
باشگاه خبرنگاران جوان- آیت الله صدیقی در خطبه های نماز جمعه گفت: انسان در حرکت راه و مقصد را از آن خود دارد. سفر انسان راه ریلی و هوایی ندارد بلکه راه دل است. شما میبینید نهالی به بر نشسته است .میوه ای که ابتدا کال بود به تدریج رسیده شد این نهال رشد کرده است و به مرحله ثمر رسیده است. انسان نیز به تعبیر قرآن شجره است.
وی ادامه داد: خدا کلمه پاک را مانند درخت پاک برای انسان مثل زده است که یک ویژگی آن ثابت بودن اصل آن است که هیچ طوفانی قادر به ریشه کن کردن آن نیست. فراز و نشیب های زندگی نمیتواند بر ریشه این درخت تاثیر بگذارد. در نهایت این شجره طیبه سر از آسمان در می آورد . مرحوم ملاصدرا برخی از کشفیات خود را از حرم حضرت معصومه دریافت کرده است . ایشان برای اثبات اصالت وجود میگوید شما اگر میبینید رنگ و بوی میوه تغییر میکند اما بدانید این تمامش متعلق به یک وجود است که متعلق به خود آن میوه است. انسان نیز ثمره عالم خلقت است.
وی با اشاره به تجربه شخصی خود، سوره واقعه را در دوران فقر طلبگی سرمایه و روزنه روزی خود خواند و بیان داشت که کسانی که این سوره را به خصوص شبها میخوانند، به دیگران محتاج نمیشوند و مبتلا به منت خلق نخواهند شد.
آیت الله صدیقی با استناد به آیات قرآن کریم، به مقام مقربین درگاه الهی پرداخت و آنان را ممتازترین افراد تربیت شده در مسیر توحید دانست که به واسطه اتصال و وابستگی به خدا، در مسیر تقرب الهی به روح و ریحان تبدیل میشوند و در آخرت از نعمتهای بهشتی بهرهمند خواهند شد. وی در تبیین این مفهوم، بهشت را گاهی ثابت و گاهی متحرک توصیف کرد و مشابه آن، جهنم را نیز ثابت و متحرک دانست.
خطیب جمعه تهران در ادامه، رؤسای جمهور دنیای استکبار را مصداق جهنم متحرک معرفی کرد که با فراهم کردن سلاح و اعمال فشار از قبیل گرسنگی، تشنگی و فقدان دارو، باعث رنج و هلاکت کودکان میشوند. وی این افراد را نه صرفاً وسیلهای برای جهنم، بلکه هیزم جهنم دانست که قابلیت جهنمی کردن محیط اطراف خود را دارند.
وی همچنین به نکاتی در خصوص مدیریت کشور و جامعه پرداخت و با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، آیتالله خامنهای، در حوزه آموزش و پرورش، رهنمودهای ایشان را مهم و سرنوشتساز خواند. سخنران در بخشی دیگر، یادآور حماسه فتح خرمشهر و روز مقاومت شد و از قهرمانیها، پایمردیها، صبر و استقامت امام جمعه و مردم مؤمن و استوار دزفول تجلیل کرد.
وی در بخش دیگری از سخنرانی، به قساوت بیسابقه صهیونیستها در درو کردن نسل، ویرانی خانهها، گرسنه و تشنه نگه داشتن مردم در محاصره اشاره کرد .
ایت الله صدیقی در پایان، سخنران به تجلیل از شهدای خدمت و به ویژه سید شهدای خدمت، آیتالله شهید رئیسی پرداخت.
وی ادامه داد:شهید رئیسی مانند شهید سلیمانی، در جایگاه خود حائز اهمیت ویژهای بودند.ایت الله صدیقی تاکید کرد: شهید رییسی قلب خاشع داشت، زبان صادق داشت و عمل صالح. انسان در این سه جبهه خودش را نشان میدهد. اول از دل شروع میشود، از قلب شروع میشود. بعد زبان ترجمان قلب است. بعد عمل تبلور نیت و قلب و تحقق شعارهاست که مردم میبینند آیا زبان با عمل همخوانی دارد یا ندارد.شهید رییسی هم در بعد خشوع در پیشگاه ذات احدیت و هم در بعد خشوع در پیشگاه ذات احدیت و سور در برابر اولیای مسلح خدا، هم در عین سیاستمداری، در عین صاحب منصب بودن که از ابتدای حرکتش که در دستگاه قضایی از شخص امام حکم میگرفت تا پایان عمرش جزو برجستهها بود چون فرزند کوثر بود. کوثر افراد برجسته هستند. ابتر نیست که اثر وجودی نداشته باشد.
وی گفت : هیچ وقت منصب و موقعیت او را از خلوت با خدا باز نداشت. ایشان وقتی رئیس قوه قضائیه شد، گاهی از من میخواست یه حدیث بخوان. یه نکته بگو که من غافل نشوم. و گاهی با یک حدیث منقلب میشد. کمانکه در شورای عالی قضایی ایشان وقتی رئیس قوه شد به طور مستمر از ما میخواست که در هر جلسه ای یک مطلب معنوی به ایشان گفته شود.
وی ادامه داد: دل عطش داشت، تشنه خدا بود. دل، دل بود، جلوت نگرفته بود این دل را. همه جا میخواست بنده خدا باشد. میخواست عاشق او باشد و چاشنی عشق این نوع حدیثها و مطالب معنوی بود.