تولید محصولات کشاورزی در قیروکارزین نقش مهمی در ارزآوری، اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه ایفا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژده عینی - محصولات جالیزی جانا و شمام، هندوانه، چغندرقند، گوجه فرنگی و بادمجان از جمله از محصولات کشاورزی هستند که در شهرستان قیروکارزین تولید می‌شوند. 

این محصولات علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، به خارج از کشور نیز صادر می‌شوند و برای صد‌ها نفر از کشاورزان و کارگران فصلی، فرصت‌های اشتغال مستقیم و غیرمستقیم فراهم کرده‌اند؛ موضوعی که نقش مهم و ویژه‌ای در ارزآوری و تقویت و رونق اقتصاد منطقه و بهبود معیشت خانوار‌های روستایی دارد.

محمد حیدری، مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین، با اشاره به برداشت محصولات جالیزی شامل جانا و شمام از سطحی بالغ بر ۶۷۰ هکتار از اراضی این شهرستان، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود از این سطح زیرکشت، ۵۳ هزار و ۶۰۰ تن محصول برداشت شود که بخش قابل‌توجهی از آن به بازار‌های داخلی و بخشی نیز به کشور‌های خارجی صادر خواهد شد.

او با اشاره به شرایط مناسب اقلیمی و تلاش مستمر کشاورزان، ادامه داد: این محصولات با متوسط عملکرد ۸۰ تن در هکتار برداشت می‌شوند و برای صد‌ها نفر از کشاورزان و کارگران فصلی، فرصت‌های اشتغال مستقیم و غیرمستقیم فراهم کرده‌اند؛ موضوعی که نقش مهمی در تقویت اقتصاد محلی و بهبود معیشت خانوار‌های روستایی دارد.

حیدری اضافه کرد: محصولات درجه‌یک پس از جداسازی در مراکز فرآوری سورتینگ، برچسب‌گذاری و بسته‌بندی شده و سپس به کشور‌های امارات متحده عربی و روسیه صادر می‌شوند.

محصول جالیزی جانا

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین، با اشاره به اینکه هندوانه یکی دیگر از محصولات کشاورزی این شهرستان است، که برداشت آن از اردیبهشت‌ماه آغاز شده است، گفت: پیش بینی می‌شود برداشت هندوانه از ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تا پایان تیرماه ادامه یابد.

او ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد آب‌وهوایی و استفاده از روش‌های نوین کاشت و آبیاری، متوسط عملکرد در هر هکتار حدود ۷۰ تن برآورد می‌شود.

حیدری با بیان اینکه هندوانه محصولی با مصرف بالای آب است، تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و ضرورت مدیریت منابع آبی، تمهیداتی برای تغییر الگوی کشت و توسعه محصولات جایگزین اندیشیده شده و به همین دلیل، سطح زیرکشت هندوانه نسبت به پارسال کاهش محسوسی داشته است.

او با بیان اینکه برداشت هندوانه علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، اشتغال‌زایی فصلی برای بیش از هزار و ۵۰۰ نفر فراهم کرده است، افزود: همچنین بخش قابل توجهی از محصول به کشور‌های روسیه و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود که نقش مهمی در ارزآوری و رونق اقتصادی منطقه ایفا می‌کند.

برداشت هندوانه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین همچنین چغندر قند کشت پاییزه را یکی دیگر از محصولات کشاورزی این شهرستان دانست که برداشت آن در سطحی معادل ۱۲۰ هکتار در این شهرستان آغاز شده است.

او با بیان اینکه کشت چغندرقند کشت پاییزه به‌صورت قراردادی و تضمینی انجام می‌شود، تصریح کرد: بهترین زمان کاشت این محصول از نیمه مهرماه تا اواسط آذرماه است. 

حیدری اظهار کرد: میزان قرارداد کشت این محصول نسبت به پارسال افزایش داشته است و پیش‌بینی می‌شود از این سطح، حدود ۷ هزار و ۲۰۰ تن محصول برداشت و به کارخانه قند مرودشت منتقل شود.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با اشاره به اینکه کشت چغندر قند پاییزه به‌صورت کاملاً مکانیزه انجام شده و تجهیزات برداشت در شهرستان مستقر هستند، گفت: افزایش سطح زیرکشت به دلایلی همچون خرید تضمینی و قیمت مناسب، برگزاری جلسات و کلاس‌های آموزشی و ترویجی، توزیع به‌موقع نهاده‌های کشاورزی توسط کارخانجات طرف قرارداد، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار و تعهد کارخانه‌ها به پرداخت به‌موقع مطالبات کشاورزان صورت گرفته است.

چغندرقند

حیدری با اشاره به برداشت بیش از ۶۰ هزار تن گوجه‌فرنگی از سطح ۷۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان، تصریح کرد: برداشت این محصول تا نیمه دوم خرداد ادامه خواهد داشت.

او اضافه کرد: میانگین عملکرد در هر هکتار بین ۷۰ تا ۸۰ تن است که بر اساس برآوردها، میزان تولید نهایی تا پایان فصل برداشت به بیش از ۶۰ هزار تن خواهد رسید.

حیدری با اشاره به اهمیت صادرات این محصول، افزود: بخش قابل‌توجهی از گوجه‌فرنگی تولیدی پس از فرآوری، بسته‌بندی و برچسب‌گذاری به کشور‌های حوزه خلیج فارس، روسیه، عمان، امارات و تاجیکستان صادر می‌شود که نقش مؤثری در ارزآوری برای کشور دارد.

گوجه فرنگی

او همچنین بیان کرد: تولید و برداشت این محصول علاوه بر تأمین بازار مصرف داخلی استان‌هایی همچون فارس، تهران و اصفهان، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای صد‌ها نفر از کشاورزان، کارگران فصلی، رانندگان حمل‌ونقل و نیرو‌های شاغل در بخش بسته‌بندی و صادرات را فراهم کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین همچنین با اشاره به برداشت بادمجان از مزارع این شهرستان، پیش‌بینی کرد که برداشت این محصول تا نیمه دوم تیرماه ادامه خواهد داشت.

او افزود: برداشت بادمجان با بهره‌گیری از ارقام متنوعی از جمله بادمجان لامپی، قلمی، دلمه‌ای و سفید در سطح قابل‌توجهی از اراضی کشاورزی شهرستان آغاز شده است.

بادمجان

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: شرایط اقلیمی مساعد، خاک حاصلخیز و تلاش کشاورزان منطقه از عوامل مؤثر در افزایش کیفیت و کمیت این محصول به شمار می‌رود.

او بیان کرد: بادمجان تولیدی این شهرستان علاوه بر تأمین نیاز بازار محلی، به شهرستان‌های همجوار نیز ارسال می‌شود.

توسعه کشت محصولات صادرات‌محور نقش مهمی در پایداری معیشت کشاورزان، افزایش بهره‌وری منابع و رونق اقتصادی ایفا می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.