فضای سبزی وجود ندارد. مجبورم هر بار آنها را به نقاط دیگر شهر ببرم تا بتوانند در محیطی سالم و طبیعی بازی کنند.
ایجاد فضای سبز در گرو تملک
محمدی، رئیس اداره فضای سبز منطقه یک شهرداری قم، درباره آخرین اقدامات و برنامههای شهرداری قم برای احیای فضای سبز در این منطقه گفت: بافت فرسوده و نیاز به تملک اراضی، احداث فضای سبز در این منطقه را به چالش کشیده است.
به گفته او، مناطقی برای ایجاد فضای سبز شناسایی شدهاند و در اولویتهای اجرایی قرار دارند. از جمله خیابان فراشاهی و بلوار شهید صادقی، که برای آنها هشت هزار متر زمین در نظر گرفته شده است؛ با این حال، محمدی تصریح کرد که فرآیند تملک، زمانبر خواهد بود و اجرای پروژه نیازمند طی مراحل قانونی و مالی است.
اختصاص بودجه ۵۰ میلیارد تومانی
علی اکبری، شهردار منطقه یک، نیز با اشاره به اختصاص بودجه ۵۰ میلیارد تومانی برای طرح تملک خبر داد و گفت: در بافت فرسوده با شناسایی لکههای سبز و تملک پلاکها میتوان فضای سبز ایجاد کرد.
او همچنین افزود: در بودجه ۱۴۰۴، احداث فضای سبز مجاور بلوار پیامبر اعظم، در دستور کار قرار گرفته است. این پروژه که شامل هشت هزار و پانصد متر فضای سبز خواهد بود، یکی از نقاط خلأ محیطی این بلوار را پر خواهد کرد.
اکبری ابراز امیدواری کرد: پس از تأیید معاونت فنی و عمرانی، مراحل اجرایی و انتخاب پیمانکار آغاز شود تا این طرح در سال جاری به مرحله اجرا برسد.
با وجود این برنامهها، اهالی منطقه یک همچنان چشمانتظار اقدام عملی و تسریع در اجرای پروژههای سبز شهری هستند. آنها امید دارند که در میان دیوارهای بلند بافت فرسوده، بار دیگر سایه درختان را ببینند و نسیم خنک یک پارک کوچک را احساس کنند.