
تقوی مشاوره استراتژیک صنعت فولاد در نشست خبری گفت: صنعت فولاد یکی از بنیانهای مهم اقتصادی در هر کشور به شمار میآید مصرف سرانه فولاد به عنوان یکی از شاخصهای ارزیابی صنعتی بودن کشورها مطرح است؛ بر اساس آمارهای انجمن جهانی فولاد تولید سالانه فولاد خام ایران در قبل از انقلاب ۱.۸ میلیون تن بود، اما این رقم در سال ۲۰۲۴ به حدود ۳۱ میلیون تن رسیده و صنعت فولاد کشور در جایگاه دهم جهان قرار گرفته است.
در ادامه فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه، در یک نشست خبری به بررسی وضعیت صنعت فولاد ایران و چالشهای پیش روی آن پرداخت. وی اظهار داشت که دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد، موجب سرمایهگذاریهای قابل توجهی در تمام زنجیره تولید از معدن تا محصولات نهایی شده است.
حسینی با اشاره به تحولات یک دهه اخیر، گفت: ایران از یک کشور واردکننده فولاد به یک صادرکننده تبدیل شده است، اما در این مسیر با چالشهایی در زنجیره تأمین و تولید مواجه شدهایم. وی افزود که وابستگی صنعت فولاد به انرژیهای گاز و برق، به ویژه در بخش احیا و کورههای الکتریکی، باعث بروز نارساییهایی در این صنعت شده است.
این کارشناس بازار سرمایه به مشکلات تأمین گاز، برق و آب برای صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: قطعیهای انرژی که از دو سال پیش شدت گرفته، منجر به تعطیلی برخی از شرکتهای فولادی در فصل زمستان شده است. این چالشها همچنان ادامه دارد و از اوایل بهار امسال دوباره به شدت افزایش یافته است.
حسینی همچنین به مقایسه وضعیت تولید فولاد ایران با کشورهایی مانند چین پرداخت و خاطرنشان کرد: شرکتهای چینی با زنجیره تولید قوی و ظرفیتهای بالا عمل میکنند، در حالی که وضعیت شرکتهای ایرانی چندان رضایتبخش نیست.
وی در پایان به وضعیت بازار جهانی فولاد اشاره کرد و گفت: امروز قیمتها در بازار جهانی با چالشهای جدی مواجه است و سودآوری برای تولیدکنندگان در سطح جهانی به سختی امکانپذیر است.