
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور - علیرضا کیخا، معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما با حضور در برنامه خبر رسانه درباره رویداد ملی ایران جان در خوزستان بیان کرد: طرح «هفتههای ایران» حدود یکسال قبل در معاونت صدا آغاز شد و رادیو ایران در استانها حضور مییافت و ظرفیتهای استان را روایت میکرد. سپس این طرح به رویداد «ایران جان» تغییر کرد و این ایده از همان ابتدا از سوی دکتر جبلی ریاست سازمان صداوسیما مطرح شد که این بار تمام شبکهها، بر روی یک استان در یک هفته متمرکز شوند. یعنی هر ماه یک هفته به یک استان پرداخته شود.
وی ادامه داد: در این چند ماه گذشته تمرکز بیشتری بر روی ایده ریاست محترم سازمان صداوسیما شد و طرح اولیه در دی ماه آماده شد و در رفت و برگشتها و گفتوگوها در نهایت طرح «هفتههای ایران جان» در انتهای سال ۱۴۰۳ مصوب شد که ما از سال ۱۴۰۴ این طرح را شروع کنیم.
کیخا از نقش صداوسیمای مراکز گفت: اساسا نقش اصلی صداوسیما را مراکز دارند، یعنی اساسا بدون حضور صداوسیمای مراکز و عاملیت و میدان داری آنها امکان پیاده سازی طرح وجود ندارد. بخش اعظم تولیدات برای مراکز است. تولیدات مراکز و برنامههای شبکههای سراسری ناظر بر ماموریت برنامه و شبکه که به ظرفیتهای استانی میپردازند، دو محور اصلی این طرح هستند. در کنار این موارد تمام دستگاههای صداوسیمای استانها رویدادهای مختلف میدانی را خلق میکنند و لذا هفتهای ایرانی ایده ای بود که آرام آرام درحال ثمره دادن، پخته شدن است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در ابتدای این طرح استان خوزستان انتخاب شد؟ بیان کرد: استانها آمادگی بیشتری داشتند و بنظرم مرکز آمادگی بیشتری برای این طرح داشتند. همچنین تولیدات استان خوزستان آثار فاخری بودند و این طرح بدون تولیدات و اعلام آمادگی استانها امکان پیاده سازی ندارد و خوزستان اولین استانی بود که اعلام آمادگی کرد و در نهایت تصمیم گرفتیم این طرح ابتدا در خوزستان برگزار شود. ضمن اینکه برنامهای نداشتیم تا در سوم خرداد ماه، روز آزاد سازی خرمشهر این طرح در خوزستان اتفاق بیفتد اما لطف خدا بود که اینگونه رقم خورد. قرار بود در ابتدا ۱۶ فروردین در ادامه ۲۰ اردیبهشت اجرا شود که به دلایلی نشد و این زمان عقب افتاد و در نهایت سوم خرداد اولین روز هفته، اولین روز آغاز رویداد «هفته ایران جان» انتخاب شد.
معاون امور استان های سازمان صدا و سیما از اهمیت و نقش هویت بصری در این طرح گفت: ما سعی کردیم همه ابعاد رسانه را با این طرح در استانها درگیر کنیم. بنظرم یکی از موارد موثری که شاید ما کمتر به آن توجه کنیم ظرفیت زیر نویسهاست. زیرنویس گرافیکها، لوگو و آرم شبکه هدف گذاری شد و یک طرح هویت بصری برای ایران جان برنامه ریزی شد. این اتفاق به گونهای است که ذهن مخاطب را درگیر میکند. همچنین بخش های زیادی از شبکه های سراسری در مرکز استان ها و اهواز با گوینده خوزستانی اجرا میشود.