
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - نخستین همایش مدیران عامل شرکتهای خدماتی شهرکهای صنعتی جنوب کشور با حضور جمعی از مسئولان، مدیران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شیراز برگزار شد. این همایش به ابتکار انجمن صنفی کارفرمایی ادارهکنندگان شهرکهای صنعتی استان فارس و با هدف بررسی چالشها و ارتقای تعامل میان شرکتهای خدماتی برگزار شد.
در این رویداد، مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکتهای خدماتی از استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان حضور داشتند و ضمن ارائه دیدگاهها و تجربیات خود، به بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلات ساختاری، زیرساختی و اقتصادی شرکتهای خدماتی پرداختند.
از جمله محورهای مطرح شده در این همایش، میتوان به بررسی ناترازی انرژی در شهرکهای صنعتی، موانع پیشروی توسعه زیرساختها، نحوه برونسپاری خدمات و چگونگی تعیین درآمدهای ناشی از ارزش افزوده اشاره کرد.
همچنین موضوعات تخصصیتری نظیر تدوین سند دفترچه قرارداد ترحین بانک، و نقش انجمن صنفی بهعنوان پایلوت اجرای برنامههای کشوری در دستور کار قرار گرفت.
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی فارس در این همایش، با اشاره به نقش راهبردی شرکتهای خدماتی در ارتقای بهرهوری و کارآمدی شهرکهای صنعتی، گفت:شرکتهای خدماتی بهعنوان بازوی اجرایی شرکت شهرکهای صنعتی، نقش مهمی در ایجاد محیطی امن و مطمئن برای سرمایهگذاران ایفا میکنند و توانمندسازی این شرکتها، به معنای حمایت از سرمایهگذاری و تولید ملی است.
عباس برنهاد با تأکید بر لزوم بازنگری قوانین و مقررات شرکتهای خدماتی، گفت:با حمایتها و پیگیریهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، لایحه پیشنهادی اصلاحی در این زمینه تدوین و با هماهنگی نمایندگان مجلس، امیدواریم بستر قانونی پایدارتری برای فعالیت این شرکتها بویژه در وزه تامین پایدار منابع آنها فراهم شود.
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی فارس، به مسئله ناترازی انرژی بهویژه در حوزه برق پرداخت و آن را یکی از چالشهای پیشروی صنعت کشور عنوان کرد و گفت: در این شرایط، بسیاری از واحدهای تولیدی با مشکلات متعدد مواجه شدهاند.
او با تقدیر و قدردانی از از واحدهای صنعتی که با وجود این محدودیتها، همکاری لازم را در اعمال محدودیتها داشتهاند از شرکت توزیع برق خواست که با برنامهریزی حداکثر یک نوبت خاموشی در هفته برای واحدهای صنعتی اعمال گردد تا کمترین آسیب به روند تولید وارد شود.
او همچنین با اشاره به برنامههای دولت برای رفع این مشکلات، از واحدهای صنعتی خواست در مسیر عبور از این چالش، نقش فعالی ایفا کنند.
برنهاد افزود: بهینهسازی مصرف، بهرهگیری از ژنراتورهای پشتیبان، و نصب پنلهای خورشیدی، از جمله راهکارهایی است که میتواند به کاهش فشار بر شبکه سراسری کمک کند و انتظار ما این است که واحدها در حد توان در این مسیر مشارکت کنند.
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی فارس در پایان تأکید کرد: با همافزایی بین دولت، شرکتهای خدماتی و واحدهای صنعتی، میتوان از این بحران عبور کرد و شرایطی پایدارتر برای ادامه مسیر تولید و سرمایهگذاری فراهم ساخت.
نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن، در این همایش با تأکید بر نقش شرکتهای خدماتی گفت:اداره بخش قابل توجهی از امور شهرکهای صنعتی در کشور به شرکتهای خدماتی واگذار شده است و حمایت از این شرکتها، به معنای حمایت از توسعه صنعت و ایجاد اشتغال در کشور است.
اردوان اکبرپور با اشاره به چالشهای موجود در حوزه تولید و صنعت، ناترازی انرژی را از اصلیترین مشکلات دانست و افزود:در حال حاضر با کمبود حدود ۲۰ هزار مگاوات برق مواجه هستیم که دولت برنامهریزی کرده تا ۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید تا تابستان امسال وارد مدار شود. در کنار این اقدامات، صنایع نیز باید با ممیزی انرژی و بهینهسازی مصرف، نقش مؤثری در کاهش مصرف ایفا کنند.
اکبرپور به اهمیت و گستردگی فعالیت شهرکهای صنعتی در کشور اشاره کرد و گفت:در حال حاضر بیش از ۸۸۰ شهرک صنعتی در حال بهره برداری با اشتغالزایی برای یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در کشور فعال است که این آمار گویای جایگاه راهبردی شهرکهای صنعتی در توسعه اقتصاد ملی است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن شرکتهای خدماتی را قلب تپنده مدیریت شهرکهای صنعتی دانست و اظهار داشت: این شرکتها بهعنوان نمایندگان بخش خصوصی، نقش مهمی در ارائه خدمات مناسب به سرمایهگذاران دارند و برگزاری این همایش نشان از عزم جدی آنها برای همکاری، همافزایی و بهرهگیری از ظرفیتهای مشترک برای ارتقای صنعت در شهرکهای صنعتی دارد.
اکبرپور ادامه داد: شرکتهای خدماتی بعنوان متخصصان بخش صنعت میتوانند با ارائه پیشنهادهای مؤثر، ما را در وضع قوانین کارآمد یاری کنند.
اکبرپور در پایان با تاکید بر اینکه باید بهگونهای برنامهریزی شود که این شرکتها به سمت درآمدهای پایدار حرکت کنند از اعلام آمادگی مجلس برای حمایت قانونی از شرکتهای خدماتی گفت: اختصاص بخشی از درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده بخش صنعت به شرکتهای خدماتی شهرکهای صنعتی، میتواند راهکاری مؤثر برای رفع مشکلات مالی این شرکتها باشد و مجلس نیز آماده است از این موضوع حمایت کند.